Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Üst kapak civata kırılması yardım!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Suzuki inazuma- PCX150
    Arkadaşlar sabah motoru silerken üst kapak civatalarından birinin olmadığını gördüm sanırım yolda kırdırıldı veya biyere çarptım motor bloğunu resimler altta.

Şimdilik biniyorum böyle ama(motorum su servis motoru)yağ kaçırıyor ordan sanırım siboplar o kapağın içinde.Böyle kullanmak bi zarar açar mı? Yaptırsam nasıl yaptırabilirim ve kaça patlar acaba Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Teksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni RaCer 200 RR

Gg

eliniz yatkınsa ayarlı pense ile ucu varsa tutup döndürmeyi deneyi.yoksa Yakınlarda sanayiye gidip bi tornacıda yaptırabilirsiniz.Fiyat adamın insafına kalmıs ama yaptırmadan önce sor 5-10 lira der muhtemelen yaptır kafan rahat bin neme lazım yolda kalıp motoru ittirmektense.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    kardeş o civatanın başına bir somun kaynat tam ona uyucak şekilde sonra somun u kaç anahtarla açabiliyorsan çevir çıkar xD büyük birşey değil yani.

Motosikleti
    Honda Cbf 250
    kardeş diğer üç vidayı sökünce kapak çıkması lazım kapakta diş yok diye biliyorum. kapak çıkınca penseyle tutacak kadar yer çıkar, sonra rahatça sökebilirsin. ama yenisi lazım servise bi git en fazla 5 liradır o civata. ama krankın ordan geliyorsa civata baya bi iş silindir piston kartel sökmek gerekebilir. geçmiş olsun...

Motosikleti
    Suzuki inazuma- PCX150
    Ne yazıkki civata ordan başlayıp dişlilerin oraya kadar gidiyor. üst kapağı kendim sökmeyede korkuyorum birşey yaparım diye.

Motosikleti
    mondial 125 kt/jawa 350 TS
    sıkıntı yok panıge gerekte yok o kadar buyuk bırsey degıl sorunun arkadasım ,servıse goturebılırsın en basta ust kapak 3 cıvatası sokulup kırılan cıvata papagan yada ayarlı pense ıle cıkarılabılır durumda,ucundan kırılmıs aşırı ısınma sonucu sanırım vuruntu işine benzemıyor,yenı bır sılındır blok saplaması alınıp yerıne takılıcak bu kadar tahmını toplam masrafın 20 lıra tutar tutmaz kolay gelsın arkadas..

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    bu şekil kullanmak bir zarar açmaz.... sökmek ise çok basit.... o civatanın başına bir somun kaynatıp sökeceksin...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Kaynak ile vida cikarma 10 TL

Helicoil yaptirmak 10 TL

Hepsi tornacida mevcut

Kaybedecegin vakit 30 dk.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

aynısı bendede oldu cıvata 2 tl aldım.geçen.su anahtarını cıvataya tak ve çevir kendi çıkar.çok rahat çıkar paranı kaptırma tamircilere

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Arkadaşım senin saplama kırılmış. O şekilde kullanmasan daha iyi olur. silindirin gönyesinde sapma olmuştur. Kapakla beraber silindiride tutar o saplama.
    Kaynağa helicoil e gerek yok.
    Kapağı sök onu ayarlı pense gibi kuvvetli bir pense ile yerinden çıkart sonra en yakın tornacıya git sana aynısını yapsın. Fakat mümkünse sert bir malzeme kullansın. Piyasada satılan komple yivlileri tavsiye ederlerse sakın alma. Onlar çok yumuşak kalıyor uzama yapar.
    Kolay gelsin.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)