Merhaba arkadaşlar, sorunum şu, frene basınca balata sürekli olarak diske sürtüyor geriye atmıyor sanırım bunun nedeni nedir
Merhaba arkadaşlar, sorunum şu, frene basınca balata sürekli olarak diske sürtüyor geriye atmıyor sanırım bunun nedeni nedir
Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.
Hocam balata diske sürekli sürter zaten. Yani ben öyle biliyorum. Sizin sorununuz ne, balata motoru yavaşlatacak derecede sürtmüyorsa sorun yoktur.
Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.
kaliperi söküp balataları temizleyip fren pistonunu elinizle içeri itin. sonra kaliperi yerine takın eğer olmazsa muhtemelen diyafram falan yırtılmıştır
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Balatayı çıkarttıgınızda balatayı iten pistonun kenarlarınıda temizlemelisiniz.Eski balata bittigi an ki ilerde pozisyonundan üç beş mm daha ileri gitmesi için manet i pompalayın(fazla degil,aksi durumda pompa yerinden çıkabilir ve geri takamazsanız tamirciye mahkum olursunuz.)Pis kısmı temizleyin.Pis kısım yeni balata takıldıgında içeride kalıp oringi sıkıştırıp devamlı süretle geri gitmemeye çalışıp balataya baskı yaptıracağından aşırı ısı,aşınma ve yakıt sarfiyatına sebep olabilir.Her balata değişiminde yapılması gerekenlerden bence.Balatanız daha yolun başında yanmadan daha uzun süre performansını sürdürecektir.Kolay gelsin.
Aferim bastın bastın frene balatayı iten piston yerinden fırladı çıktı dimi...
fren merkezini söktüysen 1 gece mazotun içine yatır wd40 fikri hatalı full sentetik yağdan bile 15 kat ince o diske öyle bir yapışır ki günlerce frenin tutmaz. fren balatalarını tutan kılepeleri sök onları sırtından iten pistonlar var o kısımda vakumn lastiği var kontrol et.yırtık kaçak yoksa yerine takmadan önce hidrolik yağını yukarıdan doldur fren manyetine basınca pistonun sonuna kadar çıkıp çıkmadığına bak sonra var gücünle o pistonları yerine ittir seni çok zorlar ama bir süre sonra yavaş yavaş içeri girer sonra toparla merkezi yerine tak.senin sorunun pistonun orda takılı kalması ama ne kadar takılırsa takılsın motor haraket edince o içeri gidiyordur şimdi sen durduğu yerde tekeri çevirdiğinden sana sıkı geliyordur çok az meyilli bir yerde motoru boşta saldığında baya bir durduruyor yada kasma yapıyorsa dediğim gibi pistonda sorun var. olayı çözünce buraya yaz bekliyorum.
sağlı açısından da pek ıyı degıl,hıdrolık yağı dıye geçer ve ele yuze temasını onleseydın hıc yoktan,kotu maf eder temas cok olduysa hayır bekleme ondan artık hıdrolık yagını koyucan ancak hava olayını yapabılıcekmısın bılmem ,gecenlerde forumda acılmsıtı hava olayının basıt cozumu dıye bır arat bulucaksın
Beycivan hocam. Durumu bugün hallettim komple sıfır yağ aldım yağı da değiştirdim komple sorun sıkıntı yok. Buyrun;
http://www.motosiklet.net/forum/moto...i-resimli.html
Yardımlarınız için minnettarım beyler.
Bende bir an korktum okuyunca fakat mutlu sonu görünce sevindim.Sebep olmak var.Artık tecrübe olmuş oldu.Bidakine balata bittiginde balatayı çıkardıktan sonra fazla degil yarım cm pistonu ileri ittirsen yeter pis kısmı görmen için.Tamircilerin birçogu bile yeni balatayı direk takıp diskin araya sıgabilmesi içinde pistonları birden geri sıkıştırıyor.Pis kısım oringlere dayanıp direnç gösteriyor.Sonra aşırı ısıdan morarmış disk,yanmış balata .....hatta yağışta tutmayan fren sendromu.......Geçmiş olsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)