Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Alkollü Araç Kullanma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    varadero
    TRAFİK GÜVENLİĞİ
    Alkollü Araç Kullanma
    Kaza riskleri nedeniyle trafik polisi için, sürücülerin alkol kontrolünün özel bir önemi vardır. Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.

    Aynı sürücü aynı suçu işlerse; yine Kanunun ilgili maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (2) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır.Aynı sürücü üçüncü kez alkollü olarak araç kullanırken tespit edilirse, kanunun ilgili maddesinde belirtildiği şekilde para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (5) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır. Ayrıca (6) aydan az olmamak üzere hafif hapis cezası uygulanılır. (5) yıl süreyle geri alınan sürücü belgesi sahipleri, 5. yılın sonunda, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesi sonrasında durumu uygun olanlara belgeleri iade edilir.

    Alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan Trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
    Meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde sürücülerin bir anlık dikkatsizlikleri sonucu meydana geldiği görülmektedir. Bu nedenle, alkol almış kişinin de dikkati dağılmaktadır.
    Güvenli alkol limiti yoktur en doğrusu, hiç alkol almadan araç kullanmaktır.
    ALKOLÜN SÜRÜCÜLÜK BECERİLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
    Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini belirlerken konuyu tıbbi, psikolojik ve sosyal yönüyle değerlendirerek bir karara varmakta, belli bir riski kabul ederek bu limitleri belirlemektedirler.

    Motorlu araç sayısının artmaya başladığı 1900'lü yılların ilk dönemlerinde, hızla oluşan trafik kurallarının yanı sıra, giderek alkollü sürücülük için de önlem alma ihtiyacı hissedilmiştir. Başlangıçta bu sınırın ne olması gerektiği ve nasıl ölçüleceği konusunda sorunlar yaşanmışsa da dünyada özellikle konuyu inceleyen bilimsel çevrelerin görüşü her zaman kan-alkol sınırının daha da aşağıya çekilmesi yönünde olmuştur. Bir başka deyişle yasal limitin altında olmanın sadece trafik cezasını engellediği, ancak can güvenliğini garantilemediği kabul edilmektedir.

    Alkolün etkileri açısından yaş, cinsiyet, sürücülük deneyimi gibi bazı faktörlere bağlı olarak bireyler arasında farklılıklar görülmekteyse de, bunlar güvenli sürücülüğü garantileyecek kadar büyük farklar olmadığı gibi, tartışmalı sonuçlar olarak değerlendirilmektedirler. Bununla birlikte genel olarak araştırmalar 0.2 promil düzeyinden itibaren alkol düzeyi arttıkça sürücülük üzerinde olumsuz etkilerinin de arttığı yönünde birleşmektedir. Bu sınır kimi ülkeler tarafından kabul edilmiş bulunmaktadır.

    ÜLKEMİZDE YASAL ALKOL SINIRI
    Ülkemizde ticari araç sürücüleri ve kamu hizmetinde çalışan sürücülerin alkollü olarak trafiğe çıkmaları tümüyle yasaklanmış, diğer sürücüler içinse yasal sınır olarak bir litre kanda yarım gram alkole eşit olan, 0.50 Promil belirlenmiştir. Bu halk arasında yanlış bir biçimde "yüzde elli alkollü olmak" diye ifade edilmekte, hatta bunun mümkün olduğu sanılmaktadır. Bu tümüyle yanlış bir bilgidir. Bu yanlışlık genellikle promil değerinin nasıl hesaplandığının iyi bilinmemesinden kaynaklanmaktadır.

    Promil hesabında alkolün ağırlığı, kanın ise hacmi dikkate alınarak bir orantı kurulur. Örneğin 0.50 promil 100 mililitre kanda 50 miligram alkol bulunduğunu gösterir ve buradan gidilerek, 50:100=0.50 promil kabul edilir. Ağırlığı hacme oranlamak matematiksel olarak çok mantıklı değilse de, karmaşık ve çok küçük sayılarla uğraşmak zorunda bırakmadığı için tercih edilen bir ifade biçimidir. Eğer hacim oranları dikkate alınacak olursa, 0.50 promilin gerçekte kanda %0.025 oranında alkole eşit olduğu (on binde 2.5 !) görülür. İnsan vücudu yüzde elli alkol oranı bir yana, %0.5 oranında alkole bile (binde 5 ya da bir litre kanda 4 gram alkol bulunması) tolerans göstermekte çok zorlanır, hatta bu düzeydeki kan-alkol oranı pek çok kişide ölüme yol açar.


