Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yağ sıcaklık göstergesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Nisan 2007
    Şehir
    amerika
    Arkadaşlar merhabalar.Bugün forumları incelerken alacak birşey bulamadım...Ve sonunda gerekli olan malzeme teminine başlayayım dedim.Bugünkü konumuz yağ hararet göstergesi.Bu hararet göstergesi direk olarak motosikletin yağ koyduğumuz deponun kapağına takılıyor.Ve sanırım civalı olarak ölçüm yapıyor.Küçük bir şehirde oturuyorum.Bu yüzden bu ürünü bulamadım.Türkiye de bile olduğu malum.Birkaç arkadaş toplanıp yurtdışından getirebiliriz diye tahmin ediyorum.Ancak uyum en büyük sorunumuz gibi görünüyor.Almak istediğim ürün bu.Gayet hoş bir yapısı var ve kaliteli duruyor.Ancak yurtdışından daha önce hiç alışveriş yapmadığım için bilgili olduğum söylenemez.Sizlerin yardımlarını bekliyorum.Eğer almak isteyen arkadaşlar olursa ücretleri bir arkadaşa havale ederim.Oradan toplanıp alırız.Uyumluluğu konusunda fikri olan arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.Unutmadan ekleyelim ürünümüz burada...
    http://www.getgeared.co.uk/MOTO-DETA...perature_Gauge


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    yurt dışına gerek yok şef...ben bu göstergeyi 15 liraya aldım....civalı....müşürünü de motora yag koydugum tıpanın ortasını delip içeri sallayıverdim....kenarlarını da garantı olsun diye sıvı conta ıle kapadım....al sana yağ sıcaklık göstergesi...


    Uploaded with ImageShack.us




    Uploaded with ImageShack.us
    Faradaybv bunu beğendi.

  3. #3
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    güzel olmuş eline sağlık baya iyi bir fikir aslında
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  4. #4
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Ya arkadaşlar, motor yağı çalışma esnasında 100 derecenin çok çok üzerine çıkar. Bu takılmış olan gösterge yağ göstergesi değil, su soğutmalı motorların hararet göstergesi. Yağ sıcaklığı hangi dereceye ulaştığında motor için risk teşkil ediyorsa gösterge ibresi en sağa gittiğinde değer o olmalı ve motorun gerçekten dinlendirilme ihtiyacı olup olmadığı tespit edilebilmeli. Bu gösterge 100 e ulaştığında motoru soğuması için kapatıyormusun ? Veya göstergeyi nasıl kullanıyorsun =?

    Km saatinden anlaşıldığı üzere 40 km yol yaptıktan sonra yağ sıcaklığı 100 dereceye ulaşmış, motoru dinlendirmen mi gerekicek 40 km sonra ? Kaç dk dinlendiriyorsun ?
    Yani bu göstergeyi nasıl kullanıyorsun. Zaten kısa bir süre içinde 100 dereceye ulaşıyor olmalı.
    yasin_942 bunu beğendi.

  5. #5
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    temmuz ayında afyona dogru bı 300 km kadar gıttım...o gösterge en sona dayandı....daha olsa halada giderdi eminim...150 km sonra durdum ama yoruldumda durdum...benım onu takmamdaki amaç öylesıne....
    sanayıde bı otobus motoruna böyle hararet göstergesi bağlarlarken gördum bende onlardan çalıverdım....

  6. #6
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2007
    Şehir
    Kocaeli-İzmit-Yeşilova
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    temmuz ayında afyona dogru bı 300 km kadar gıttım...o gösterge en sona dayandı....daha olsa halada giderdi eminim...150 km sonra durdum ama yoruldumda durdum...benım onu takmamdaki amaç öylesıne....
    sanayıde bı otobus motoruna böyle hararet göstergesi bağlarlarken gördum bende onlardan çalıverdım....
    Ok anlaşıldı. Şu linkte bi yağ sıcaklık göstergesi buldum. Yağ sıcaklığı için 100 derece normal aralıkta görülüyor zaten:

    http://www.otokenan.com/index.php?op...detail&id=1043

  7. #7
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    motorun içindeki sıcaklık yeri geliyor 140 dereceyı bile buluyor...
    bı kere motoru stop edip yağı boşaltım yag hala fokur fokur kaynıyordu....elimi de yakmam cabası....benım taktıgım gösterge yag göstergesı değil...hararet göstergesi...
    hararet 105-110 a kadar normaldir...
    yag sıcaklıgı daha da fazla...o göstergeye aldanmamak lazım....bızım maksadımız kalabalık olsun havamız olsun...

