Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lifan LF-250 motoru durduğumda stop ediyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Ağustos 2011
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Bisan - Lifan LF 250 Roadstar
    Merhabalar arkadaşlar. Lifan LF-250 motorumun en son çalışmaması yüzünden tamirciye götürdüm ve sorunun bujilerde olduğunu gördüm ve bujileri değiştirdiler. Yalnız tamirciden çıktıktan sonra eve gelene kadar sorun yoktu ki bu 2 gün önce oluyor şimdi başka bir sorun oluştu. Motoru fren yaparak durdurduğumda motor stop ediyor. Anlamış değilim nedeninin. Tamirciye götürmeden önce rölantide sorun vardı gaz vermeyince stop ediyordu usta onu ayarladı fakat şimdi motoru durduruğumda stop ediyor. Düz yolda giderken hiç durmadan çok iyi ama frenle durdurduğum an olay başlıyor. Başta debriyaja basmadan mı durduruyorum acaba vitesteyken diye düşündüm ama öyle bir şey de yok. Hiç anlamadım neden olduğunu. Bir fikri olan var mıdır? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2007
    Şehir
    TEkirdağ Muratlı DA
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    şimdi öncelikle forumumuza hoş geldiniz.

    anlatmanıza bakacak olursak;İlk etapta rölantide sorun vardı demişsiniz, eğer motorunuzun rölanti ayarı düşükse, motor kendini durduğunuzda yada devri düşürüp 1000 devir civarına indirdiğinizde (Ki sizin motorda devir saati yok onu göremezsiniz) Rölantinin düşük oluşundan stop edebilir. bunun haricinde ikinci bir konu var kafamda ; benzin filtreniz temiz mi ? bir onu gözleyin. eğer benzin filtreniz temiz değilse 1-2 lira bişey o , benzin filtresini temizleyin ki, düzenli yakıt gelmediğindende olabilir.

    Yani viteste durmaya yavaslamaya calısırsanız bir yere kadar yavaslarsınız ama, devirin sonuna geldiğinizde elbette durar motor.. elinizdeki motorun Muadilini 40.000 kilometre kullandım. Huyunu suyunu iyi bilirim. Söylediğim şeylere bakarsanız sorun düzelecektir. Ayrıca buji ve ateşleme konusunda bir kere daha aynı sıkıntıyı cıkartısa(yani tek silindir çalışıyormus gibi hissederseniz) Buji Pipolarına giren kabloların ucundan kesip yeniden takın. Zira Bu kabloların uçları bizim trakyanın havasından mıdır nedir? oksit yapabiliyor.
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

  3. #3

    Üyelik
    14 Ağustos 2011
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Bisan - Lifan LF 250 Roadstar
    Cevabınız için teşekkürler. Daha önceden rölanti düşük olduğu için motora gaz vermezken stop ediyordu fakat tamirci bunu ayarladı artık rölantide stop etmiyor. O sorun kalktı fakat viteste dururken debriyaja basarak duruyorum yani stop ettircek bir şey uygulamıyorum herşeyi olması gerektiği gibi yapıyorum. Ama haklısınız devir saatini olmadığından deviri göremiyorum ama motoru sürerken devirle ilgili sadece vites küçültürken sorun oluyor. Kompresör freni uyguluyor devir yüzünden genelde ama benim sorunum motoru zaten durdurmak istediğim zamanda bile stop ediyor. Mesela kırmızı ışıkta beklemek için motoru frenlediğimi ve durdurduğumu düşünün, basıp gideceğim ama motor stop ediyor. Sorun bu. Zaten kontağı kapatacağım zamanlarda sorun olmuyor da her ışıkta motor stop edince kafayı yedirtiyor insana. Yani rölanti yüzünden stop ettiğini söyleyemem, benzin filtresi konusunda ise motoru kullanırken bir sorun yok canavar gibi gidiyor, sadece frenleyerek motoru durduğumda stop ediyor ama bunu da her zaman yapmıyor, bujileri daha yeni değiştirdim ama kabloların oksitleri hakkında pek bi fikrim yok. Ama bir sorun olsaydı sanırım tamirci söylerdi gibi geliyor cevabınız için tekrar teşekkürler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)