Merhaba arkadaşlar.
motorum 125 cc çin malı commuter. malum yaz ayındayız heryer cıvıl cıvıl arkadaşlarla geceleri gezmeye çıkıyoruz . konuşarak gittiğimiz için dhep düşük devir kullanıyorum ki bağırmasın birbirimizi rahat duyalım. genelde kullanmamda 2-3.5 bin devir arasında oynuyor. motoru üzmem yani
sorunda burada başlıyor ; jikle açıkken hiçbir sorun meydana gelmiyor. motor ısındıktan sonra jikleyi kapatıyorum bi 2 3 km yol aldıktan sonra yani. jikleyi kapattığımda gerek tek kişi gerek 2 kişi 2-4 bin devir aralığında giderken mtoor tekliyor. vites önemli olmuyor 5ci viteste 3.5 bin devirle 55 gidiyorum yine teklemeyi hissettiriyor. 7-8 bin li devirlerde sorun ortaya çıkmıyor. motorum toplam 10bin devir çeviriyor.
tamirciye sorduğumda rolantin çok düşük dedi rolantiyi yükselttik ( 0.9 du 1.8 yaptı ) bende çok yüksek buldum rolantiyi. lakin 1.8 rolanti ile ayarlandığında tekleme çok azalıyor yine hissediliyor ama çok çok azalıyor. 1.8 rolanti de bana yüksek geldi kullandığım tüm motorlarda 1000 devire ayarlarım.
sorum 1.8 rolantim normalmi yoksa karbüratörümde sorun mu var ( sargıyı kontrol ettik sargısında ve ateşlemesinde hiçbir sorun yok )