Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kampana fren nasil ayarlanir?

REKLAM ALANI
    Djnkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    Herkese selamlar frenlerimle ilgili sorunum var motorumun 2 frenide kampana ama bi turlu duzgun ayarlayamiyorum. Ondekini sonuna kadar sıkıyorum anca azcık tutuyor sıkılcak daha yeride yok 2 balatalarda yeni. Arka nerdeyse hiç tutmuyor. Biraz sıkıyorum bu seferde tekerleği kitliyor. Tekerleği kitlemicek gibi az gevsetincede bu sefer hiç tutmuyor ve fren koluda öyle sıkı durmuyor bu yüzdende stop lambası çogu zaman takılı kalıyor. Fren müşürleri saglam ama fren kolu gerilmediği için müşürün düğmesine basamıyor. sebebi ne olabilir? Aklıma gelen tek şey acaba zamanla fren tellerinin gevseyip uzamış olabilmesi gibi bi sebep olabilirmi? Balatalar yeni.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Ya kampanada sorun var ya da balatalar çok dandik olduğu için düzgün frenleme yapamayıp çok basınca tekeri kilitliyor. Kampanada sorun dediğim yüzeyi düzgün olmayabilir, eğrilmiş olabilir gibi.

QM50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Home Made Kastino Qm 50 Chopper
    aynı sorunu bende yaşıyorum arka freni bir turlu ayarlyamadım denemedigim balata kalmadı kırılıyor surklı balatlar cok dandık bulabilirsen iyisinden al 10-15 tl ver ama için raht etsin benimde oyle hiç tutmuyor anca yavaşlatıyor
    Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    dostum kampananı değiştiriceksin balatan bitmiş
    balatalarının bittiğini anlamanın en pratik yolu o somonu sıka sıka somonun baya bi içe gitmesidir arkada cubuğun boşluğu artmıştır..
    Mustafa Kemal Atatürk

balatalar yanlış olmasın , benzer balata vermişlerdir belki sana

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bana kalırsa fren telin genleşmiş uzun zaman kullanılınca teller genleşir normalden fazla uzun olur bu da bu gibi sorunlara yol açacağını düşünüyorum

Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    tesekkurler herkese yorumlariniz icin

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    balata olayını bilmem ama fren lambası sürekli yanıyorsa manet geri gitmiyor demekki, yani kampanadaki yayla ilgili bir sorun olabilir.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    herkez bişey sallamış ama kimse tutturamamış kampanada telin takılı olduğu levyeyi sökeceksin ve bir kaç diş ileri alacaksın sonra tekrar ayarlayacaksın ve işlem tamamdır (balatan yeniyse)
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

Motosikleti
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkez bişey sallamış ama kimse tutturamamış kampanada telin takılı olduğu levyeyi sökeceksin ve bir kaç diş ileri alacaksın sonra tekrar ayarlayacaksın ve işlem tamamdır (balatan yeniyse)
    levye en kötü yerde bile olsa yay onu çeker ve manet yine ileride durur, stop ışığı kendi kendine yanmaz. daha 2 gün önce yaptığım iş.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onuda denedim bi ise yaramadi nekadar siksamda ugrassamda fren kolu gergin durmuyo o yuzdende fren lambasi takili kaliyor. Baktim yayida yerinde. Acaba fren teli zamanla uzamis olabilirmi fren telinimi degistirsem balatalar yeni ikiside

Motosikleti
    Alıntı Djnkt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onuda denedim bi ise yaramadi nekadar siksamda ugrassamda fren kolu gergin durmuyo o yuzdende fren lambasi takili kaliyor. Baktim yayida yerinde. Acaba fren teli zamanla uzamis olabilirmi fren telinimi degistirsem balatalar yeni ikiside
    yayın durumundan emin isen tek seçenek telin uzun olması kalıyor. çünkü yay teli çeker, tel de levyeyi, başka malzeme yok arada.
    ha birde telin içinden geçtiği hortumun içi pislik vs doldu ise tel içinde yapışıp kalabilir ama onu zaten levyeyi çekerken anlarsın.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)