Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Egzantrik Zincirinden Ses Gelmesi ve Diğer Sorun

REKLAM ALANI
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Arkadaşlar motosikletim ASYA AS 200 GY-TAY modelidir.Son zamanlarda egzantrik zincirinden gazı kestiğim anda rölanti devrine yaklaşırken 1-2 saniye ses geliyor ve kesiliyor.1 hafta gazı açarken ve kapatırken geliyordu ama şimdi durum bu? Benim bildiğim egzantrik zinciri bollaştığı zaman devamlı ses gelir.Bunun sebebi sizce nedir?

Ayrıca yarım saat önce 5. viteste giderken motosikletin devri aniden arttı fakat hız sabit sanki giderken debriyajı çekili gibi bir durum oldu.Bu arada sırada başıma gelen bir durum.Bu sorun ilk olduğunda debriyajdan şüphelendim ve ustam kontrol etti debriyajın gayet sağlıklı kaçırma felan yok dedi ve debriyaj ayarı yaptı üstte kavrıyor fakat gene arada bu sorun oluyor.Bazen sabit hızda giderken motorun çok hafif gaz kesip vermesi de bu sorunla ilgilimidir ki? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha R1
    egzantirik zinciri olduğuna nasıl karar verdiniz? bahsettiğiniz şey pianolardan gelen ses olabilir mi? belli devirlerde duyulması hafif olduğunu gösterir. örneğin şu an kullandığım r1de 2500 devirde hafif subap sesi duyuluyor. devir yükselince kesiliyor. motorunuz kaç kmde? ikinci sorununuza gelince sanki debriyaj kaçırıyor izlenimi verdi bana. bir de mümkünse başka bir ustaya baktırın derm

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Ustam bizzat söyledi egzantirik zincirinden ses geldiğini.Şıkırtı tarzında bir ses geliyor.Yeterki sorun olmasında ses mühim değil.Debriyaj kaçırıyormu diye bizzat test etti gözümün önünde ama dediğiniz gibi başka ustaya göstereceğim.Gittiğim usta Ankara'da tanınmış bir usta ama el elden üstün olabilir.Bu arada motorum 3100 kmde.

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Tecrübelerimden söylüyorum , ustana fazla güvenme haklıda olabilir haksızda olabilir.Bu ustanın kötü niyet taşıdığı anlamına gelmez fakat çok iyi bir usta değilse başka bir sese egzantrik diye alışılagelmiş söyleyebilir.Her şıkırtı egzantrik olmaz.Birçok usta yanlış teşhis koyuyor.Dikkatli ol başka yerlerede göster fakat motorunuda reklam yapma.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Ankara'da birkaç usta vardır tanınmış iyi ustalardır bunlar ama işte belli olmaz ne olacağı.Garantisi devam ettiği için motorumun Asya'nın kendi servise götüreceğim.Malumunuz asya servislerinin durumu belli umarım şansıma iyi usta çıkar servistekiler.Teşekkür ederim cevaplarınız için.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    3100 kmdeki motorun ekzantirik zinciri tahminimce ses yapmaz, sabit hızda giderken motorun çok hafif gaz kesip vermesi de ateşleme ya da yakıt sisteminde bir sıkıntı varmış izlenimi verdi bana
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Ben her sese kafayı takan biriyim.Motorumun kusursuz çalışmasını istiyorum.Niyeyse ustalara gösterdiğim zaman bazen geçiştiriyorlar birkaç sorunu.Bayrama denk geldim artık bayramdan sonra yeni bir servise götüreceğim.

Ateşleme ya da yakıt sisteminde bir sıkıntı olabilir.Zaten bu aralar son sürati biraz düştü.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)