    ALKOL DÜZEYİNİN HESAPLANMASI VE ALKOL-KAN ORANLARI
    ÖLÇÜM DEĞERİ promil hesabı(miligram alkol/mililitre kan) 1 Litre kanda ne kadar alkol var hacim olarak kandaki alkol oranı*
    0.2 Promil 20 mg alkol/100 ml kan (20:100=0.2) 0.2 gram alkol %0.025 (binde 0.25 alkol)
    0.5 Promil 50 mg alkol/100 ml kan (50:100=0.5) 0.5 gram alkol % 0.063 (binde 0.63 alkol)
    0.8 Promil 80 mg alkol/100 ml kan (80:100=0.8) 0.8 gram alkol % 0.1 (binde 1 alkol)
    1 Promil 100 mg alkol/100 ml kan (100:100=1) 1 gram alkol % 0.13 (binde 1.3 alkol)
    1.5 Promil 150 mg alkol/100 ml kan (150:100=1.5) 1.5 gram alkol % 0.19 (binde 1.9 alkol)
    2 Promil 200 mg alkol/100 ml kan (200:100=2) 2 gram alkol % 0.25 (binde 2.5 alkol)
    3 Promil 300 mg alkol/100 ml kan (300:100=3) 3 gram alkol % 0.38 (binde 3.8 alkol)
    4 Promil 400 mg alkol/100 ml kan (400:100=4) 4 gram alkol % 0.5 (binde 5 alkol)
    5 Promil 500 mg alkol/100 ml kan (500:100=5) 5 gram alkol % 0.6 (binde 6 alkol)
    * 1 mililitre alkolün ağırlığı 0.789 gram, 1 gram alkolün hacmi 1.268 mililitredir


    ALKOLÜN VÜCUT VE DAVRANIŞLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
    ÖLÇÜM DEĞERİ VÜCUT VE DAVRANIŞ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
    0.2 Promil ruh halinin değişmesi, vücut ısısında hafif bir yükselme, davranışlar üzerindeki kontrolün azalması
    0.5 Promil belirgin bir gevşeme, dikkatin azalması, koordinasyon ve muhakeme bozukluğunun başlaması. YASAL SINIR
    0.8 Promil koordinasyon, algı ve muhakemede belirgin bozulma, tepki zamanının, kendini kontrol etme becerisinin zarar görmesi
    1 Promil sarhoşluk belirtileri, muhtemel mahcup edici davranışlar, bir an neşeli bir an üzgün olmak gibi ruh halinde gidip gelmeler
    1.5 Promil ayakta durma, yürüme ve konuşmada güçlük çekme, denge ve koordinasyonun kaybedilmesi, belirgin olarak sarhoşluk hali
    2 Promil ağrı ve diğer fiziksel duyumların azalması, ağlama ve gülme arasında gidip gelmek gibi belirgin duygusal tutarsızlıklar
    3 Promil reflekslerin azalması, bilinçte bulanıklık, pek çok kişide bilinç kaybı


    ALKOL İÇEREN İÇKİLER
    Bir çok içkide bulunan alkol oranı (içkinin alkol derecesi) çok farklıdır ve bu nedenle ne kadar alkol alındığının belirlenmesi çok güç olabilir. Ayrıca alkolün vücutta yakılması zaman isteyen bir iştir ve bu da kişinin vücut ağırlığı, karaciğerinin büyüklüğü, genel sağlık durumu başta olmak üzere pek çok faktöre göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle bir çok kişi aldığı alkol miktarı konusunda yanılgıya düşmektedir.

    Vücudunda 6 litre kan bulunduğunu varsaydığımız bir yetişkinin kan dolaşımına 3 gram alkol karışması halinde yasal sınıra ya çok yaklaştığı ya da aştığı düşünülebilir. Aşağıda, içinde yaklaşık olarak 12 gram alkol bulunan içki miktarları belirtilmiştir Bu içkilerin içerdiği alkol miktarı göz önünde bulundurulduğunda bir yetişkinin tehlikeli bir sürücü haline gelmesinin çok zor olmadığı görülür. Özellikle "hafif" içki olduğu düşünülerek bira ve şarabın çok fazla içilmesinin sürücüleri çok zor durumda bırakabileceğine dikkat edilmelidir.



    ALKOLÜN VÜCUTTAN ATILMASI
    Pek çok kişi alkol aldıktan sonra kahve içerek, egzersiz yaparak ya da biraz kestirerek alkolün vücuttan atılmasını hızlandırabileceğini düşünür. Oysa bunların alkolün yakılması üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bunun için karaciğerin çalışmasına ve zamana ihtiyaç vardır.

