Arkadaşlar merhaba öncelikle honda cbr 125r motorum var. Herkezin başına gelebileceği gibi benimde artık grenajlarımda çatlaklar ozellikle vida yuvalarında eksikler var ve bunları tamir etmeyi düşünüyorum. Öncelikle araştırmalarımı yaptım birkaç şekilde tamir etme imkanımız var cam elyafıyla tamiri değerlendirdim fakat eksik parçalar için hoparlörün delik demirini koyup ustune plastik eritmek daha mantıklı geldi sonuçta parça olmayan biryerde parça oluşturucaz. daha sonrasında su zımparası ve ardındanda bir oto boyacısına boyatmak kalıyor. şimdi sorunumu şöyle resimlerimle açıklayım.
burada ufak bir çatlak mevcut bu kısıma japon yapıştırıcısı ve karbonatla reaksiyona ugratıp ustunden zımparayla duzeltmeyi düşünüyorum. (arkasına belki cam elyafıda konulabilir sağlamlık açısından)
Bu kısımda vidalanması geren yuva kırık ve buraya etrafına jelatin sararak jelatinin içine plastik eriterek aynı parça çıkarılabilir diye düşündüm yada hoparlör teli ile aynı parça çıkarılıp ustu doldurulabilir fakat hoparlör telini grenaja sabitledikten sonra o kısmı doldurmak için nasıl bir işlem uygulayabilirim diye düşünüyorum ?
Bu kısımda yarım ay şeklinde kalmış bir yuva var buraya gene hoparlör telini yarım ay şeklinde kesip lehim makinasını ile grenajı eritip sabitlemeyi ustunu cam elyafı vb sertlestiri bir şey ile doldurabilirim
işte en büyük sıkıntılarımdan biri olan parça burada görüceğiniz üzere iki taraftaki cıkıntılı parçalarım yok daha onceden olmadığı için sağdaki kırıkta görüceğiniz üzere oralara iki delik açıp kızgın demirle, plastik kelepçe geçirip yuvaya sabitlemiştim fakat buda grenajı içe çökük yapıyor ve 90 km geçildiğinde titreme yapıyor. bu parçanın önce detaylı resmini bulup doğaçlama olarak parçalar eklemem lazım fakat bu resmi aradım ve bulamadım en üzücü durum bu :( burada bana yardımcı olursanız sevinirim fikirlerinize ihtiyacım var
Buda diğer eş parçası aynı sıkıntı var bundada :(
Bu kısımda sol taraftaki vida yuvasının aynısından vardı fakat artık yok :) bu işlemi ya jelatin sarıp aynı şekli çıkarıp jelatinin içine plastik damlatarak çıkarıcam yada gene hoparlör teli ile aynı şekli kesip lehim makinasıyla grenaja monte edicem ve ustunu japon + karbonatla fln doldurucam.
Diğer parçadada aynı eksik var
Bu kafa grenajımda orada üçgen bir parça eksik bu kısıma alttan 2 tane ince tel koyup ustune karbonat + japon yapıştırıcısı döküp reaksiyon sırasında bir bıçak yardımıyla düzleştirip sonrasında zımpara yaparak çıkarmayı düşündüm
Ve en temiz işçilik istiyen kısım buraya direk hoparlör teliyle alttan kapatarak ustunu cam elyafı ve yapıştırıcısıyla doldurarak yapmak sonrasında zımparayla duzeltmek aklıma geldi japon ve karbonatla dolmaz sanırım burası.
Arkadaşlar gördüğünüz gibi baya bir hasarlı grenajlara sahibim he bazılarınız içinden geçircek ya ne ugraşıyosun ver tamirciye yapsın ama eskişehirde grenaj tamiri yapan usta yok. Bazılarınızda ya ver parasını yenisini al 4 tane grenaj ama okadar para yatırcak maddi gücümde yok. Ayrıca itina ile kendim uğraşmayı çok seviyorum insanın kendi malına bakması tamirini yapması özenmesi kadar zevkli ve sevindirici bir şey yoktur insanın kendi emeği herşeyden güzeldir bu yüzden kendim yapıcağım. ve Benden sonra böyle sorunlar yaşıyan arkadaşlar olursa diye örnek teşkil olsun Madem bu motora biniyoruz biraz uğraşığ yağıyla pasıyla derdiyle çekip ona bakmak bence hakkımız.
Neyse üstatlarım ve tecrübeli arkadaşlarım böyle bir işlem için fikir yardımında bana bulunursanız örnekler verirseniz inanın çok sevinirim ben düşüncelerimi yazdım 3-4 gün içinde işlemlere başlayıp sonucu size resimliyeceğim bu arada yardımlarınızı bekliyorum. Yapıcağım işlem sadece eksik parça + çatlak tamiri + su zımparası. boyasını sanayide yaptırıcağım çünkü deponun tonunu sptey olarak bulamadım yoksa onuda kendim yapıcaktım.
Teknik sorun olarakta İki gün önce motorumun aküsünü değiştirmek için açtım arkasını ve değiştirdim birde baktımki orada soketin ucunda bir kablo eksik baktım bulamadım kablo yok açıkta ama oradan birşey çıkarılmış belli oluyor anlamanız için resimleri koyayım o yuva ne işe yarar ne yapmamız lazım bilen bir arkadaşım varsa yazarsa çok sevinirim yanlış birşey yapmak istemiyorum
Bu aküye giden kabloların olduğu kutu
Bakın burada 3 kablo var 4. delikten birşey kesilmis sanırsam
Bunlarda eksik kablo yuvasının yakından görunusu