Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Pas ve Çalışmayan motor...

REKLAM ALANI

Arkadaşlar benim bir motorum vardı motora 10 AY kadar binilmedi motor çalışmıyo şimdi yaptırıp binesim geldi ama yer yer paslanma olmuş acaba ne yapmam lazım Sizce masraf cok mu 100 gecer mi? istanbul eyüp-edirnekapı-fatih civarında moto tamirci var mı? Motorun markası: junlin scooter şimdiden teşekürler

[IMG] By ordu5 at 2011-09-13[/IMG]

[IMG] By ordu5 at 2011-09-14[/IMG]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    çalışır vaziyette stop ettiysen....
    motorun yağını ve benzını kontrol et... bujiye ateşlemenin geldiğine bak....ateşleme geliyorsa 2 tane akü bul...24 yap bas marşa gitsin....
    önce motoru çalıştır da paslı yerlerı telle tinerle siler halledersin....

Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun yağını ve benzını kontrol et... bujiye ateşlemenin geldiğine bak....ateşleme geliyorsa 2 tane akü bul...24 yap bas marşa gitsin....
    evet abi motor calışır vaziyetteydi sorun yokdu ama inanmassın ayak marşı bile pas tutmuş ayak marşa basıyorsun aşağıda kalıyo yukarı gelmiyo pedal korkuyorum motora bir şey olmasın bir de dışardaydı motor

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    pas sökücülerle güzelce temizle yakında bir servise götürüp yağını bujisini değiştirip
    ustaya çalıştırtabilirisin benim bildiğim en yakın usta zeytinburnunda oda sana uzak kalır
    İkincilik kaybedenler içindir...

Alıntı HaydarBıçak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pas sökücülerle güzelce temizle yakında bir servise götürüp yağını bujisini değiştirip
    ustaya çalıştırtabilirisin benim bildiğim en yakın usta zeytinburnunda oda sana uzak kalır
    evet abi o cok uzakta zaten motorda tık yok bide onu sürüklicem

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    wd40 pas konusunda yadımcı olabilir muhtemelen akün bitmiştir ayak marşıyla çalışıyorsa akü değişimi yeterli olabilir

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    tranway yolu var 500 evlerden edırnekapıya devam eden yol güzergahı bu yol güzargahı üzerınde pancarmotor fabrıkası var cok bilinen meşhur bı fabrıkadır o fabrıkaya gelmeden öncekı son sağ yola gir hemen tamırcı göreceksın sırf müşterılerı scoter üzerınedır ve kendisi eskı honda servısınden gelmedır .ben tavsıye ederım .

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    öncelikle motorun çalışmasını sağla...
    büyük ihtimalle akün oturmuştur...
    paslı yerlere bulaşmadan motoru yıkamacıya götür, onlar kırmızımsı bir malzeme var..
    yağ sökücü bolca ondan sıktır bi kaç dakika bekledikten sonra motoru yıkat...
    geri dönerken en kalitesi ve ucuzu koçtaşta bulunan ısıya dayanaklı bir kutu sprey al....
    daha sonra birde vernik almanı tavsiye ederim...
    paslanan yerleri zımparala ve yanmaz boya ile boya...
    kurumasını bekledikten sonra, ne kadar parlamasını istiyorsan ona göre üzerine vernik at...
    verniği artı olarak solan plastik aksamlardada kullanabilirsin....
    bu işlemleri başkasına yaptırırsan maliyeti fazlalaşabilir....

Motosikleti
    Alıntı aytekin52 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    inanmassın ayak marşı bile pas tutmuş ayak marşa basıyorsun aşağıda kalıyo yukarı gelmiyo
    bu normal vaziyette çalışan scooterlarda da oluyor... sadece senınkıne özel değil....

