Gerçekten acınacak bir durumunuz var.
Bu konuyu açan maymun, motosiklet ile ilgili ihtiyacı olan bilgileri zaman içinde nasıl edinecek? Babasına mı soracak?
Biz buradaki tüm maymunlar birbirimizden çok şey öğrendik ve öğrenmeye de devam ediyoruz. Bilgi almak için de insanları tercih ediyoruz, enistain'ları değil
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
burada patırtı çıkacak galiba
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
Burda müdahale etme ihtiyacı hissettim enistain değil Einstein olmalı
Daha ''Einstein'' yazmaktan aciz bi de maymunluktan bahsediyo
buna gülmeye ağızım yetmez gülmek için ayağa kalkmam lazım :D
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
peki bu motorun kenarında neden CDI yazısı goruyorum?
oyoyoyoy sen dana emeklemeye bile başlamamışsın. Allah yardımcın olsun. yaz bakalım sor şu bi google amcaya ne diyecek .
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
enistain mi? Eniştenin maymunlarla ne işi var bro?
I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...
herseyi googleye sorup herseyin cevabnını almalıyım burda tartısarak en dogru bilgili almamalıyım haklısın zaferkarizma
Turbo kaçtan sonra açıyo? muahahahahah
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
evet, konuya verilen mesajlardan bir çok arkadaşın turbo'nun ne olduğunu iyi bildiğini, bilmeyen arkadaşların da salak olduğunu anladık. en azından turbonun ne olduğunu bilen arkadaşlar için salakmışlar gibi görünüyorlar...
buna bir yorum yapamam, herkes istediği insanı sitediği gibi değerlendirebilir. konuya biraz dışardan bakarsak benim gördüğüm şu :
insanların bilgisizliğini sömüren bir satıcı var. bir de insanların bilgisizliğini sömüren alaycılar var. bana göre ikisi de aynı kefedeki aynı üzüm taneleri... biri ne kadar kara ise öteki de o kadar kara...
arkadaşım, turbo donanımı riskli bir donanımdır. geneldeki turbo sistemleri, belli bir motor devrinden sonra devreye girerler ve motor performansında ani bir değişime yol açarlar.
seri üretim motosikletlerde fabrikada turbo donanımı asla takılmaz. bunun sebebi de basit. eğer kullanıcı virajda gaz verirse ve turbo o anda devreye girerse motor devri aniden yükselir ve sürücü kontrolü kaybeder.
bu yüzden turbo donanımı hiç bir seri üretim motosiklette standart değildir. sonradan takılan turbo donanımları var. ama 20 - 30 beygirin altındaki seri üretim motosikletler için turbo donanımı pek mantıksız. çünkü motorun yapısı ve ürettiği güç, turbonun çalışması için harcayacağı güç, turbonun harcadığı güce göre sağladığı ekstra güç değerlendirildiğinde 20 - 30 beygirin altındaki bir motosikletteki getireceği 2 - 3 beygir fazladan güç artışına değmez. ekstradan yaktığın yakıtla kalırsın.
dolayısı ile araştırsan bile o motosiklete uygun bir turbo donanımı bulman imkansız gibi birşey. ayrıca motosikletlerde turbo donanımı aracın servis ömrünü kısaltır ve toplam ömrünü de hatırı sayılır şekilde azaltır.
.........................................
not - turbo, egzos gazının basıncı ile çalışır. çift turbonun amacı, 2 veya daha fazla pistonu olan motorların egzos gazından daha fazla ve daha dengeli yararlanmak için egzos hattını ikiye bölüp 2 ayrı turbo donanımı takmak demektir. yani motorun 4 tane pistonu varsa, 2 piston bir turbo donanımına, diğer iki piston diğer turbo donanımına bağlanır. her turbonun beslediği ekstra hava, kendine bağlı pistonlara verilir. bu da performansı daha fazla artırır. yine de bir aracın çift turbo olması için ilk şart, en az 2 pistonu olmasıdır. yoksa çift turbo külliyen mantıksızdır.
600 cc altı motosikletlerden, daha fazla performans elde etmeye çalışmak mantıksızdır. çünkü bu motosikletlerin motor donanımları, üretebildikleri güçten fazlasını kaldırabilecek kapasiteye sahip değildirler. 600 cc ve üstü motosikletler daha fazla güce dayanabilseler bile bir aracın ürettiği güçten fazlasını istemek, motorun ömrünü ve servis süresini kısaltmayı da beraberinde getirir. kısacası, aynı servis masraflarını 1 yıl biriktirirseniz daha güçlü bir motosiklet satın alabileceğiniz için, aracın performansını artırmak yerine istediğini performansı veren bir üst modeli tercih etmek daha akıllıca olur.
100cc kullanıyorsanız 200 - 250 cc ye geçin. en mantıklısı bu.
!?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)