  8. #8
    tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su soğutmalı motorlarda hararet göstergesi yada en azından hararet ışığı gibi bir ibare olsada, hava soğutmalı yada yağ soğutmalı motorlarda hararet durumu ile ilgili bir düzenek bulunmaz. Biz kullanıcılar da motorumuzun hararet durumunu hep merak ederiz, hatta iki zamanlı motorlardan kalma alışkanlık olarak uzun yolda ara sıra dinlendirir ve soğuturuz motorumuzu.

    Bu yazımızda hava yada yağ soğutmalı motorumuza yağ hararet göstergesi takmayı anlatacağız, tabi su soğutmalı motor kullanan ve bir hararet göstergesine sahip olanlarda yağ harareti göstergesini uygulayabilirler.

    Yağ hararet göstergesi, adından da anlaşıldığı üzere kabaca yağın sıcaklığını ölçen bir müşür ve bu müşürden gelen bilgiyi dijital yada mekanik ibre ile gösteren bir düzenektir.

    Fiyatları kalitelerine göre 30 YTL den 250 YTL ye kadar geniş bir yelpazede sunulmaktadır.

    Benim tavsiyem önce bütçenizi zorlamıyacak bir fiyatla ucuz bir ürün alıp uygulamanız, sistemin çalışırlığını ve işe yararlılığını gözetledikten sonra eğer ucuz olan ürün bozulursa daha kaliteli bir ürünle değişebilirsiniz. Tabi bozulmaz ise kullanmaya devam edersiniz, fakat pahalı bir ürün alıp montajladıktan sonra işinize yaramıyacağını yada gereksiz olduğunu düşünürseniz verdiğiniz paraya yazık olur.

    Oto aksesuarcılardan yada tuning malzemeleri satan bir yerden kolayca temin edebilirsiniz göstergenizi.

    Göstergemizin ön görünüşü;



    Bu da arka görünüşü, görüldüğü üzere otomobil için tasarlanmış olan bu ürünün arka kısmı görsel açıdan motosiklete pek uygun değil. Eğer motosikletiniz grenajlı ise ve bu göstergeyi arka kısmı gözükmeyecek şekilde monte edebilirseniz işiniz daha kolay. Diğer türlü hız ve devir göstergesinin yanına uygun bir yere monte etmeyi düşünüyorsanız bu arka görüntüyü kamufle etmeniz gerekmekte, yada bir ön cama sahipseniz bu kötü görüntüyü kamufle edebilirsiniz.




    Bu resimdekiler göstergemiz ile beraber gelen montaj aparatları, bu aparatların bol olduğu bir ürün almanızı tavsiye ederim. Zira müşür montajı için çeşitli ölçilerde rediksiyon yada bezeri aparatlara ihtiyacınız olacaktır.




    Yavaş yavaş montajımıza başlıyalım, benim motorum tamamen çıplak bir model olduğu için göstergenin arka kısmının ve bağlantı yerlerinin kötü görüntüsünü kamufle etmek ve sudan korumak için aklıma onu uygun bir malzemenin içine koymak geldi.



    Ve bu malzemenin bir pimaş boru olabileceğine karar verdim. Uygun ölçülerde estetik olarak kesip biçimlendirdikten sonra motoruma uygun olarak boyadım.



    Göstergemizi motosikletime monte edebilmek için , monte etmeyi planladığımız yere göre uygun bir aparat bulmamız yada yağmamız lazım. Nalburlardan bağlantı demirleri filan bulup bunu kendinize göre uygun şekle getirebilirsiniz.



