ya süpersin lastiktenmi yoksa depodanmımertdg adlı üyeden alıntı
mertdg,komikçi tükanını kapatmışlar gülemedim.kusura pahma
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
dostum benim vn 800 agırlığı 218 kg çıplak hali bide aksesuarlar da olunca 250 kğ nasıl beraber koşucamEgeKnn adlı üyeden alıntı
"[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]
abii sen motoru rampa aşa bırakacan sonra
arkasından koşaraak üstüne atlayıp vurduracan
hepsi bu yaa dert ettin şeye bak o damı olmadı sen bana bi alo de
3.dk sonra yanındayım abime bak.
okadar .
önceleri cg titanda marş yoktu yokuş aşagı kontak kapatırdık surat düşünce 3. vitese takıp debiryajı bırakıp çelıştırırdık.
kılıçbalığı dostum YBR 125 den bahsediyoduk
Yoksa senin motoru değil yanında koşmak itmeye bile iki kişi lazım
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
çok saol eyong.bu bilgiler bana fazlasıyle yeter artık.
bu konuyu il okudum ya dedim ne alaka. akşamında motorun aküsü bittiiiiii.
teşekkürler itele 2. viteste sallaaaa.
live to ride, ride to live
nemrut ve cbr1000rr beyler niye motor parçalansınki anlamadım , ben zaten 1.viteste değil 2.vitesde denemesini söyledim arkadaşa , bende sizin dediğiniz şekilde çalıştırmadım hiç , ama öyle daha kolaysa bundan sonra öyle deneriz
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Arkadaşlar çoğu kişinin mecbur kaldığı bu vurdurarak çalıştırma işlemi aslında yanlış bir işlemdir. Doğrusunu hepimiz biliyoruz zaten. Ama hatalı bir işlem olduğunu söyleyebilirim.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
şu biloo'nun mesajını silin de millet yanlış yönlenmesin...
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
vedo adlı üyeden alıntı
Motor çalışmayınca önce tokatla. Hani siyah beyaz zamanda TV çalışmayında kafasına bir yumruk atıyorduk ya. İşte öyle..
Sonra bir tabanca al. Kurusıkı da olsa fark etmez. Bir arkadaşına ver. Sen motoru çalıştırmak için uğraş.. Motor vurulacağını görür, anlar ki çalışmazsa arkadaşın tekerlere ateş edecek..
Zoru gören motor hemen çalışır. Motor vurdurma budur işte !
Motoru vurdurarak çalıştırmak için :
1- Kontağı açık konuma getirin,
2- Vitesi 2. vitese takın,
3- Debriyaja basın,
4- Motoru ittirmeye yada yokuş aşağı salarak yürütmeye başlayın,
5- debriyajı yavaşça bırakın,
6- hafif hafif gaz verin çalışacaktır.
Bu işin zararı olup olmadığına gelince marş moturu yada kickstart ne işe yarıyor ; elbette motorun krank milini çevirmeye. Eğer akünüz bitmişse yada marş motoru arızalandıysa ne yapacaksınız. Ben otomobilimide motosikletimide defalarca iterek ve vurdurarak çalıştırdım. Öyle fazla bir zararıda yoktur ittirerek yada yokuş aşağı salarak motoru dağıtacak sürate zaten ulaşamazsınız. Yolda kalacağınıza yolunuza devam edin.
Gemisini yürüten kaptandır!
tabiki çalışır dostum kontağı aç motorunu ittir verya bayır aşağıya sal hızına göre vitesi 2yada 3e tak ve debriyajı bırak
[B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
[CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]
Arkadaşlar merhaba kikstart'ı olan bir motoru neden yiktirerek(vurdurarak) çalıştırıyorsunuz.Eğer çalışmıyorsa arızalıdır.Yanılıyormuyum? Hepinize sevgiler.Sağlıcakla kalın
Bozkurt
250E-9
R&R
Benim düz yolda motoru tek başımıza iterek çalıştırma konusunda sorum olacak
Efendim motoru 2 ye taktık, debriyaja bastık,itmeye başladık,yeterince hızlanınca debriyajı yavaşça bırakıp hafif gaz verdik, motor çalıştı. Bundan sonra bende filim kopuyor işte.
Viteste birden çalışan motor elimizden kaçmazmı (şimdi siz yaw kardeşim debriyaja bassana diyeceksiniz ama çalışarak ileriye atılan motorun debriyajına basmak için çok kısa bir süre kalmaz mı?) Sonra motor önde biz arkada maymun gibi koşturmayalım ortalıkta
Akira zaten koşturarak ulaşacağın hız 2. vites de vurdurmana yetmez. 1. vitesde yaparsın bu işi ancak, o da çok mecbur kalırsan. Ki çoğu zaman itecek birileri olur yada kendin iterek bir yokuşa gidersin.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Teşekkürler EYONG
Yani genelde koşarak motoru vurdurma işi daha riskli. Hımm..
ybr de ayak marşı var niye vurdurmaya çalışıyosunuzki
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)