    Alkol alındıktan sonra muhakeme yeteneği, algılayış giderek bozulurken bunun sonucunda sürücülük becerileri azalmakta, buna karşılık yine bozulan muhakeme yeteneği ve azalan duygusal kontrol nedeniyle kendine güvende yersiz bir artış meydana gelmektedir. İşte bu çelişkili değişim sürücülük için daha da tehlikeli bir duruma yol açmaktadır. Bu nedenle alkol aldıktan sonra ne yapacağını düşünmek yerine içmeye başlamadan önce bazı kararlar almak daha yararlı olabilir. Bunlar eğer araç kullanılacaksa hiç içmemek, eğer içilecekse araç kullanacak bir kişi bulmak olabilir. Özellikle eğlenmek için çıkılan akşamlarda özel araç kullanmak yerine taksi ya da toplu taşım araçlarını tercih etmek uygun olacaktır. Hiç şüphe yok ki alkolün etkileri konusunda doğru bilgilenen ve bu tür kararları alkol almadan önce vermeye çalışan sürücüler bu konuda en doğru davranışı da yine kendileri seçebilirler.

    ALKOL DENETİMLERİ
    Alkol denetimlerinde yapılan iş, kanda ne kadar alkol bulunduğunun belirlenmesi ve bu miktarın sürücülük için tehlike yaratacak düzeyde olup olmadığına karar verilmesidir.

    Bu denetimin hangi hallerde, nasıl yapılacağı ve neye göre karar verileceği yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Buna göre sürücünün alkollü olabileceğinden şüphe duyulduğunda ya da rutin alkol kontrolleri sırasında alkolmetreyle ölçüm yapılabileceği gibi, alkolmetrenin bulunmadığı hallerde görevliler tarafından sürücünün durumuyla ilgili gözlemlerin kaydedildiği bir alkol test raporu da düzenlenebilir. Ölçüm ya da gözlem sonucunda sürücünün, 0.50 promil düzeyinin üzerinde alkollü olduğu ve araç kullanamayacak durumda olduğu belirlenirse gerekli cezai işlemler yapılır (Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği).

    Sürücünün itirazı halinde ise, öncelikle bu konuda eğitilmiş ve kan almaya yetkili kılınmış personel tarafından kanı alınarak, tahlil için polis kriminal laboratuarına gönderilir. Polis kriminal laboratuarlarında tahlilin mümkün olmaması halinde, sürücü kanındaki alkol miktarının tespiti için adli tıp merkezlerine ve Sağlık Bakanlığına bağlı tahlil yapabilecek teknik ve tıbbi imkanlara sahip olan en yakın sağlık kuruluşlarına gönderilir. Tahlil imkanının bulunmadığı sağlık kuruluşlarında hekim tarafından yapılan muayene sonucuna göre düzenlenen rapor esas alınır (Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği).


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Alkollü Araç kullananın Kafasına Bir Tane Sıkacaksın.Olay bitecek.Hemde 45 likle.....Ve bu konuda çok ciddiyimm

  3. #3
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    ozaktasi

    +1 ama biraz ağır olmuş
    Yüksek promille yakalananın araç kullanmasına bir daha asla izin verilmemeli.
    Düşük promille yakalanana 2. bir şans verilmeli ama 2. de düşükde olsa yüksekde olsa bir daha asla araç kullanmasına izin verilmemeli...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  4. #4
    ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    [QUOTE=ozaktasi]Alkollü Araç kullananın Kafasına Bir Tane Sıkacaksın.Olay bitecek.Hemde 45 likle.....Ve bu konuda çok ciddiyimm[/QUO TE]
    tek kelimeyle abartmışsın,,,Ben alkollü olarak zaman zaman araç kullanıyorum,bugüne kadar kediyi bile incitmedim ve öyle böyle değil 15 senedir araç kullanıyorum 93 ten beri ehliyetim var..ama bazı tipler varki alkollüyken araçla değil yaya olarakta tehlikeliler..Ben bunlara bilinçsiz,bilgisiz,görgüsüz, kültürsüz,cahil topluluk diyorum,,mesele kesinlikle alkol değildir alkolü ne yapıda bir insanın aldığıdır...Elbetteki alkollü araç kullanmak marifet değildir,fakat bazen bir mekana gidiyorsun 3-4 bira içiyorsun ve arabana binip paşa paşa evine geliyorsun,yok zaten o arabayı götüremeyeceğime inansam hiç binmem...Kafaya sıkma biraz ağır olmuş,,,45 likle hemde,,İyi alkollüyken sana rastlamayalım bari..çatışma çıkacak yoksa baksana.
    [B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]

  5. #5
    tyler_durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2006
    Şehir
    Indianapolis
    Motosikleti
    Yamaha XT225
    [QUOTE=ccbbdd]
    Alıntı ozaktasi adlı üyeden alıntı
    Alkollü Araç kullananın Kafasına Bir Tane Sıkacaksın.Olay bitecek.Hemde 45 likle.....Ve bu konuda çok ciddiyimm[/QUO TE]
    tek kelimeyle abartmışsın,,,Ben alkollü olarak zaman zaman araç kullanıyorum,bugüne kadar kediyi bile incitmedim ve öyle böyle değil 15 senedir araç kullanıyorum 93 ten beri ehliyetim var..ama bazı tipler varki alkollüyken araçla değil yaya olarakta tehlikeliler..Ben bunlara bilinçsiz,bilgisiz,görgüsüz, kültürsüz,cahil topluluk diyorum,,mesele kesinlikle alkol değildir alkolü ne yapıda bir insanın aldığıdır...Elbetteki alkollü araç kullanmak marifet değildir,fakat bazen bir mekana gidiyorsun 3-4 bira içiyorsun ve arabana binip paşa paşa evine geliyorsun,yok zaten o arabayı götüremeyeceğime inansam hiç binmem...Kafaya sıkma biraz ağır olmuş,,,45 likle hemde,,İyi alkollüyken sana rastlamayalım bari..çatışma çıkacak yoksa baksana.
    hocam ii de herkes öyle deil ki. mesela ben içtiğimde konuşmam yürüyüşüm falan iyidir ama araç kullanamıyorum. ki bu bilimsel bi gerçektir alkol refleksi yavaşlatır. ha 45 likle vurmaktansa sopayla vurmayı tercih ederim

  6. #6
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    super_meke Yazı gayet bilgilendirici eline sağlık ama alıntı yaptığın adreside yazının sonuna eklersen çok iyi olur.

    ozaktasi Son günlerde seni polat alemdar gördüm kimse alkollü araç kullanmanın iyi bir şey olduğunu söylemiyor..
    Geçenlerde bir yazındada kanı kanla yıkarım gibi bir laf etmişsin bu tip yazılar bizim müsamaa sınırlarımızı aşmakta ...Forum sayfaları kurtlar vadisi değil ...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  7. #7
    Sargonnas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir - KsK
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    Forum sayfaları kurtlar vadisi değil ...

    Benim düşüncem toplum içersinde yaşadığımız için elbet bi sınır olmalı fakat bazı arkadaşlarımızın dediği gibi 3-4 bira içip evine paşa paşa giden bende birçok insan tanıyorum. Bence bunlara 2. şans kesinlikle verilmeli diye düşünüyorum. Yazı süper olmuş. Alkol herkes kullanır ben kullanmam diyende bence gerçekçi değildir. Herkesin başından bi alkollü araba kullanma macerası geçmiştir ve zannetmemki bunların yüzde doksanı kaza yapsın.

  8. #8
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Alkollü araç kullanan, eğer birini yaralamamış veya öldürmemişse hemen elinden ehliyeti alınmalı ve bir daha da hayatı boyunca araç kullanması men edilmeli. Birini yaralamış veya öldürmüşse, icabına bakılmalı. Kimsenin kendi zevki için başkasının hayatına son vermeye hakkı yok. Alkol alacaksanız taksiye binin.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  9. #9
    ashes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Şehir
    Eskihisar
    Motosikleti
    google arama motoru
    haklısın birader iran ya burası dedigin gibi olsun hatta hangi eliyle içtiyse onu kessinler mantıklı konuşacaksın
    trafik ceza durumlarını bilerek içkini içiceksin nedir 2 bira iç üfle çıkmaz (icabına bakılmalı) tabiya
    evet sahil yolu hız sınırı nedir sende 200 basarsan motorla etraftaki kişileri tehlikeye atarsan bacanı kessinler puhahahahahahaha

  10. #10
    ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    Ben alkollü araç kullanmanın tehlikesi yanı sıra,ashes'in dediği gibi motorla hız limitlerini aşanlarında ehliyetinin ömür boyu alınması taraftarıyım,hele motorun k..çını başını kaldıranların,bence komple motorunuda alsınlar elinden,,oldu ya sen artistik yapacam diye önünü kaldırdın motorun,sonra motor elinden kaçtı gitti küçük bir çocuğa çarptı sakat bıraktı,ne hakkın var buna adam gibi kullan bin gez değilmi....... hakkaten bu konuyada parmak basmak lazım,,tabi alkollüde kullanmamak lazım ama 2 bira ok,sorun yok zaten yasaldır,aynı şekilde 1 duble rakıya tekamül ediyor sanırım 50 promil...
    [B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]

