Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Fren Balatası

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Hyosung GT250R '11-Vespa ET4 '01-Mondial 150ZC '09
    Merhaba arkadaşlar motorumu alalı yaklaşık 2000km oldu fakat ön frenlerim çığlık atmaya başladı resmen İlk başta yanlış duyuyorum heralde sandım yani 2000km de balata bitmesi imkansız gibi geldi bana ama gerçekten fren balatalarımdan geliyomş ses sanırım balatalarım bitti işin ilginç yani o kadar fazla sert frenleme yapan birisi değilimdir. Neyse bu olay sanırım hyosungun orjinal balatalarının düşük kalitede olmasından kaynaklanıyor. Yeni balata buldum kendime Brenta hyosunga uyumlu

Sizce balata bitmiş olabilir mi diskim sanki çiziliyor gibi ciyaklamaya başladı yüksek hızlarda ses yok fakat durmaya yakın fena bir şekilde ciyaklıyor bende brenta marka italyan balatalarını buldum fikriniz nedir?
    ::tutkuy:: ::thanks: ::cheeeeer

GÖKTUĞ TÜREL

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı Goktug adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar motorumu alalı yaklaşık 2000km oldu fakat ön frenlerim çığlık atmaya başladı resmen İlk başta yanlış duyuyorum heralde sandım yani 2000km de balata bitmesi imkansız gibi geldi bana ama gerçekten fren balatalarımdan geliyomş ses sanırım balatalarım bitti işin ilginç yani o kadar fazla sert frenleme yapan birisi değilimdir. Neyse bu olay sanırım hyosungun orjinal balatalarının düşük kalitede olmasından kaynaklanıyor. Yeni balata buldum kendime Brenta hyosunga uyumlu

Sizce balata bitmiş olabilir mi diskim sanki çiziliyor gibi ciyaklamaya başladı yüksek hızlarda ses yok fakat durmaya yakın fena bir şekilde ciyaklıyor bende brenta marka italyan balatalarını buldum fikriniz nedir?
    Balatalarını bidaha gözden geçir bitmemiş olması lazım. Bitme durumu olduğunu sanmıyorum aynı motoru kullanıyoruz 2011 GT250r benim km 4000 oldu balatalar yarılamadı bile.
    Aynı motor dedim ya aynı ötme sesi bende de vardı. diskin balataya sürtünmediği bir ölü alan var orası hiç yenmediği için yüksek diğer kısımlar alçak kalıyor ve yükseklik oluşuyor orda (balata üzerinde) o kısmı zımpara veya spiral gibi bişeyle aşındır ses büyük ölçüde gidecektir.

Hyonun balataları dandik değil fakat çok ötüyor.Arka balataları değiştirdim takılan balatalar orjinal değil ve iğrenç fren. Sadece arka fren kullanarak yapılan yavaşlamada mesafe rahat %30 artmıştır. Onları çöpe atıp düzgün bi takım alıcam.

Bir not daha benden çıkan öten orjinal balataları arkadaşa verdim Gt250 cometine taktı ötme falan yapmıyor gül gibi kullanıyor :s

O kilometrede balatanın biteceğini zannetmiyorum.Benim motosikletimde de aynı ötme sorunu vardı.Hatta giderken gark gurk sesler çıkarıyordu.Toz,pislik vs. hep disk üzerine bulaştığından kaynaklandığını düşünüyorum.Würth fren balata spreyi alıp sıkın güzelce.Kurulamadan çıkın ilk 300-500 metre fren biraz az tutabilir dikkat edin.Sonra sesin geçmesini umuyorum.Fren balata spreyi hep yanımda bulundururum.Ses gerçekten sinir bozucu.Balatayı değiştirmeden önce denemenizi tavsiye ederim.(10 tl gibi bir fiyatı vardır.)

Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Arabamda böyle bir sorun yaşamıştım diskten sürekli gayyk diye sesler geliyordu sanayide hallettiler taş,kıl,tüy gibi şeyler çıktı...

Motosikleti
    Ses dahada ilerledi bende motoru esnettigim zaman on kisimdan tik tik ses geliyor nerden ciktigini cozemedim ya amortisorden ya da balata diske capiyo ilginc bi ses tik tik carpiyo motorun uzerindeyken esnetince motoru veya yavas giderken setten gecince o spreyi denedim baya bi temizledi ama bu yeni tik tik sesi gecmedi ama en azindan artik balatam cok gicirdamiyo rahatsiz etmiyo bi ara acip iyice temizlemem sart sanirim

GÖKTUĞ TÜREL

lewane_lee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x max
    benım x max ın ön frenindende geliyo ses balata bitmemiş ama balatadan geliyo disk ıslanınca ses kesiliyo fren balata spreyi aldım sıkınca kesiliyo ama biraz sonra tekrar gelmeye başlıyo acayip sinir bozucu bişey balatalar bitene kadar katlanıcaz heralde

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    İtalyan falan hikaye piyasada alabilecegin en dandik bslatalardan biridir brenta. lucas ta. motoruna uygun balata var ist.motorda bulabilirsin disklerin cizik degilse hem ses yapmaz hemde inanilmaz fren ivmesini arttirir

Motosikleti
    İstanbul motorun yeri neresi lucasi bir kac kez duydum

GÖKTUĞ TÜREL

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)