Alıntı askon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tranway yolu var 500 evlerden edırnekapıya devam eden yol güzergahı bu yol güzargahı üzerınde pancarmotor fabrıkası var cok bilinen meşhur bı fabrıkadır o fabrıkaya gelmeden öncekı son sağ yola gir hemen tamırcı göreceksın sırf müşterılerı scoter üzerınedır ve kendisi eskı honda servısınden gelmedır .ben tavsıye ederım .
    abi dediğin yerde uzel fabrikası var dimi galiba demirkapı orası

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

Alıntı -unnamed- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle motorun çalışmasını sağla...
    büyük ihtimalle akün oturmuştur...
    paslı yerlere bulaşmadan motoru yıkamacıya götür, onlar kırmızımsı bir malzeme var..
    yağ sökücü bolca ondan sıktır bi kaç dakika bekledikten sonra motoru yıkat...
    geri dönerken en kalitesi ve ucuzu koçtaşta bulunan ısıya dayanaklı bir kutu sprey al....
    daha sonra birde vernik almanı tavsiye ederim...
    paslanan yerleri zımparala ve yanmaz boya ile boya...
    kurumasını bekledikten sonra, ne kadar parlamasını istiyorsan ona göre üzerine vernik at...
    verniği artı olarak solan plastik aksamlardada kullanabilirsin....
    bu işlemleri başkasına yaptırırsan maliyeti fazlalaşabilir....
    abi ben pastan korkmuyorum da inşallah motora bir şey olmamıştır dediklerinizi tek tek yapıcam teşekkürler

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    uzel fabrıkası cok ilerde şimdi şöyle düşünmenı istıyorum .uzelden geri dönüş yaptın bereç benzınliğini soruyorsun oaraya geldınmı pancar motoru sor bu sefer yolun karşı tarafında olacaksın pancar motoru geç ilk sol tamırcı içerde köşe nın yanı hemen

Alıntı askon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzel fabrıkası cok ilerde şimdi şöyle düşünmenı istıyorum .uzelden geri dönüş yaptın bereç benzınliğini soruyorsun oaraya geldınmı pancar motoru sor bu sefer yolun karşı tarafında olacaksın pancar motoru geç ilk sol tamırcı içerde köşe nın yanı hemen
    Çok teşekkür ederim kardeşim anladım nerde olduğunu orası baya bir uzak orası motoru çalıştırabilirsem oraya giderim çalıştıramassam daha yakın bir yerlere bakıcaz artık

hayalets - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt 250 R
    arkadaş bereç e gel.mass plaza varmış şimdi rumeli tv nerde acaba de.zaten büyük bir bina.mass plazanın karşısında hemen fakat ortalarında tranvay yolu var.tam mass plazanın karşısında köşede oto elektrikçi var sokak içinde onun yanında sırf scooter tarzı motorsikletlere bakıyor.çok beyefendi güzel bir adamdır sahibi.gerçektende işlerini yapıyorlar ve parçalarıda gayet uygun fiyatta seni orası paklar..
    Satılık ucuz choper motorsiklet
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-mondial-150-zat-takasli-250-cc-capir-vitesli-chopper-motorsiklet-58197787/detay/

Alıntı hayalets adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş bereç e gel.mass plaza varmış şimdi rumeli tv nerde acaba de.zaten büyük bir bina.mass plazanın karşısında hemen fakat ortalarında tranvay yolu var.tam mass plazanın karşısında köşede oto elektrikçi var sokak içinde onun yanında sırf scooter tarzı motorsikletlere bakıyor.çok beyefendi güzel bir adamdır sahibi.gerçektende işlerini yapıyorlar ve parçalarıda gayet uygun fiyatta seni orası paklar..
    eyv kardeşim saol yardım için

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    24 yapma bence CDI ünitesini yani ateşleme beynini yakabilirsin Arabada başıma gelmişti ondan diyorum
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    24 yapma bence CDI ünitesini yani ateşleme beynini yakabilirsin Arabada başıma gelmişti ondan diyorum
    eyv kardeşim bugün verdik motorcuya bakalım ne cıkacak yarın sonuçlanacak inş fazla masraf cıkmaz

Motosikleti
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz de tamirhane, kendi motorumda ve iş yerının motorların da yaptım bır sorun olmadı...
    fazla uzun süre basmazsan bir sıkıntı olmuyor....

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Valla tipo kışın çalışmayınca 1-2 saniye 24 yapıp marşı hızlandırp çektik sonuç beyin yanmış servis sağolsun italyadan getirtti beyin iimmobilizer yedek anahtar v.s 1450 Euro ya patlamıştı bana o olay 2005in rakamlarıyla motorda aynısı olurmu bilmemde daha 24 dendinmi tüylerim diken diken oluyor
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)