Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gileria Dna Sorunu

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar Gileria Dna 50cc su soğutmalı 2 zamanlı motorum var. 2 haftadır çalışmıyor. Sorun şu şekilde oluştu.
    iki hafta önce motor birden stop etti yağ deposu komple boşalmış hortum yerinden çıkmış fark etmemiştim. gidip 2t yağ aldım koydum motora ve çalıştırdım binerek 2 km uzaklıktaki eve geldim. sabah marşa bastım çalışmıyor.
    Sonrasında şüphe üzerine yeni akü aldım. buji değiştirdim karburatörü söküp komple temizledim. Yine çalışmadı. bir kişi pistondan olabilir dedi bende yeni piston ve gömlek aldım ve değiştirdim. Ama motor yinede çalışmıyor. benzin hortumuna bakıyorum benzin hortumdan kesik kesik geliyor. benzin otomatiği çalışıyor. Almanyadayım motorumun yakınımda servisi yok. Değişik marka motor servisleride başka markaya bakmıyorlar. Aklınıza gelen birşey varmı neden olabilir? Artık moralim iyce bozuldu 2 haftadır başındayım ama çözüm bulamadım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    nx4 falkon
    Ateşlemeyi kontrol ettinizmi.Krank keçesi bile sebep olabilir.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ateşlemeyi kontrol ettinizmi.Krank keçesi bile sebep olabilir.
    Keçe konusuna bende katılıyorum. Yağsız kalmış motor keçe mutlaka zarar görmüştür.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

keçede görsel olarak bir ezilme yok yağ kaçırmıyor. ateşleme konusuna gelince buji ateşliyor gövdeye tuttuğum zaman kısa devre kıvılcım veriyor. karbüratördeki karışım olayındanmı acaba diye düşündüm yağ bittiğiden yağ hortumu hava yapmış ve yeni koyduğum yağ karbüratöre ulaşmıyor ve karışım sağlanmıyor olabilirmi? karbüratör yağ gelmiyor olsa yani saf benzinle yinede çalışırmıydı yoksa çalışmazmı? bunu şunun için soruyorum arkadan ayak marşı yaptığımda hiç tepki yok.

Motosikleti
    nx4 falkon
    Peki ayak marşındaki kompresyon gücü normalmi.Motorunuzun hava filtresini deneme maksatlı çıkarıp deneyiniz.Birde emme manifoldu diyaframlımı.

evet hocan kompresyon gücü iyi. emme manifoldu aşagıdaki resim

bunlarda piston gömlek resimleri

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Pistonu gömleği takarken sanırım yağlayıp takmış olmanız gerekir, bu yağ ile bir süre çok yüksek devire çıkarmadan motor çalışması gerekir, yani yukarıda dediğiniz gibi sadece benzinlede çalışması gerekir.Yeni piston gömleğin kompresörü oldukça fazla olacağından, diğer arkadaşların dediği gibi ateşlemede sorun yoksa veye en son resimden bir önceki resimdeki emme manifoldu valfi (karbon olan kabuk valf) kaçırmıyorsa ki görünürde sorun yok gibi görünüyor, tek sorun krank keçenizin kaçırıyor olması ihtimali yüksek gibi.Yağsız kaldığı için keçenin ortası hemen kopmuş veya yıpranıp hava kaçırıyor olabilir.

Karbüratörden kesik benzin geliyorsa karbüratör şamandırasında takılma veya açılmama ihtimalide yüksek gibi.Yağ pompasını söküp veya bulunduğu yerde bir şekilde çevirerek hava yapan kısmı giderilebilir, ama havasını almak için bir vidanın olması gerekir pompanın üzerinde veya yakınlarında.Rolanti gibi devirlerde yağ pompası fazla yağ pompalamaz devir yükselinde aralıklarla fazlalaşır.
    Aprilia RS 250 GP Nº1

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)