Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

SYM GTS 250 MotorYanması

REKLAM ALANI
    FatihPrLk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125esd White :)
    Merhaba Arkadaşlar Antalya'dan Aldığım 2.El GTS 250 'im Daha Ben Kullanamadan Uzun Yolda Yandı :(

Kardeşim Motoru İstanbul'a Getirirken Motor Yanması Oluştu Toplam Masraf 1.800 TL Maloldu *Marş Motoru *Silindir Piston Takımı *SağlıSollu Bloklar *Komple silindir Ve Contalar.

Sanırım Motor Komple Değişecek Üstelik Rodaj Yapmam Gerekecekmiş. GTS 250 nin Rodajı Nasıl Olmalı ? Servis;Kardeşin Motoru Uzun Yolda Son Sürat Kullandığı İçin Yanmıştır Diyor Bu Ne kadar Doğrudur Ayrıca Başka Bir Nedeni Olabilir mi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    motor yandımı?
    yada daha doğrusu yatak mı sardı?

Motosikleti
    Her İkiside Oldu Galiba Ama Yedek Parçalar Geldiğinde Tekrardan Ayağa Kalkacak Hemde Sıfırdan )

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Saçmalamış servis. Uzun yolda son sürat ne kadar kullanabilirsin bir makineyi ? Ayrıca SYM ler seramik silindir e sahip değil miydi ? Nasıl oldu bu iş ? Yağsız falan mı kaldı makine. Geçmiş olsun
    FatihPrLk bunu beğendi.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

Motosikleti
    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saçmalamış servis. Uzun yolda son sürat ne kadar kullanabilirsin bir makineyi ? Ayrıca SYM ler seramik silindir e sahip değil miydi ? Nasıl oldu bu iş ? Yağsız falan mı kaldı makine. Geçmiş olsun
    Kardeşim Son Sürat saatte 130-135 Yaptım diyor Ve Yola Çıktığında Yağ Full du Diyor Ben Ondan da Şüpheleniyorum Belki Yağ Pompası Bozulmuş olabilir Kötü Yollarda Hızlı Kullandığı İçin Tam Olarak Çözemedim bende

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Yağsız kalmış olma ihtimali çok yüksek bence, tabi bilmeden bitik bir motosiklet satın almadı isen 2.el olarak ki buna ihtimal vermiyorum
    FatihPrLk bunu beğendi.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

Motosikleti
    nx4 falkon
    Tabi olmuşa ölmüşe çare yok.Geçmiş olsun.Ama yeni alınan bilinmedik bi makine hiçbir zaman limitlerde kullanılmamalı.Sürekli gözetim altında tutulmalı tepkileri kontrol edilmeli.Allah korusun kardeşinizede bişey olabilirdi.
    FatihPrLk bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Geçmiş olsun.

Motor su soğutmalı. Çok yüksek ihtimalle motorsa su eksikti ya da soğutma sisteminde sorun vardı. Kullanan kişi hararetin yükselmesinin farkına varmadı. Su tamamen bitince motor teklemeye başladı ve bir süre sonra stop etti. Motor stop ettiğinde conta yanmış, iş işten geçmişti.

Büyük ihtimalle senaryo bu. Faklı bir şey de olabilir tabi ama bence soğutma sistemi sorunu. Eğer bu şekilde olduysa her conta yandığında motor hasar görecek diye bir şey yok. Bence başka bir servise daha danış ve fiyat al.
    FatihPrLk bunu beğendi.

son derece kaliteli bir motora sahip bir makina bence ya soğutma sisteminde yada yağlama sisteminde mutlaka sorun vardı sorunu farketmeden yola çıkıncada motoru katletti
    FatihPrLk bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabi olmuşa ölmüşe çare yok.Geçmiş olsun.Ama yeni alınan bilinmedik bi makine hiçbir zaman limitlerde kullanılmamalı.Sürekli gözetim altında tutulmalı tepkileri kontrol edilmeli.Allah korusun kardeşinizede bişey olabilirdi.
    Yorumunuz İçin Teşekkür Ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun.

Motor su soğutmalı. Çok yüksek ihtimalle motorsa su eksikti ya da soğutma sisteminde sorun vardı. Kullanan kişi hararetin yükselmesinin farkına varmadı. Su tamamen bitince motor teklemeye başladı ve bir süre sonra stop etti. Motor stop ettiğinde conta yanmış, iş işten geçmişti.

Büyük ihtimalle senaryo bu. Faklı bir şey de olabilir tabi ama bence soğutma sistemi sorunu. Eğer bu şekilde olduysa her conta yandığında motor hasar görecek diye bir şey yok. Bence başka bir servise daha danış ve fiyat al.
    Hararet Göstergesi ( 2 ) deydi Hep Diyor. Kardeşim o hızla çukura girmiş girdikten sonra böyle bir sorun çıktı servise götürdüğümüzde motorun yandığını tespit ettik servis dip gaz gittiğin için motor yandı diyor ama pek inanmadım. dediğiniz gibi soğutma sisteminde sorun olabilir ya da yağlanmada problem gibi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)