Peugeot 103 akü takılacak...:)
Reklamlar
-
Ewt arkadaşlar ilginç birşeylerle meşgul olmak bnm doğamda var elimden gelenin en garibini yapmayı düşündüm..Aslın güzel olcak:
Şimdi işe nerden başlamamız lazım bir bakalım..
Öncelikle statorun sargılarını oynamak lazım ama kaç sarım yapmalı...?
(Elle saramayacak olursak bobinajcıya götürürüz ama bobinajcı ilgilenir mi kaç v istediğimizi ne kadar üretmesi gerektiğini söylesek acaba yapar mı...? )
Daha sonra bunu konjektör ile dengelemek lazım peki konjektörün uygun olanını nasıl seçmeli ? (3 lü sü 5 li si 7lisi hangisi ? )
(bu cdı bulunan elektronik beyne sahip olana yeni tip pejolarda karmaşıklaşıyor... yeni 103 lerde herşey elektronik sistemle yapılmış statordan çıkan koblo sayısı 7 adet ve bunlardan bazıları cdı bloke bazıları diyata bazıları ateşleme olmak üzere farklı yerlere soketlenmiş durumda böyle bir düzenin içine güçlendirilmiş stator bobinlerini akımını nasıl dengeli bir şekilde dağıtıp nasıl bir konjektör kullanmalıyız??
daha sonra aküye bağla k direk kullan ama bu 2 soru çok zor bence yardım ve önerilerininzi beklemekteyim..
Reklamlar
-
Ben elektrikten hiç anlamam arkadaşım.Ama sanırım marşlı olan peugeot motosikletler vardı.Onların takımını alıp uygulasan? Hatta bir de hava soğutma yerine sıvı soğutmalı olan blok. Off...
-
açıklık getirmeni isteyecem sıvı soğutma :?
-
harun001 adlı üyeden alıntı
açıklık getirmeni isteyecem sıvı soğutma :?
bence vazgeç bu işten
-
Şu anda resmini bulamadım ama mobylette yada peugeot marka motosikletlerin sıvı soğutmalı olanları vardı.Onların motor bloğunu kullanabilirsin.
-
Kardeş ben soğutme istemiyorum bnm istediğim elektronik düzen hakında sorduğum sorular yani
-
en son çıkan 2005 olması lazım ramzey marka mopedlerde akülü marşlı bir model vardı. onun parçalarını alabilirsin. zaten motoru kadrosu filan 103
-
Pejo 103 denk gelen çok bobinli bir stator ile işe başlayacam
Böle bir stator bilenler...yazsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)