Yazmıştım ama kimse denememiş ki?
Yazmıştım ama kimse denememiş ki?
arkadaşlar sorunlu cbf imi innova ile değiştirdiğimi takip edenler hatırlayacaktır.servis te iade aldığı cbf 150 mi hiç bir işlem yapmadan 2. el olarak satmış.
pilakası 34 DY 2018 idi.alan arkadaşın allah yardımcısı olsun.
askerden geldiğimde kontrol edeceğim bir konuydu ve hemen yöneldi konuyu buldum baktım....
öncelikle başın sağolsun arkadaşım....
sonrasında artık kimde honda var ise bir sorun ile baş başa kaldığını görüyorum.... irfan nın motoru daha 2 gün önce yolda kaldı.. yağmurda tekleyip stop ediyor.... bir süre sonra kendiliğinden çalışıyor...
senin sorunun halen devam ediyor... bir başka arkadaşımızın sorunlu malı değiştirilip başkasına aynen satılıyor... hondaya yakışmayan hareketler bunlar.. bu konuya her fırsaatta bakacağım.. sorunun neden olduğunu çok merak ediyorum...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
abi atın siz o motorları çöpe sizde kurtulun bizde
bence ınnova alın huzura kavuşun tecrübe ile sınanmıştır.
ya ilk sayfayı okudum devamını okuyamadım kusura bakmayın sorun çözüldüyse bilemem ama yinede söyleyim benim dedemlerde el traktörü kimi yerde pat-pat kımı yerde pır-pır diye geçer bunda bazen rampalarda aynen dediğiniz gibi tekliyor gaza yüklenince biraz düzeliyordu sonra ben baktım deposuna falan derken sorunu buldum mağlum bu benzin diesel ve her türlü araçta depolara bazı şeyler kaçabliyor bunlar bir civatada olablir bir taşta baktığımda pat-patın deposunun benzin gidiş hortumunun olduğu yeri bi taş kapıyomuş ani gaz verincede ivmelenmeden dolayı harekete geçiyor ve hortumun ağızını açıyor bence motorundada böyle çok basit bi sorun olabilir belkide cbflerin depo üreticisinin deponun girişince kalıp ve kaynakla yapıldığı için depolar deponun hortum girişinde bi parça çapak vb bişey tıkıyo olabilir bi bakmanızı öneririm
HONDA
CBF 150-CBF 500-CBF 1000
arkadaşlar sonunda ybr 125 esd kullanma fırsatı buldum rahatlık olarak cbf ybrye göre çok daha iyi ama performans olarak abartılacak bir fark yok motorun performansı cbf ye yakın ama torkun düşük olduğu gaza basınca fark ediliyor kullanan arkadaş 1 lt ile 38-40 yaptığını söyledi motor çok sessiz dengeli ve frenleri de çok iyi titreşim yok ama en önemlisi sorunsuz ben motoru beğendim tavsiye ederim sorunlu bir cbf almaktansa ben bundan almayı düşünüyorum
BMW R80 GS 1993 & MERCEDES E 250 CGI BlueEFFICIENCY 2012 & YAMAHA YBR 125 ESD OLACAK İNŞALLAH
Motorum 5000km lere geldi. Son tesbitlerime göre tekleme sorunu giderek azalıyor. Eskiden 50-100 km. arası mesafelerde ortaya çıkabilen tekleme olayı artık görülmüyor. Bu mesafelerde son bir kaç kez yaptığım sürüşte tekleme olmadı. Her hangi bir tamir bakım nedeniyle değil bu durum kendiliğinden oluştu. Daha uzun mesafeler için sürüş yapmaya fırsat bulursam sonuçları buraya yazacağım. D&B Honda Ümraniye'ye artık gitmeyeceğim. 6000km. bakımı için gittiğimde Ali Esengül ustaya baktıracağım.
Ben FETHİYE ' LİYİM ve her motorumun bakımıcı için Fethiye Honda Kıvrak motora gıdıyorum ve size yapılan o sağır kulak muhabbetını bir size değil herkeze yapıyorlar.
6 aylık 2011 yenı kasa cbf 150 benım motorumdada var. DİĞER cbf 150 kullanıcıların bahsettiği gibi. sadece 5. viteste 5.500 ve 6000 devir arasında giderken sanki birisi tutup bırakıyormus gibi oluyor. insanın kyfını kacırıyor.
