Honda 600 F Motordan gelen ses (Yatak sesi)
-
18 Ağustos 2011, 06:39
Merhaba arkadaşlar.4 silindir hevesi sarıp Raceri satıp parayı (biraz ) toplayıp motor alma peşine düşmüş biri olarak.bi tane motor buldum 98 model 600f km si 50.000 de yazıyo (km farketmez kimler neler yapıo)yag yakmasın yeter. motordan ses geliyormuş.sorduguna göre yataktan geldigini söylemiş ustası bende motoru almak istiyorum.fiyatı uygun fakat. Bu yatak muhabbeti bize Aşşagı yukarı kaça patlar cok acil bilgi edinmem gerekiyor.astarı yüzünü gecer mi acaba 1000-1500 gözüm kapalı kabul ederim Ha yaptırdımı bozulma riski (kasap usta elinden cıkarsa ) deneyimli arkadaşlar.bi yardımcı olursa sevinirim.
Reklamlar
-
18 Ağustos 2011, 11:28
yatak dan gelen ses ortaya çıktımı komple motoru açacaksın.... yatak büyük ihtimal tutmayacak farklı yatak yaptırakacaksın... iyi bir usta elinde olmazsa farklı yatak yüzünden başına gelmeyen kalmayacak.... eğer elin 600f i söküp dağıtacak kadar anahtar tutmuyorsa o motor seni yer bitirir...yani bulaşma...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
18 Ağustos 2011, 12:44
Teksoy adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.4 silindir hevesi sarıp Raceri satıp parayı (biraz ) toplayıp motor alma peşine düşmüş biri olarak.bi tane motor buldum 98 model 600f km si 50.000 de yazıyo (km farketmez kimler neler yapıo)yag yakmasın yeter. motordan ses geliyormuş.sorduguna göre yataktan geldigini söylemiş ustası bende motoru almak istiyorum.fiyatı uygun fakat. Bu yatak muhabbeti bize Aşşagı yukarı kaça patlar cok acil bilgi edinmem gerekiyor.astarı yüzünü gecer mi acaba 1000-1500 gözüm kapalı kabul ederim Ha yaptırdımı bozulma riski (kasap usta elinden cıkarsa ) deneyimli arkadaşlar.bi yardımcı olursa sevinirim.
yatakların orjinalleri honda türkiyede çok pahalı değil. ama her ayatağın geleceği yeri ölçmen lazım ince bir şekilde. kalınlıklarına göre daha doğrusu aşınmıa düzeyine göre renkleri var çünkü. hepsini ayrı ayrı özel alman gerekecektir.
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
yatak dan gelen ses ortaya çıktımı komple motoru açacaksın.... yatak büyük ihtimal tutmayacak farklı yatak yaptırakacaksın... iyi bir usta elinde olmazsa farklı yatak yüzünden başına gelmeyen kalmayacak.... eğer elin 600f i söküp dağıtacak kadar anahtar tutmuyorsa o motor seni yer bitirir...yani bulaşma...
ek olarak ramazanın dediği gibi ölçüye özel yatakta yaptırabilirsin tabi
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
18 Ağustos 2011, 18:19
bugün 2 motorcuyada danışmaya gittim.biri mahallediki ss makina yapan bi abimiz. onundemesine göre 3.000 tl tutar dedi.bitane zx-6 var 2000 model onu alalım diye tutturdu tabi fiyatı biraz pahalı. daha sonra kawasaki servisine gittim.honda kawa herşeye bakıolar.ordaki ustada motoru acarız eger krankta sorun yoksa rektefiye yatak fln 3.000 tutar dedi aksi bi durum cıkmazsa. orjinal yatak kullancakmış sizin dediginiz gibi renklerden fln bahsetti. suan kararsız kaldım acıkcası motorun fiyatı 4.800 tl bende de 4000 nakit var 1 ay gibi bi zamnda kalanı toplar motoru alma gbi bi durumum olabilir.ama bu tamir işi beni tereddütte bırakıyor.biyandan da düşünüyorum acılmamıs bi motor alsam ne kadar güvenebilcem ki 10.000 km sonra oda sorun yaratmıcanı böyle en azından içini dışını bilmiş olurum. yinede arkadaşlar motor yaptırdıgımız zzmn ne kadar verimli olur.orjinalinin yerini tutar mı ortalama kaç bin km götürür sorunsuz.
