6 ledli kartın çapı 7 cm.
6 ledli kartın çapı 7 cm.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
ohooo senden alıp eve geldiğimde yarım saat içerisinde tamamdır. Ama gövdeye bakamadım masa üzerinde duruyor.Birde ledleri lehimlerken ve soğutucu montajında ısı transferi için araya termal gresde sürdüm.Dükkan zamanından kalmış
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
abi biliyordum zaten dedim Ergün abi montajı bitirip sisleri takmıştır diyordum bende
termal macunu söyliyecektim ama nasıl olsa Ergün abi atlamaz dedim,birde sogutucuya Japan yapıştırıcı ile bir güzel yapıştır abi yoksa termal macun tutmuyor haberin olsun.
bende arıyorum bakalım 2 takım sis lambası kutusu benimkilere benzer tipten zor ama arayacağız yoksa söküceklermiş benim motorun üzerinden
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Soğutucuyu bir vida somunla monte ettim.Ön camıda ayarladım.Pringles cips kapağı tam oluyor hehe.
tebrik ediyorum harika bence , çok güzel gündüz farı olarak ta kullanılır
yorum için Teşekkürler
ilk amaç zaten gündüz farı olarak kullanmak ama gece'de fena ışık vermekte
görünürlük açısından süper,tavsiye ederim tüm arkadaşlara
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
öle tavsiye etmekle olmuyor seri imalata gecinde elinden böyle işler gelmeyen arkadaşlarda yararlansınlar.
böyle bir gündüz farı yapmayı bende istedim fakat bilgi birikimi olmayınca malesef sadece istemekle kalıyorsunuz.
tekrardan ellerinize sağlık
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
yapmanın o kadar zor olduğunu düşünmüyorum fakat daha önce eline hiç havya almamış biri olarak ve çevremde böyle kişiler olmadığı için malesef ve üzülerek motorumu fazlaca kişiselleştiremiyorum. yoksa aklımda deli projeler var ama ... işte o aması bazen büyük sıkıntı olmakta !...
şu sıralar internette 20 30 liraya satılan gündüz farlarına bakmaktayım ama görüp alamadığımız için kuşkulu yaklaşıyorum. istediğim gibi cıkacakmı yada ne biliyim randımanlı olacakmı ? gibi bir sürü soru işareti bulunmakta.
bir zamanda mesut korkmaz (umarım ismi yanlış hatırlamıyorumdur. yanlış ise kendisinden özür dilerim) isimli beyfendinin üretmiş olduğu gündüz farlarına baktım kendisi ile görüştüm ama onlarda ayar devreleri falan 250 tl gibi bi rakama cıkıyordu.
lafı fazla uzattım sanırım . sizin gibi arkadaşların böyle aksiyonlara girmeniz benim gibi insanlara dahada cesaret vermekte. tekrardan elinize emeğinize sağlık ...
'' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
mesut ustanın yaptıkları sis farlarında sis kutuları yapılan power ledler için yapılmış kasa,ben O kasaları hiç beğenmedim dogrusu.
işçilk güzel ama görsellikte çok önemli.
benim kullandıgım sis kasası orjinal sis lambasının içi boşalmış ve işlem görmüş hali,o yüzden biraz fazla emek ince işçilik istiyor.yoksa devre kartı hazır ufak bir şemada degişiklik yaptım lambaları 3 'erli yakmak için.
birde ben sürücü devresi kullanmadım mesut usta sürücü devresi kullanmıştı,tamamen kişiye özel.ama arada büyük rakamlar oynuyor birde bu tarz sis lambasını şu an için seri üretim yapan bir tek O var fiyatlar dogal olarak yüksek olması normaldir.
bana bile maliyeti 105 tl tuttu birde işçilik eklense 150 TL de.
akşamları normal farları yakmaya hiç gerek kalmıyor
şimdi buna ilaveten birde 15 derece lens kullanarak yeni bir power led sis lambası yapmayı düşünüyorum,ama ilk önce montajını yapacagım kutuyu bulmalıyım
biraz zaman geçmiş ama ellerinize sağlık öncelikle, el emeği başarılı bir çalışma olmuş.
benim bir sorum olacak sıcak beyaz power led lerden bir uygulama yaptınız mı ? aydınlatma ve farkedilirlik durumu nasıl?
sıcak beyaz bana daha doğal geldiğinden daha cazip geliyor ama performans durumundan emin değilim.
teşekkürler,bu gün 2.bir power led grubu aldım bu sefer 3x1 watt 25 derece sis lambası yapmayı düşünüyorum
ben sıcak beyaz kullanmadım ama güzel olabilir,sıcak beyaz gün ışıgını andıran tarzda ışık vermekte,benim kullandıklarım Soğuk Beyaz (CW) 4500K -10000K arası,sıcak beyazlarda bu oran (WW) 2000K 3500K arası.daha önceki 6x1 watt power ledlerde 60 derece lens kullanmıştım uzak ışık mesafesi 30 mt civarı,görünürlük daha uzun,şimdiki kullanacağım 25 derece lensler en az 50-60 mt arası aydınlatma sağlar düşüncesindeyim,montajdan sonra aydınlatma mesafesini yazarım,
Çalışmalarınız harika.
