Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Erken Yağ Kararması

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Scooter'ımın yağını değiştiren usta motorun km'sine bakıp yağın erken karardığını söylemişti bi ara bakalım dedı ama henuz goturmedım ve suan yenı koyulan yagda yaklasık 1 km oldu ve karardı.Bugun yağını değiştirmeyı dusunuyorum.Sizce bu yağ neden erken kararır sebelerı neler olabılır.Kanuni rokko 150-3300 km.

Castrol power 1 yağ kullanmayı düşünüyorum hangi benzin istasyonunda satılır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Aman elletme sakın!

Bakalım daha neler duyucaz. Adam 3300 km deki motoru sökmeye kalkacak.Hem de yağ kararıyor diye.

Yağı da bunu söyleyen kişi mi değiştirdi? Yağı değiştirdi mi acaba? Gözünle gördün mü?

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    bunu da söyledi mi
    sana bişi kabarmış
    takma kafana yola devam et motorun eksozundan çıkan dumana bak artı sesini dinle
    bi sorun yoksa devam et

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    kara olsa ne olur sarı olsa ne olur kullanıldıkça zaten rengi siyah gibi oluyor bende yağı boşalttığım zaman siyah yani sakın elletme motorunu bi anormallik yok bence 1 km yağ değişimi ilk defa duyuyorum
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Yağı değiştirirken ordaydım ben 1 km yazmısım o 1000 km olacak. sımdı ılk yag 2300 de degıstı ve erken kararmıs dendi,sonra 3300 oldu ve ben baktım bu yenı yagda kararmıs.şuan için egsoz/egzoz dumanında herhangi sorun yok.motordada bi sorunum yok ama ihmal etmim dıyorum

huska - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 DL 650- '88 px200
    Yağın kararması motorunun sağlıklı yağlama yaptığına işarettir,birazdan yağı değiştir 50 km sonra dur bak yağın yine kararmış bir şekilde olduğunu görürsün.yağ seviyeni kontrol et motorun sesinde,performansında değişik bir durum sezmiyorsan gönül rahatlığıyla 2000-3000km hiç yağ yenilemeden devam edebilirsin

Motosikleti
    nx4 falkon
    Asıl yağ temiz çıkarsa kork ve yağ değişiminde yağı temiz çıkan motordan uzak dur.Kendini usta sınıfına sokan o zat tanda uzak dur.Motorunda sorun yok sorun ustada onu değiştir.

jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motor yağının kararmasında bir sorun yok. Motor yağının gereğini yaptığına işarettir. Motorunu sakın elletme.

Farukxtm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    arkadaşım motorunda hiçbir sorun yok. arkadaşların dedigi gibi kararsın normal birşeydir.karararmazsa işte ozaman motor yaglama yapmıyordur zaten, benim motor yagını 3 bin km dir,ben degişiyorum ve degiştikten sonra 3-5 tur atıyorum ve motoru stop edip yag seviyesine bakıyorum yagı koyulaştımı iş tamamdır.her 1000 km de yada 1200 km oldumu yağını degişiyorum benim motor 800 gr yag alıyor.
    ------------------------------------------------------------------------------CBR 250R (HRC)------------------------------------------------------------------------------

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    kardeşler motor yağı 1000 km de kararıyorsa sorun yoktur...
    kararmayan yağ yağlama yapmaz mantığına girmeyin..eğer motor yağlanmazsa 100 km bile gidemezsiniz unutmayın...

hele motor yağını değiştirip bir tur atıp gelen hah tamam yağ koyulaşmış iyi diyenler..motor yağının tamamını boşaltamıyorsunuzdur..eğer bunada emindeniz,motorunuzu kontrol ettirin..erkenden yağ kararması motorun sağlıksız olduğunu gösterir...ama bu erken 1000 km değildir....

araçlarımız dizel değildir.bu nedenle erkenden 50-100-200 km lerde yağınız kararıyorsa motorunuzun yağını ya tam boşaltamıyorsunuzdur yada sağlıksız bir motora sahipsinizdir...