  11. #11
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Alkolün etkisi kişiden kişiye değişir. Bazısı bir bardak bira ile sarhoş olur. Alkol içeceksen araç kullanmayacaksın, bu kadar basit bir çözümü var. Alkol içeceğin zaman gideceğin yere taksiyle gideceksin. Dediğiniz gibi sadece alkol içenden değil, aracı düzgün kullanmayanın da ehliyetini ömür boyu alacaksın.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  12. #12
    ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2005
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    yok öyle bişey yasalar var,2 bira içebilirsin bu kadar basit,buna trafik ve yasalar karar verir halk değil...50 promil altı demek kişide araç kullanamayacak fiziksel bir etki yok demektir...Bu kadar büyütülecek birşey değil,bizde zil zurna çıkın dolaşın demiyoruz zaten.....ben çok alkol muayenesinde 45 promilde kaldığım olmuştur,hatta bir keresinde üfledim tam 51 çıktı polis yüzüme baktı gülümsedi,bi daha üfle dedi 50 çıkarsa gidiyorsun üstü çıkarsa misafirimsin dedi,birdaha üfledim bu sefer 49 çıktı,ben aynen yola devam...dedim ya yasalar var,gereği yapılıyor zaten..paniğe gerek yok ama işte şu sahil yolunda 200 le giden motorcular yokmuu işte onlar insan hayatını tehlikeye atıyorlar,onlara bi önlem gerek.atacaksın içeri direk,insan hayatını tehlikeye atmaktan......
    [B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]

  13. #13
    Sargonnas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir - KsK
    Alkolün yasal sınırı var, kendini bilenin kendi sınırları var, birde içip kendine gelen var... Ama asla şehir içinde hız yapmayan racingci yok... (en azından izmirde)

  14. #14

    Üyelik
    26 Haziran 2008

    bir olay

    benim turkce az, ama inshallah siz analbilirsiniz.

    dun, bir kucuk kaza oldu. ben bir tane bira ictim (7.5) .. ve makine'de, .06 ofledim. buk ceza aldim. ama, sonra biz hastaniye gittik, onlar bizim vucutlar kontrol'etmek ve orda ben tekrar ofledem, 0 cikti. polis biraz sasirdi, onun makine gittirdi station'den, ve tekrar 0 cikti.

    demek'ki, o once'kinin .06 haylan gecer'mi? ve o iptal eddiyormu simdi? bir avukat bulem-mi?

    cevap icin, teseqer-edderium.

  15. #15
    Sergeant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mayıs 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    ilginç

    .........
    Now the world is gone. Im just one.

  16. #16
    talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2006
    Şehir
    uşak
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Alıntı deniz2007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim turkce az, ama inshallah siz analbilirsiniz.

    dun, bir kucuk kaza oldu. ben bir tane bira ictim (7.5) .. ve makine'de, .06 ofledim. buk ceza aldim. ama, sonra biz hastaniye gittik, onlar bizim vucutlar kontrol'etmek ve orda ben tekrar ofledem, 0 cikti. polis biraz sasirdi, onun makine gittirdi station'den, ve tekrar 0 cikti.

    demek'ki, o once'kinin .06 haylan gecer'mi? ve o iptal eddiyormu simdi? bir avukat bulem-mi?

    cevap icin, teseqer-edderium.
    Şaka gibi ne diyeyim...Alkolmetrede kesinlikle 0 değeri çıkmıyor iye biliyorum.İnsan kanında daima çok az miktarda alkol bulunuyor.Adli tıptaki ölçümü dikkate alıyor olmaları gerek.
    Satılık Asya125t-Spidi mont

  17. #17
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı deniz2007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim turkce az, ama inshallah siz analbilirsiniz.

    dun, bir kucuk kaza oldu. ben bir tane bira ictim (7.5) .. ve makine'de, .06 ofledim. buk ceza aldim. ama, sonra biz hastaniye gittik, onlar bizim vucutlar kontrol'etmek ve orda ben tekrar ofledem, 0 cikti. polis biraz sasirdi, onun makine gittirdi station'den, ve tekrar 0 cikti.

    demek'ki, o once'kinin .06 haylan gecer'mi? ve o iptal eddiyormu simdi? bir avukat bulem-mi?

    cevap icin, teseqer-edderium.
    Arkadaş,
    Bu soruna cevap verebilmek için nerede yaşadığını bimek lazım. ama bildiğim kadarı ile Polisin elindeki cihazı reddedip hastaneye gidildiğinde, hastane raporu geçerlidir.
    Poturdak


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler