ellerinize emeğinize sağlık çok şık olmuş
egzos için ısıya dayanıklı teflon boyalar var onu kullanın derim,ben her sene birkere egzosu elden geçiriyorum en azından tel fırçası zımparası sudan çamurdan oluşan erezyonu önlemiş oluyorum ...
ellerinize emeğinize sağlık çok şık olmuş
egzos için ısıya dayanıklı teflon boyalar var onu kullanın derim,ben her sene birkere egzosu elden geçiriyorum en azından tel fırçası zımparası sudan çamurdan oluşan erezyonu önlemiş oluyorum ...
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
arkadaşın mühendislik bilgisi vardır belki...
mühendislik, günümüzde birşeyi ucuza üretmek için çalışıyor bol miktarda... koruma demirini kendinizin yapmanızın pek bir zararı yok bence. iyi bir kaynağın nasıl yapılacağını biliyor olmak, temel bir konstrüksiyon bilgisi ile koruma demiri pekala yapılabilir.
sizin o 400 - 500 liraya satılan koruma demirlerinde de bir mühendislik olduğunu düşünmeniz çok üzücü.
koruma demirinin temel felsefesi, bir darbeye ilk maruz kalacak parça olması + bu darbe esnasında fazla yüke maruz kalmışsa yamulması ve gücü absorbe etmesidir.
şimdi bu durumda herhangi bir metal tercih edilebilir. yine de sıradan bir demir bile bu işi görür. eğer kaynaklar sağlamsa, en baba koruma demirinden farklı bir işlev görmeyecektir.
bence motorda istediğin her yere dokunacaksın. sadece dokunmadan önce, dokunduğun parçayı ve işlevini iyi tanıyacak, ne yapman ne yapmaman gerektiğini öğreneceksin.
senin o mühendis dediğin arkadaşların %90'ı okulda kız peşinde koşup istemediği bölümde okuyor. bir çoğu günümüzde basit yazılımların bile yapabildiği kadar mühendislik yapamıyor ... mühendis arkadaşlar alınmasın dediğime... zira hakkıyla mühendis olan da çok.
lakin, kağıt üstünde mühendislikle, pratikteki sonuçları çok farklıdır.
mühendislik çok uç seviyede fayda sağlarken, pratik uygulama, genel geçer fayda sağlar.
arkadaş herhangi bir materyalden koruma demirini yapmamış. başka bir motosiklete ait koruma demirinden yapmış. resimlerden de güzel kaynak yapabildiği ortada. doğru teknikle de kaynak yapmışsa mühendisler o koruma demirlerini tasarlayıp yaparken halt yemiş bence
!?
elinize sağlık güzel çalışma olmuş.ana 400 tl gerçekten etmez bu resmen soygun....
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
Yaşınız kaç bilmiyorum ama bunu sadce laf olsun diye yazmışs o belli şimdi size 0rjinal diye yapıp sattıkları koruma demiri bu dikkat edeceğiniz konu bağlantı ayaklarının zayıflığı ve bağlantıların boru başına nasıl kaynatıldığı olsun o zaman sizde bana hak vereceksiniz.
Buda benim yaptığım koruma demiri ayakların kalınlığına ve nereye kaynatıldığına bakarsanız o zaman hangisinin sağlam olduğu zaten ortaya çıkacaktır.
---------- Post added at 13:03 ---------- Previous post was at 13:00 ----------
Haklısınız ama sadece elimizden gelen kendi yağımızla kavrulup daha güzelini daha sağlamını yapmak
---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:03 ----------
bana pek diyecek bir şey bırakmamışsın ki
---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:17 ----------
Arkadaşların koruma demirinin sağlamlığı konusunda hiç endişesi olmasın eğer ben ispirel kullanmadan bu boruları kırarıım yada kaynak yerinden sökerim iddiası olan varsa bu konuda her iddiaya varım ben
Demişsinizki mühendisler okula kız tavlamak için gidiyor mühendisler ne anlar falan demişsiniz şimdi buna cevap vermemi beklemiyorsunuz dimi?
Ama ben size örnekle cevap vericeğim,el yapımı harley davidson koruma demiriyle kaza yapan arkadaşımın şu anda şasesi motor blogu ve ayağı parçalanmış durumda oysaki orjinal kullanılsaydı hiçbirşei olmuyacaktı ve koruma demiride ortadan ikiye ayrılmıyacaktı...
Bu mühendis arkadaşlar bizim itüde sabancıda okuyanlar değil merak etmeyin hoş onlar bile bu yorumlarınızı okusa size cevap yazmazdı..Koruma demirlerinin hepsi çarpışma testlerinden geçer materyaller böyle seçilir.
Artık iddaya falan dökmüşsünüz olayı komedi gibi tamam güzel birşey insanın birşeyler yapması ama dediğim gibi hesap kitap işidir bunlar yoksa boru bükmeyi bende yapıyorum
3000 tlilik motorda hani böyle göstermelik kullanılır ama 30 40 binlarılık motorlarda böyle işlere girişmek zaten akıllı işi değil.
Neyse siz gene mühendislere mühendis dediğim alman amerikan japon mühendislerine laf atın karı kız tvlarlar diyin
Yakında insanımız 100tlden kaçmak için balata yerine sünger koymaya başlıcak frenlere.......
sevgili arkadaşım kimsenin mühendislere çamur atmak gibi bir sorunu yok, sanırım sende bir muhendisssin. basım üzerine derim saygılı sunarim sapla samanı ayirip birbirine karıştırmamak lazım gelir
Söylediklerim dogruca olsa.ilk yorumun. Her şeyi mühendislere birakmanin yersiz.olduğunu düşünüyorum
ayrıca japon yada bir başka memleket mühendisi diye bir konu geçmedi,
O zaman harley davidson motosikletleri de el.yapımı konusu. geçen koruma demiri de
Arkadasina çok üzüldüm. bu arada. benim bir harley im. olsaydı emin ol gidip hazır almaz.kendim yapardım ,ben çok mühendisin diye gecineni gördüm ben ilkokul mezunuyum malzemeyi ve gerekli edavati. temin. et. sana helikopter yapayim sanırım ne demek.istediğimi ozetleyebildim .
kal sağlıcakla.
---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:23 ----------
sevgili arkadaşım kimsenin mühendislere çamur atmak gibi bir sorunu yok, sanırım sende bir muhendisssin. basım üzerine derim saygılı sunarim sapla samanı ayirip birbirine karıştırmamak lazım gelir
Söylediklerim dogruca olsa.ilk yorumun. Her şeyi mühendislere birakmanin yersiz.olduğunu düşünüyorum
ayrıca japon yada bir başka memleket mühendisi diye bir konu geçmedi,
O zaman harley davidson motosikletleri de el.yapımı konusu. geçen koruma demiri de
Arkadasina çok üzüldüm. bu arada. benim bir harley im. olsaydı emin ol gidip hazır almaz.kendim yapardım ,ben çok mühendisin diye gecineni gördüm ben ilkokul mezunuyum malzemeyi ve gerekli edavati. temin. et. sana helikopter yapayim sanırım ne demek.istediğimi ozetleyebildim .
kal sağlıcakla.
not:motor blogunun,şasinin yamuldugu. bir kazada koruma demirinin. yamulmasi. oldukça doğal bor durumdur
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Neyse sen helikopter yap insanları ama bu gibi şeylere teşvik etmeyin.koruma demiri iyi sağlam ve orjinal olmalıdır nokta.Yaptıgın işe saygım var ama kendin kullan başkasını bu işe alet etmeden
Orjinal bir parçayı aynı veya daha kalın materyalle taklit etmek (iyi bir gaz altı kaynağı kullanarak) en iyi çözüm olacaktır. Orjinal parçayı başka bir motorun üzerinden ölçü alarak taklit edebilirsiniz. Sonuç pek değişmeyecektir. Bu arada aşağıdaki orjinal parçanın alt bağlantı kaynaklarının uygun kesitte lama ile yapılmadığını düşünüyorum.
Kalın etli bir boru, en az 5 mm kulaklar ve iyi bir usta ile aynı tasarımı daha sağlam ve ucuza yapmak mümkün görünüyor. Bahsettiğiniz mukavemet hesapları şimdiki bilgisayar programları ile fazla zor değil yine de hesaba kitaba güveneceğime gözümün gördüğü kaynağa, bağlantı açısına ve kalın malzemeye güvenirim. (Buradaki örnek ucuz ve eldeki materyali kullandığından pratik olmuş fakat tek parça boru her zaman tercih edilmelidir. Darbeyi absorbe etmesi ve esnemesi açısından birden fazla parça kullanmamakta fayda var. )
Gökhan YAŞDAL
Benim güzel kardeşim diğer motorumda orjinal koruma demiri aldım ikide bir bağlantı yerinden kopuyor sana resmini çekip gösterecem onuda mühendisler çizmiş . Bizde öyle ustalar vakii ( kendim için demiyorum) eline kaynak makinasını tornayı ver senin mühendisin heykelini yapar. Şunu iddia edyorum benim yaptığım malzeme olarak orjinalinden daha kalın , daha sağlam kaynatıldı aksini iddia eden varsa ikisinide deneriz. Piyasada mühendisler var diye biz bir şeyler yapmayacağızmı? Ben sene 1974 yılında Renault taksiye orta eksozou koyduğumdada mühendisler serviste buna arabayı boğar diye karşı çıktı ama sonra ne oldu 5 yıl sonra Renaultlar orta eksozlu çıkmaya başladı
Ben 1979 yılında fort kamyona eksoz freni koydum nillet olmaz bu süpap keser dedi ama hiç bir şey olmadığı gübi aradan 5 yıl geçti fort kendisi eksoz freni koydu bunlar birer örnek yeterki insanımızın kendine güveni olsun , kafası çalışsın..
---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:17 ----------
buda mühendisler tarafından yapılmış bir koruma demiri ama hiç birinde olmadığı gibi buda tek parça değil illaki ana boru üzerine kaynatılan bir parça bar benim yaptığım koruma demirinininde üst ortasından kesildiğinde bundan bir farkı kalmaz aynısı olur ama şu haliyle benimki bundan sağlam .( hem malzeme olarak hem kaynak olarak)
Senin o laf yatiştirmeye çalıştıgın adam 60 yıllık yaşamında senin yaşın kadar motor toplamış, en ölü motorları adam etmiştir.
Ayrıca bunları yaparkende hiç bir mühendisten yardım almamıştır.
Diploma insanın cehaletini alır belki ama.
Hamurunda varsa eşşeklik baki kalır.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu adamın motosiklet hayatı başladığında ''Portakalda vitamin'' olarak tabir ettiğimiz oluşum evresinin başında bile değildir belkide.
Bu sebeple bildiklerini kabul ettirme çabasını bi kenara bırakıp, senden daha bilgi ve deneyim sahibi insanlarında olabileceğini unutma..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Yapmayın böyle işler Allah aşkına...
Herkes kendi motoruna yaparsa bunları bu parçaları kim alacak ..
Herkes kendi motorunu tamir ederse bu motosikletleri kim tamir edecek..
Bence arkadaş haklı...
Kendi kendine yapıyorsan yap..Ama insanlara bunları anlatmayın...Allah muhafaza..
Ellerinize sağlık..
Üreten eller öpülesi ellerdir..
Esenlikle...
ben portakalda vitaminim kusura bakmayın hep siz haklısınız unutmuşuz aykırı görüş olamaz nede olsa türkiyenin yüzde 80 i böyle.....
Neyse birilerinin başına yada motoruna birşey gelmesinde gerisi beni alakadar etmez ben sadece olabilecekleri söyledim.
Bu forumdaki herkezi maymun olarak görürken, kendinide ''Einstein'' olarak gören siz değilmiydiniz?
Şahsım adına her türlü farklı görüşe açıgım, fakat konuşmanın adabını erkanını bilmek kaydı ile.
---------- Post added at 16:49 ---------- Previous post was at 16:37 ----------
Neyse tamam kusura bakma..
Sert bi çıkış yaptım biraz.
Ulen bende ne cins adamım
Önce laf atiyorum, sonra yüregim sizliyor
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
unalcim. herkez haklida. dostum kendi söküğünü kendin dikebiliyorken neden terzi arayasin.
Tabiki geniş düşünmek gerk. motorcusu. mühendisi taş mi yiyecek. ayrıca orjinal elbette her zaman orjinaldir. ama istisnalar kaideyi bozmaz basit seylerde de işin içine mühendisi. katmak bana anlamsız geliyor.
İrfancım..
Mesele aslında çok basit..
Birisi çıkmış diyorki ben bunu bunu yaptım..Buyrun böyle böyle..
Ordan başka biri çıkıp diyorki bu işim mühendisi var..Hesabı var kitabı var..Mukavemet vs..vs...
Tabiiki terzide ekmek yiyecek..Ama ben söküğümü dikebiliyorsam terziye neden gideyim senin dediğin gibi...Terziye takım elbise yaptıracağım zaman giderim..
İşte o zaman bana mühendis de..hesap kitap de..Yada neyse ne işte...
Ama üretilenin karşısına geçipte..cık olmamış demek ..İyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum...birde üstüne memleketin bilmem kaçı böyle zaten diyipte ..nokta koyuluyor...
Bütün mesele mevzuuya nasıl baktığınla..Mevzuuya nasıl yaklaştığınla alakalı birazda..
Arkadaş haklı evet..mühendistir..hesaptır kitaptır ...lazımdır...
ama beni(sinanın dediği gibi) uslup rahatsız etti biraz...
Yalnız kurt'u tanımam ..Ama yaptıklarını takip ediyorum..
Sanatçı adam...sanata saygı duyulmalıdır...
aynen ve aynen demek istediğini söylemeye çalıştım konunun başından beridir aga aslına bakıldığında hakjsız olan kimse yok biliyormusun
sadece sanal ortamda insanlar kendilerini yazmakla ifade mi edmiyuorlar yada yanlış anlaşılmalaramı sebep oluyor anlamdım gitti
fakat bildiğim bir şey varki ne söylediğin kadar ,nasıl söylediğin mevzuatı ????
yoksa kimsenin tavuğuna kışt ,hoşt demek gibi ,polemik yaratıp boş tartışmalara sebebiyet vermiş olmanın sonu gelmez
bir şeyler üreteni, mühendisinide, hepsini seviyorum çünkü bende terazinin aynı kefesinde görüyorum kendimi uğraşıyorum ama hobi ama profesyonel olarak bakın nasıl görüyorsanız öyle olsun ancak, sevgili yalnızkurt ağabeyimiz birşeyleri paylaşmış,
inanlara fikir olsun tüm iyi niyetiyle .. kalkıpta altı üstü koruma demiri için işin içine mühendisi orjinalliği karıştırmayı gereksiz gördüğüm için ister istemez konuya bulaştım
yoksa tabiki orjinal orjinaldir fabrikasyon yapımların tamamı kusursuzmudur ?
neyse yaaaa muhabbet ediyoruz işte vesile ile
ayrıca memleketin kaçı meselesinde bi ara kitlendim fakat ardı arkası gelmeyecek herkez bunalacak iyisimi işi gırgıra vuralım gari...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)