üstüne basa basa söylüyorum...yağ zamanla kararır..ama hemen değil...ayrıca bazı makineler (örneğin benim ybr) sıkıştırılmamış ve aşırı devir yaptırılmamış,ve yaptırılmıyor olanlarda 1500-2000 km de bile motor yağını simsiyah bulamayabilirsiniz..koyulaşır ama simsiyah olmaz..bu motor yağlama yapmıyormu yani şimdi??? yoksa sağlıklı mı çalışıyor...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Farukxtm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşler motor yağı 1000 km de kararıyorsa sorun yoktur...
    kararmayan yağ yağlama yapmaz mantığına girmeyin..eğer motor yağlanmazsa 100 km bile gidemezsiniz unutmayın...

hele motor yağını değiştirip bir tur atıp gelen hah tamam yağ koyulaşmış iyi diyenler..motor yağının tamamını boşaltamıyorsunuzdur..eğer bunada emindeniz,motorunuzu kontrol ettirin..erkenden yağ kararması motorun sağlıksız olduğunu gösterir...ama bu erken 1000 km değildir....

araçlarımız dizel değildir.bu nedenle erkenden 50-100-200 km lerde yağınız kararıyorsa motorunuzun yağını ya tam boşaltamıyorsunuzdur yada sağlıksız bir motora sahipsinizdir...

üstüne basa basa söylüyorum...yağ zamanla kararır..ama hemen değil...ayrıca bazı makineler (örneğin benim ybr) sıkıştırılmamış ve aşırı devir yaptırılmamış,ve yaptırılmıyor olanlarda 1500-2000 km de bile motor yağını simsiyah bulamayabilirsiniz..koyulaşır ama simsiyah olmaz..bu motor yağlama yapmıyormu yani şimdi??? yoksa sağlıklı mı çalışıyor...
    ben motoru5 dk çalıştırıyorum geziyorum.stop ediyorum altına kap koyup yağ boşaltma tapasını açıp bekliyorum son damla düşene kadar , bittikten sonra ise ayak marşına 3-5 defa basıyorum olan yagda iniyor karter'e tamamen bittimi tapayı sıkıyorum.aldıgım yagın 800 ml sini dolduruyorum ve motoru çalıştırıp 3-5 tur atıyorum. motoru stop ediyorum yag kaçagı kontrolü yapıyorum.sorun yok tamamdır diyorum ve ben kullanımıma göre yag seviyesi kontrolü yapıyorum
    ------------------------------------------------------------------------------CBR 250R (HRC)------------------------------------------------------------------------------

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı Farukxtm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben motoru5 dk çalıştırıyorum geziyorum.stop ediyorum altına kap koyup yağ boşaltma tapasını açıp bekliyorum son damla düşene kadar , bittikten sonra ise ayak marşına 3-5 defa basıyorum olan yagda iniyor karter'e tamamen bittimi tapayı sıkıyorum.aldıgım yagın 800 ml sini dolduruyorum ve motoru çalıştırıp 3-5 tur atıyorum. motoru stop ediyorum yag kaçagı kontrolü yapıyorum.sorun yok tamamdır diyorum ve ben kullanımıma göre yag seviyesi kontrolü yapıyorum
    yağ boşalttığın tapa iç tarafta(karterde) biraz üstte kaldığı için yağın hepsi boşalmaz. misal benim zat öyle, 900ml yağ var içinde ama alttaki tapadan sadece 750ml yağ çıkıyor, solda bir tapa daha var ordan hepsi boşalıyor.
    yani sen 800ml yağ boşaltıyorsun ama içeride 150-200ml daha yağ olması olası
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Forumdan Uzaklaştırıldı
    o ne demek ya..1000 km de motor yağı kararmaz olur mu ya hiç..karardığı zamanda ''bu yağ erken kararmış bi baklım'' denir mi hiç..
    Her yağın kalitesi ve özellikleri farklıdır..kimi çok erken kararır kimi 100 km de..kimi 200 km de..ama 1000-1500 km de kararmayan bir yağ henüz görmedim ..
    benim bildiğim en iyi yağ castrol'e ait..power1 100 km bile bulmuyor kararmak için..

Motosikleti
    nx4 falkon
    Sıfır motorda bile yağ 100 km rede simsiyah olur ki hiç bir motorda 1000 kmrede tertemiz kalamaz.Buna ısı ve metalle etkileşim sebep olur.Öyle bi motor henüz icat edilmedi yani sürtünme ve ısının olmadığı bi motor.Uzun bi sürede edilmeyecek.

Hot_Road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000FA
    yağ filtresini değiştirmediysen erkenden kararmasına neden olabilir

Motosikleti
    Alıntı artiiist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o ne demek ya..1000 km de motor yağı kararmaz olur mu ya hiç..karardığı zamanda ''bu yağ erken kararmış bi baklım'' denir mi hiç..
    Her yağın kalitesi ve özellikleri farklıdır..kimi çok erken kararır kimi 100 km de..kimi 200 km de..ama 1000-1500 km de kararmayan bir yağ henüz görmedim ..
    benim bildiğim en iyi yağ castrol'e ait..power1 100 km bile bulmuyor kararmak için..

Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıfır motorda bile yağ 100 km rede simsiyah olur ki hiç bir motorda 1000 kmrede tertemiz kalamaz.Buna ısı ve metalle etkileşim sebep olur.Öyle bi motor henüz icat edilmedi yani sürtünme ve ısının olmadığı bi motor.Uzun bi sürede edilmeyecek.

tüm türkiye önünde ve noter huzurunda yapılacak olan bir test ile...
    benim ybr nin yağını değiştireceğiz...katkı maddesi filan da yok..
    sonra km kayıt edeceğiz ve ben bu motoru 1000 hatta 1500 km kullanacağım..ve isterseniz her 100-150 km de yağını kontrol edip renk değişikliğini kayıt edeceğiz...1500 km de bile hayır 2000 km de bile hala yağım simsiyah olmamışsa ikinizden de birer goldwing alırım..
    1000 km ve altında kararırsa ikinizede ben goldwing veririm ...ok??!!!!

şu anda yağımı değiştireli 1750 km oldu ve isteyen gelip yağın rengini görebilir....

unutmayın herkes sizler gibi motor kullanmayabiliyor..ben 20 seneyi aştım bu konuda...
    her motor sizinki gibi olmayabiliyor...ybr daha 5750 km de....

bişeyi konuşurken ( en azından ) benimki böyle diye söyleyin...görmediğiniz şeyler için çok emin olmayın...
    nelerin icat edildiğinden bir haberiniz olsa....

Motosikleti
    nx4 falkon
    Bende motor kullanmaya dün başlamadım.44 yaşındayım sayısız motora bindim sıfır motorum da çok oldu.Övünmek için söylemiyorum yanlış anlamayın şu an bindiğim motor bile 8 yaşında 55000 lerde ve debriyaj bile orjinaldır.Nasıl bir binici olduğuma da sanırım bu motor orjinalliğiyle referans olur.YBR sinede titanınada nx250 sinede transalpinede f 650 sinede iki zamanlısınada binmiş bi insanım.Onun için kendi motorunu ve arabasını tamirciye bile götürmeyip kendi tamir ve bakımını yapan bana yağın kararmayacağını söylemek benim için kusura bakmayın dede korkut hikayesidir.Benim 27 yıllık tecrubemde budur.Yağ bozulmayabilir motor iyi durumda olduğundan fakat rengi bozulur.

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    Alıntı joSe_55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağı değiştirirken ordaydım ben 1 km yazmısım o 1000 km olacak. sımdı ılk yag 2300 de degıstı ve erken kararmıs dendi,sonra 3300 oldu ve ben baktım bu yenı yagda kararmıs.şuan için egsoz/egzoz dumanında herhangi sorun yok.motordada bi sorunum yok ama ihmal etmim dıyorum
    normal sartlar altında yag degısımını 1000-1500km de bır yapmalısınız dıye dusunuyorum :D

Motosikleti
    Alıntı sozyurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende motor kullanmaya dün başlamadım.44 yaşındayım sayısız motora bindim sıfır motorum da çok oldu.Övünmek için söylemiyorum yanlış anlamayın şu an bindiğim motor bile 8 yaşında 55000 lerde ve debriyaj bile orjinaldır.Nasıl bir binici olduğuma da sanırım bu motor orjinalliğiyle referans olur.YBR sinede titanınada nx250 sinede transalpinede f 650 sinede iki zamanlısınada binmiş bi insanım.Onun için kendi motorunu ve arabasını tamirciye bile götürmeyip kendi tamir ve bakımını yapan bana yağın kararmayacağını söylemek benim için kusura bakmayın dede korkut hikayesidir.Benim 27 yıllık tecrubemde budur.Yağ bozulmayabilir motor iyi durumda olduğundan fakat rengi bozulur.

yağ kararmaz demiyorum..sağlıklı bir benzinli motorun yağı 100 km de 500 km de kararmaz dedim..
    kendi ybr 'm 1000-1500 de bile hatta 2000de bile yağını simsiyah yapmıyor dedim...
    2000 km de bal rengine döndü şu anda... simsiyah değil yani hala!!!

dediklerim bunlardan ibarettir???? sanırım yanlış anlamışsın...

huska - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 DL 650- '88 px200
    5 ) Motorda kullanılan yağın renginin kararması ne anlama gelmektedir?

Motor yağının görevlerinden birisi de temizliktir. Kaliteli bir motor yağı, içeriğindeki katıklar sayesinde, motorda oluşan kurum parçalarını dağıtarak bünyesine alır, metal yüzeylere yapışmalarını engeller. Metal yüzeylere yapışanları da deterjanla temizler. Bu nedenle motor yağı kirlenerek rengi kararır. Dolayısıyla kirli görünen motor yağı görevini iyi yerine getiriyor demektir. Alıntıdır

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)