-
18 Ağustos 2011, 18:46
Bence hiç bulaşma yatak tamiri çok ince iş.
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
18 Ağustos 2011, 19:01
bulaşmada ER-5 alayım diyorum onuda ben begenmiyorum naked motor sevmiyorum. onlarında piyasası 99-20 modeller 5.000 lerden başlıyor temiz bisi alcagında zmn 6.500 lere cıkıyo ki aralarında cok fark var.para işini gözümden cıkardım 3.000 bidahaki yaza kadar toplarım.benim için motor yapıldıktan sonra motor kısmında sorun olabilirmi tererddütü.
-
18 Ağustos 2011, 20:26
Teksoy adlı üyeden alıntı
bulaşmada ER-5 alayım diyorum onuda ben begenmiyorum naked motor sevmiyorum. onlarında piyasası 99-20 modeller 5.000 lerden başlıyor temiz bisi alcagında zmn 6.500 lere cıkıyo ki aralarında cok fark var.para işini gözümden cıkardım 3.000 bidahaki yaza kadar toplarım.benim için motor yapıldıktan sonra motor kısmında sorun olabilirmi tererddütü.
yıllarca hatta motor yağ yakmaya başlayıp bitene kadar sorun çıkmayabilir...
ama ertesi gün çıkan kollar nereye gitti diye aramak zorunda da kalabilirsin...
eğer bir makine yatak bozabiliyorsa nasıl kullanıldığını ve yatak harici her an nerelerinin bozulma dağılma aşamasında olabileceğini tahmin etmek işi bilene zor değil...
tercih senin....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
19 Ağustos 2011, 01:58
Keşke yağ yaksaydı da yatak problemi olmasaydı.Yatak yaptırıpta yürüyen bi motor görmedim daha.Yaptırsanda kısa zamanda problem çıkacaktır.Sakın tork anaktarıyla sıkarız yaparız ederiz diyenlere aldanma servis manueli olsa bile yatak vede yuvaları değiştiğinden tork anaktarı da işe yaramaz.Sayısal lotoyu tuturursan belki yürür.Moralini bozmak hevesini kırmak istemem ama harcayayacağın paraları da üste koyup sorunsuz bi makine alıp zevkine bak.
-
19 Ağustos 2011, 06:32
yamahaya yönelsem YZF 600 R Thundercat mesela 5.000tl ye var ama bu motorunda sahibinin demesine göre hiçbir sorunu yokmuş.bunu aldık dielim. 5-6 ay sonra bunda da bi sorun cıkarmaz mı.bu yatak denilen meret orjinal bile olsa olmuyo mu.yada cabuk bozulan bisimi mesela baska bi motor alsak ta sonucta senelerin yorgunlugu olan motorlar onlarda da bu yada buna benze bi problemin cıkma şansı çokmudur. (birde iftardan sonra 98 model 600f in sahibiyle konuştuk.motoru 7.000 tl ye satıyorken bi müşterinin motoru göstermeye götürmeleriyle motordan ses geliyormuş.ustada kesin bi cevap vermemek le birlikte yataktan geliyor heralde diyerek bi yanıt vermiş bende en kötüsünden düşünerek planları yaptım.tabi bu yzf 600r da hosuma gitti.acılmamış ise sizce hangisini tercih edersiniz. (suan part time bi işte calıstıgım için düşük model alayım satar büyütürüüm düşüncesinde dlim.alıp 5-6 sene kullanma gibi bi planım var.tabi dayanırsa.
motorlar bunlar:
yzf 600r thunderace 2001 model 38.990 km
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6949910/detay/
600f 98 model 50.000 km
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2480314/detay/
-
19 Ağustos 2011, 10:11
Hevesini anlıyorum fakat bu motorlar çok devirli makinalar hiç bir hata yada olumsuzluğu affetmiyor.Parçaları çok pahalı gücün olsaydı zannediyorum yüksek modele yönelirdin.Teferruatı fazla olduğundan işçilikte tabiiki yüksek.Bu motorlarda bence düşük model tercih edilmemeli.Çevremdeki onlarca arkadaş bu makinaların tutkunudur.Hep düşük modelle başladılar.Hepside yatak problemini uzun vadede hiçbir şekilde çözemediler.En sonunda bi arkadaşım satıp yüksek model alınca sorunsuz bindi.İnan bana işi gücü bile bıraktırır.Zarar görmenizi istemem.İnşallah sorunsuz bi makinan olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)