MUTLAKA YENI CBF LERIN HEPSINDE VAR BU SORUN YETERKI SORUNU FARKETMEK İSTEYİN.
HONDA TÜRKİYEYE ŞİKAYETTE BULUNACAGIM BU KONU HAKKIN. VE HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAGIM.
_____[COLOR="Red"][B]Beşkazalı[/B][/COLOR]____
[COLOR="Blue"][B]__Fethiye Grup48__[/B][/COLOR]
10 motorun 3-4'ünde çıkan ve can sıkan sorunlar bu markaya hiç yakışmıyor.Umurlarında mı? Değil... Çünkü bu sorunları olmasına rağmen peynir ekmek gibi gidiyor.Ecza depoları çatır çatır 20'şer 30'ar alıyor.Kuryenin umrunda sanki yağ yakmış-teklemiş.Olan bireysel kullanıcıya oluyor.Megane-Focus gibi.Çektiler mümessillerin altına.Piyasa leş Focus'larla doldu.Satıcının umrunda değil ki.Adam kârına bakıyor.Şimdi devlet sızlanmaya başladı ilaca çok para harcadık ilaç başı 1 lira alacaz diye.Harcadın tabi.Adamların altındaki 40 milyarlık arabalar 6 ayda 100.000 km yaptı.Senin paranla yaptı.Paraları döktün ilaç üreticilerine.
Neyse mesele bu değil.2011 CBF150 damgayı yedi.Her ne kadar satılmaya devam etse de. 2012-2013 umarım böyle olmaz.Ve artık 1 asır önceki icat olan karbüratörü bırakırlar...
carbon çok doğru yazmışsın , tüm motorlarında enjeksiyona geçti , bence 2012 de cbf 150 de enjeksiyon a geçecek... yada enjeksiyonlu yeni bir modeli gelecek bu sınıfta, mesala cbf 125 veya başka bir model... bundan adım gibi eminim... getirmezlerse seneye yazın bıçak gibi kesilir satışları... sadece forumlarda değil sokakta da esnafın da dilinde yenilerinin kalitesizliği... ben soruyorum çevremdekilere, önceleri sorun yok çok memnunuz diyolardı... km yaptıkça sorunlar gün yüzüne çıkmış olacak ki şimdi dert yanıyorlar, özellikle yağ konusunda...
yeni motor olarak cbf alıcaktık ama yağ yakıyor falan dediler çözümü yokmu bunun ?
Müsadenizle tekleme sorununa biraz ara verelim;
Daha önce de yazdığım gibi. Satın alırken yenisi ile değiştirme sözü verilerek benzin deposundan boya hasarlı Yeni kasa 2011 CBF150 almıştım.
Bugün servisi arayarak yeni benzin depomun gelip gelmediğini sordum. "Deponuz geldi" dediklerinde çok sevindim. Akşama doğru biraz da erken çıkarak servisin yolunu tuttum. Motorumu sehpaya aldılar. Depodan yeni benzin deposunu getirdiler. Kapalı durumda olan koliyi benim önümde açtılar. Koli açılıp depo ortaya çıkınca ağzım açık kaldı. Benzin deposu bir çok yerinden darbeli idi. Üst tarafı darbeden dolayı tekrar boyanmış gibi duruyordu. Fakat yamukluklar düzeltilememişti. Üstteki stikırlar yoktu. Yamru yumru olmuş bu benzin deposuna bakarken bir yandan bu işin nasıl olabildiğini düşünüyordum. Servise getirilirken aldığı darbelerle bu hale geldiğini düşünsek üst kısmında stikırların olmayışını ve yeniden boyanmış gibi olan görüntüsünü nasıl açıklayacaktık. Honda Türkiye'yi arayarak durumu izah ettim. Sinirlerim bozuk bir şekilde servisi terkettim. Neyse yinede "Honda Hayat Onda". Yahu bi dakka bu "Hayat" ne demekti?
bence honda bu forumu okuyor, size fena halde gıcık gidiyor gibime geldi... siz en iyisi o cbf yi iade edin artık , nasıl kabullenip binebiliyorsunuz , sabrınıza şaşırdım doğrusu...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)