öncelikle tüm mt dostlarını saygı ve sevgi ile selamlıyor hayırlı günler diliyorum ...
dedik ya , bende paylaşım bitmez fakat bunu yaparken birilerinin işine yaraması, bilgi, görsel bir tüyo dahi, almış olması bile beni oldukça sevindirir,
eşime dostuma ,arkadaşlarıma sürekli yardımcı olmaya çalışan onların iyilik ve her türlü maddi manevi çıkarlarını gözeten ve arkadaşlık, dostluk kavramına özellikle çok düşkün ve bu konuda oldukça ince düşünmeye çalışan bir insan olduğumu söylemek isterim,
(arayarak dost bulamazsın, aranacak dost ol)
ve
(3 çeşit insan vardır, birincisi , ekmek gibidir her gün ararsın
ikincisi, ilaç gibidir gerektiğinde ararsın,
üçüncüsü mikrop gibidir gelip o sizi bulur )
konunun özünü açıklayan bu güzel sözlerle asıl konuyu açma sebebim olan sevgili arkadaşımın opel astrasına yapılan operasyonla devam ediyorum...
arkadaşım aracının zamanla sigara ve tavan döşemesinin sarkmış ,yırtılmış tabiri caizse kahverengi olan rengi pislikten ve dumandan siyaha dönüşmüş döşemesinden oldukça rahatsızdı , ve bu konuda araştırmaya soruşturma yoluna gitmiş,
şimdi burada ince bir nokta var bence , döşemecilere ve oto elektirikçileri dolaşarak fiyat almış, ince nokta ise8 elektirikçisi, döşemecisi,nin verdiği fiyatlar ohaaa dedirtecek cinsten, arkadaşın durumu malum , zar zor bir araç almış imkanlar belli ,
eeee şimdi burada döşemeci taş mı yiyecek derseniz elbette değil, elektirikçinin yapacağı işe harcayacağı sermaye ne?????
tabiki onlarda ekmek yiyecekler fakat dinimizde ticaretinde bir ölçüsü var bir işten 100/200 kar etmek hangi kitapta yazıyor ?
işin din kısmını atlıyor ve buraya takılıp kalınmamasını rica ediyorum insanlarda önce vicdan olacak ki buda tartışılası ince konulardan
kısadan kesiyorum..... dedim oğlum çek ulem arabayı kapının önüne bozuk olan cam otomatiğini ve tavan döşemeni ben yapacağım senin
arkadaş: yaaaa irfan olum olurmu kapının önünde yapabilirmiyiz ? diyorum çek sen
bu arada bu saydığım tavan döşemesi sorunu ve sağ yan cam ,motoru , problemine biçilen fiyat 250 lira ..
benim malettiğim fiyat sadece tavan döşemesi ve 1 kilo yapıştırıcı 90 lira arkadaş 200 lirayı zaten gözünden çıkarmış ,banada gönlünden koparak güzel bir yemek ısmarladı sağolsun ve yaklaşık 6 saat süren çalışmam sonuç verdi
işte resimler....
eski halini çekmek aklıma gelmedi fakat yeni hali umarım sizlere bir fikir olur ayrıca bu konuda yardım edebileceğim mt dostları için ücretsiz ... müsait olduğum zamanda her zaman yardıma hazırım bilgim ve tecrübelerim kadarıyla
sizlerinde ekmek gibi aranacak dostlar olmanız temennimle dostça kalın....
zaten yan otomatik camı ve tavan döşemesini görünce mutlu olan ve sevinen arkadaşım axtra pasta cila çekilmiş aracını görünce yüzündeki tebessüm görülmeye değerdi
işte benim ücretimde bu bir avuç dostluk
yorum yazan okuyan tüm gönül dostlarına (mt) ye şimdiden teşekkürlerimi sunuyor iyi günler diliyorum selametle...