    Göstergelerin yanına monte etmek için rahat çalışabilmem adına farı söküyorum.



    İşte oldu, göstergenin montajını yaptıktan sonra gösterge ışığı için olan kabloya park lambasına gelen kablodan hat çekiyoruz. Hararet için olan elektirik kablosunu kontaktan gelen bir kabloya bağlıyoruz, yani kontak açılınca elektirik veren bir yerden çekebiliriz bu hattı. Şase bağlantısınıda yaptıkdan sonra müşüre gidecek olan kabloyu da müşürü monte edeceğimiz yere kadar çekiyoruz.



    Sıra geldi müşür montajına, işin en zor kısmı. Genelde motosiklet üreticileri yağ filtresi civarında yağla temas kurabilmek için bir kör tıpa (vida) bırakırlar. Bu temas sonradan takılacak yağ harareti yada basıncı göstergesi için olsada, genelde bir sorun yada şüphe olduğunda servis buraya gerekli cihazı takıp yağ basıncını filan ölçer.

    Benim motorumda da böyle bir yer mevcut ve işim oldukça kolay. Fakat sizin motorunuzda böyle bir vida şayet yok ise, ve eğer motorunuz yağ soğutmalı ise yağ radyatörüne giren hortumu yerinden söküp araya bir T bağlantı takarak bu T nin bir ucuna yağ hortumunu bir ucuna müşürü bir ucunada radyatörü takabilirsiniz. Benim aldığım gösterge modelin de bu tür gerekli olabilecek bütün aparatlar mevcut.

    Şayet hem böyle bir vida yada tıpa yeri yok ise ve motorunuz hava soğutmalı ise ve de illaki bu göstergeyi takmak istiyorsanız, servisinizden yada işin ehli bir atölyeden yardım alarak karterde yağ boşaltma tıpasının yakınında uygun bir yerde müşürünüze göre bir delik açtırıp diş çektirebilirsiniz ama zorlu bir iştir belirteyim!!!



    Montaj işlemimiz bitti, şu an kontak kapalı durumda;



    Kontağı açıp motorumuzu çalıştırıyoruz ve hararetimiz yavaş yavaş yükseliyor. Malum hava kış ve ben hararetin çok fazla yükselmesini beklemedim.



    Göstergelerin uzaktan bir görünüşü;



    Ve diğer açılardan...




    Umarım aklında böyle bir şeyi yapmayı düşünenlere yardımım dokunmuştur.

    Fakat unutmadan belirteyim gösterge montajı kolay bir iş olsada müşür montajı oldukça zordur ve yanlış bir durumda tehlike doğurabilir.

    Yanlış veya hatalı montajlanan bir müşür yağ dolaşımını engelliyebilir yada yağ kaçağına sebep olur ise motorunuzda onarılması güç ve oldukça pahalı arızalar yaratabilir.

    Bu işlemleri yapmadan önce yetkili servisinize danışmalısınız ve gerekli ise bu montaj işlemini ehil kişilere yaptırmalısınız.

    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...i-montaji.html
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

  9. #9

    Üyelik
    01 Nisan 2007
    Şehir
    amerika
    ARkadaşlar yorumlarınıza teşekkürler.Ancak orjinali bozmak istemedim ve gayet kullanışlı gibi göründü.Ebaydan alışveriş yapmasını bilsem alacağım.Ancak birde şu gümrük sorunları...Dışarıdan gelecek arkadaşlara başvurmakta yarar var gibi. Ayrıca bence hararet göstergesi 100 dereceye kadar değilde 200 dereceye kadar olmalıdır çünkü yağ yeri geldiğinde kaynama noktasına ulaşıyor.Baktıklarımda 300 derece gösteren bile vardı...

  10. #10
    yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2006
    Şehir
    manisa - izmir
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    güzel olmuş eline sağlık. göstergeyi uygun aralıkta değiştirince fonksonel olur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)