Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda innova'da hız problemi

REKLAM ALANI
    mendore_7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R60-6 / Honda İnnova 125
    Merhaba arkadaşlar Honda innova 125 kullanıcısıyım

Fakat motosikletimle ilgili tuhaf bir sorunum var ;
    - 2 kişi iken 90 ile 95 km yi geçemiyorum (ortalama yük 125-140 kg arası )

Bu olay yinede kafama takılmazdı ama tek başımaykende yine hız problemi yaşıyorum ve bu olay dümdüz olan rüzgarsız çevre yolunda başıma geldi . 4. viteste 100 ila 105 km arası hız yapabiliyorum

Sizce ne gibi sorunları olabilir motosikletimin ? Dişli büyültmek gibi birşeyler duydum yararlı olacakmıdır ?

Motorumla ilgili bilgilerim:
    2007 model 13000 km'de
    1. viteste 50 km
    2. viteste 80 km
    3. viteste 90 km gibi bir hıza ulaşıyor
    4. viteste 100-105 km gibi bir hız yapabiliyor :(

Tamircim var ama tuaf bi açıklama yaptı bana pek rahatlıcı olmadı benim açımdan

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    tabi forumda bi kaç fanatiğin innovanın cbf i tokatladığı yazılarını okudun hatta 130 yaptığını filan
    boşver bunları 100 - 105 cup motor için çok iyi bir hız
    Mustafa Kemal Atatürk

Motosikleti
    elbette daha yeni fark ettim innovanın böyle güzel bir motor olduğunu..
    Yeni motor sürmeye başlayan birisi değilim ama bu motorda bi acayiplik var ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:44 ----------

Bu konuyu açma sebebim motorumun olabilesi problemlerini değerlendirmek için açmıştım yorumlarınızı bekliyorum..

Motosikleti
    nx4 falkon
    Birinci vitesteki süratlenmesi gerçekten güzelmiş.Ama dördüncü vites hızlanması pek iyi değil galiba.

_halil_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba XY100-E 2011
    dişlilere dokunma derim.. başka bi tamirciye göstermeni öneririm innova için 105 km/h bence az yani en azından şöle bi 120 - 125 görmesi lazım normalde..
    - Yanlış Bir Hayat Doğru Yaşanmaz..

- Yanlış Yapmadan Doğru Bulunmaz..

Motosikleti
    Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birinci vitesteki süratlenmesi gerçekten güzelmiş.Ama dördüncü vites hızlanması pek iyi değil galiba.
    Evet ybr ile kırmızı ışıklarda karşılaştığımızda kalkışta 80-90'a kadar 1.5 boy fark atıyorum ve hız ivmesi bu kadar iyiyken 3. ve 4. vitesteki düşüş aklımda garip bir soru işareti bırakıyor.
    2 Kişi ikeyden 95 km hıza ulaşabiliyorum ve yokuş aşağı bi yer olursa anca 95'in üzerine çıkıyor :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:52 ----------

Alıntı _halil_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dişlilere dokunma derim.. başka bi tamirciye göstermeni öneririm innova için 105 km/h bence az yani en azından şöle bi 120 - 125 görmesi lazım normalde..
    Dişli zaten yapabileceğim en son işlem olabilir. Ama tamircime gittiğimde zaten innovalar 95 i geçmez diye bariz bi cevap verdi..
    Sanırım tamirciye gidip ; Bu motorun dişlisi abuğu sabuğu değişmeden iyi bi elden geçmesi gerekiyo. bi bakalım bunun motoruna kaç para sıkışmış acaba ? Diyeceğim

Motosikleti
    Evet bugün motoru tamirciye bıraktım ve yapılan işlemler :
    -Yeni yağ, yeni buji , yeni hava filtresi , (yağ filtresi var mı bilmiyorum :D varsada yenilenmiştir)
    -baskı balata kontrol edildi
    -Zincirden bir dişli de yamukluk varmış ve çıkartıldı
    ve tamircim motoruma önceden fazla yağ konduğunu söyledi, yağ yüzünden hızlanmada problemler yaşadığımı söyledi. Açıkcası bu işlemler içimi rahatlattı ve akşamüstü motoru alıp arkadaşımla beraber eve gitmek için çevreyoluna çıktığımda ışıktan itibaren bi gazlama yaptım.Sanki uçuyomuşum gibi motorumdaki rahatsız edici sesler gitmiş, ve hız ivmelenmesi 2 kişi olmama rağmen çok iyi , 2 kişi ile beraber neredeyse hiç zorlanmadan 110 km hız yaptık.
    Az öncede arkadaşlarımdan dönerken havaalanı yolunda sağlam bi kaptırma ve motorun üstüne yatarak 125 km gibi bi hıza ulaştım..
    Buradan ustama çok teşekkür eder herkese iyi forumlar dilerim :D
    ''07 BAR 09'' apaçiler korkun derim ;) :D

Motosikleti
    nx4 falkon
    Motorun istediğin gibi olduysa herşey yoluna girdi demek sevindim öyleyse.Ancak bu şekilde devam edersen yakında yeni sorunlarla burda görmeyi istemem açıkçası çünkü fazla dayanamaz bu eziyete.Kazasız sürüşler.

Motosikleti
    Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun istediğin gibi olduysa herşey yoluna girdi demek sevindim öyleyse.Ancak bu şekilde devam edersen yakında yeni sorunlarla burda görmeyi istemem açıkçası çünkü fazla dayanamaz bu eziyete.Kazasız sürüşler.
    bu sorunların oluşmasındaki tek sebep motorun birden fazla sürücüsü olmasıydı.Ama şuanda nihayet bitek ben sürüyorum. Elbette hor kullanmak gibi niyetimde yok. Teşekkürler yeniden

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler