Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Açık hava filtresi

REKLAM ALANI
    semih39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 FAZER
    arkadaşlar benım motora açık hava filtresi takmak istiyorumda bi kaç sorum olcak bu konu hakkında öncelıkle ben bundan performans bakımından pek bişey beklemıyorum onu soyleyım hıc takma gıbı yorumlar yazmayın takıcam yanı tok bı ses almak için motordan o yuzden ben bunu motora taktım dıyelım ne gıbı ayarlar yapmam lazım karbüratör,hava ayarları gıbı yanı tam bu konuyu bılmedıgım ıçın bı bılgı almak ıstedım. bugun motorcuya gıttım servıste 1 tane gosterdı bana ortalama normal bı ınsan yumruğundan bıraz buyuk bıseydı krom tarzındaydı dışı falan 5 tl istedi fiyatı bıraz anormal geldı bende almadım.hava fıltresınde boyut onemlımı tok bı ses ve performans için yanı ne kadar buyuk taksam o kadar ıyımıdır ? yoksa boy fark etmıyor mu ?

bu resımdekının aynısını gosterdı fıyatı 5 tl.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

arkadaşlar bi yardım edıcek yok mu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Arkadaşım böyle filtreler genelde motosikletler için zararlı diyemem.Ama çok bir hatta hiçbir faydası görmeyeceksin.Ses hariç.Benim hoşuma gidiyor arabada açık hava filtresi.Ama ülkemizin yolları malum tozlu,taşlı,çamurlu...Bunu motosiklete takarken baz alacağın nokta boğaz kısmı.Ona göre satılıyordu bildiğim kadarı ile.Ayrıca ne kadar soğuk hava çekebilecek yere koyarsan o kadar iyi olur.Taktıktan sonra da karbüratörün hava ve benzin ayarını yapıyorsun.Sonuçta elektrik süpürgesi gibi koww koww ses çıkıyor. Hoş değişik...Ama hava filtresi bir toz alırsa motor yağ yakmaya başlıyor.Çünkü pistonlara zımpara etkisi yaratarak çiziyor.Ve tazyikli su ile yıkıyorsan benim gibi.Filtreni güzel kollamalı hatta bir poşetle örtmelisin.İyi forumlar.Bu arada forumda araştırma yaparsan bir sürü yoruma ulaşabilirsin.

Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Alıntı immortalboss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım böyle filtreler genelde motosikletler için zararlı diyemem.Ama çok bir hatta hiçbir faydası görmeyeceksin.Ses hariç.Benim hoşuma gidiyor arabada açık hava filtresi.Ama ülkemizin yolları malum tozlu,taşlı,çamurlu...Bunu motosiklete takarken baz alacağın nokta boğaz kısmı.Ona göre satılıyordu bildiğim kadarı ile.Ayrıca ne kadar soğuk hava çekebilecek yere koyarsan o kadar iyi olur.Taktıktan sonra da karbüratörün hava ve benzin ayarını yapıyorsun.Sonuçta elektrik süpürgesi gibi koww koww ses çıkıyor. Hoş değişik...Ama hava filtresi bir toz alırsa motor yağ yakmaya başlıyor.Çünkü pistonlara zımpara etkisi yaratarak çiziyor.Ve tazyikli su ile yıkıyorsan benim gibi.Filtreni güzel kollamalı hatta bir poşetle örtmelisin.İyi forumlar.Bu arada forumda araştırma yaparsan bir sürü yoruma ulaşabilirsin.
    motora aldığımdan beri daha su tutmadım suyla yıkamak pek tarzım degıl güzelce silerim ıslak bezle bı guzelde kurularım bıde cıla atarım depoya falan arada o kadar :Dben pek bı performans beklemıyorum zaten motorun cigerı ne kı 150cc yanı sesı baya guzel cıkıyormus dıye degısteryım dedım tok bı ses alıyormusuz ondan egzos acıp apacı gıbı gezmektense boylesı daha ıyı dıye sorayım dedım.taktıktan sonra ayarları motorcuya yaptırcam galıba cunku oranlar nasıl oluyor bılmıyorum.bi takıldığım noktada işte boyut olayı o 5 tl lık olanın boyu ufak ama oyle buyuk fıltrelerde var acaba ıste dıyorum buyuk olsa daha ıyımı ses verır ?arastırma yaptım pek bısey bulamadım benım sordugum soruya..

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    ne marka cila yapıyorsun? ufak çizikleri kapatıyor mu?
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne marka cila yapıyorsun? ufak çizikleri kapatıyor mu?
    valla şuan tam ısmını bılmıyorum kırmızı bı şışeydı hızlı cıla parlatıcıydı çiziklerde pek bi işe yaramıyorum ama parlatmada ıyı hepsıburadadan almıstım 10 tl gibi bi rakama.

Motosikleti
    FZ6 FAZER
    bu konu hakkında başka bilgisi olan yok mu ?

ses konusunda çoğu filtre aynı.ancak air intake tarzı gibi birşey yaparsan daha iyi olur hem daha rahat çalışır.

Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Alıntı immortalboss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ses konusunda çoğu filtre aynı.ancak air intake tarzı gibi birşey yaparsan daha iyi olur hem daha rahat çalışır.
    ozaman boyut fark etmıyor fıltrede.air intake tarzı derken nasıl bısey acık fıltreye gore ?

Yani soğuk hava alabileceği bir yere özel yalıtım borusuyla uzatmak demek.Google amcaya sorarsan ayrıntılı bilgi alabilirsin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)