Tebrik ederim.
Sevgili Ergün, uçan kaçan kurtulmuyor maşallah.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
hocam sonuçları paylaş ki ona göre sipariş toplayalım
bu kawasaki bir başka dostummm
teşekkürler.
yeni çalışmanın fotolarını bekliyorum.
benim projem (1 adet sis farı için )
6 adet 1 watt power led( renk konusunda hala kararsızım, beyaz mı,sıcak beyaz mı? )
hazır 6 lı pcb ye uygun yuvarlak 6 lı lens takımları var. bence tek tek lenslerden daha estetik duruyor. (örn: http://www.marketdijital.com/6Li-Pow...s,PR-1002.html )
ama bunlar için nasıl bir akım sınırlayıcı almam gerekecek onuda bilmiyorum hala(12 adet 1 watt ı sağlıklı ve uzun ömürlü hatta gündüz tam kapasite gece biraz daha düşük verimle çalışma sağlayacak sürücüler var sanırım öyle birşey de olabilir)
buarada 3 led için takım 25 derecelik lensler var : http://www.marketdijital.com/3-lu-Le...ux,PR-575.html
[QUOTE=canekin;2488465]teşekkürler.
yeni çalışmanın fotolarını bekliyorum.
benim projem (1 adet sis farı için )
6 adet 1 watt power led( renk konusunda hala kararsızım, beyaz mı,sıcak beyaz mı? )
hazır 6 lı pcb ye uygun yuvarlak 6 lı lens takımları var. bence tek tek lenslerden daha estetik duruyor. (örn: http://www.marketdijital.com/6Li-Pow...s,PR-1002.html )
ama bunlar için nasıl bir akım sınırlayıcı almam gerekecek onuda bilmiyorum hala(12 adet 1 watt ı sağlıklı ve uzun ömürlü hatta gündüz tam kapasite gece biraz daha düşük verimle çalışma sağlayacak sürücüler var sanırım öyle birşey de olabilir)
6 tane 1 w ledi üçerli yak 7812 kullan 6 ohm 1 w direnç koy cool beyaz kullan gerekirse sarı filtre koyabilirsin 2 tane lens 30 derece olsun uzağı aydınlatmak için.geri kalan 4 ledte 60 derece lens kullan yakın için
[QUOTE=farcob;2488471]Nacizane öneriniz için teşekkür ederim Faruk bey. Ama ben görüntü olarak bütünlüğü korumak istediğim vede aydınlatmaya yardımcı vede gündüz görünürlüğünü arttırmak ilk maksat olduğundan tek tip lens kullanırken , link te verdiğim gibi bir bütün olarak gözükmesi için dairesel lens takımı yani 6 lens bir bütün şeklinde kullanmak istiyorum o yüzdende 20-45 derece arası 6lı bir lens kullanacağım ama çalıştırma konusundaki önerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
buarada sizinde bizim 150 nin ölü farları için uğraştığınız led kısa/uzun far projenizi takip ediyor ve bekliyorum ancak kısa için size kesin çözümlü tavsiyem 1 adet hella/valeo bi-xenon mercek alıp içinede orjinal renkte yani 4300k xenon kit takıp ferahlamanız. xenon kitler artık 80-120tl arası 4300k lık. en iyi ışığı böyle alırsınız, birde bi xenon mercek montajı yaptınız/yaptırdınız mı emin olun aydınlatma probleminiz kalmaz ama bu sefer görünürlük için kesinlikle power led lerden gündüz farı gibi görünürlüğü arttıracak birşeyler eklemek şart motora çünkü mercek taktığınızda ışığınız dağılmayacak aydınlatma veriminiz artacak ama ışık dağılmadığından karşıdan gelenler daha az fark edecek sizi.
[QUOTE=canekin;2488491]geçenlerde yaptığım ve ön grenaj demirine monte ettiğim ledlerle aydınlatma problemim kalmadı diyebilirim
30 derecelik ledler taa yol üstündeki tabelaları aydınlatıyor.direk aküden yanıyorlar,sürücü soğutucu falanda yok.bunlar 3 w olsa
xenona gerek kalmaz. biraz ısınıyorlar ama arkaya soğutucu konursa yeterli olur.cree ledler var 900 lümen ama çok pahalı
eğer motorun önüne tek bir armatür takacaksan 6 ledli ben olsam 3w led kullanırım.3tanesi 30 derece 3 tanesi 60 derece
iki tane 7812 iki tane direnç ve soğtucu alü panelle işi bitirir motorun farınıda iptal ederim
her 3 tane 3w led için 1 adet 7812 bir adet 5 veya 6 ohm 1w direnç gerekir selamlar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)