arkadaşlar bugun motorun arka tekerini söküp geri taktım ve arka frenın tutmadıgını farkettım motor gt250 r .frene tamamen abandığımda cok hafif bı kuvvet uyguluyor bunu sıkmanın bi yöntemi varmıdır?
arkadaşlar bugun motorun arka tekerini söküp geri taktım ve arka frenın tutmadıgını farkettım motor gt250 r .frene tamamen abandığımda cok hafif bı kuvvet uyguluyor bunu sıkmanın bi yöntemi varmıdır?
Tekeri söküp takmakla fren sistemi hava almaz. Sadece ilk seferde fren tutmuyor gibi olur, bir kaç kez pompalayınca düzelir. Hava alması için kaçak olması gerekir. Ama bir sorun varsa da hiç bulaşma, en yakın tamirciye git 5 dk'da halletsin.
fren balatalarını dahi degişsen fren merkezi kaçak olmadıgı müddetçe hava yapmaz genelde.büyük olasılık fren merkez pistonu takıntılık yapmıştır.keşke lastigi söktügünde balata spreyi ile merkezi bir güzel temizleseydin,piston daha güzel çalışırdı.
durdugun yerde bir kaç kez fren kolunu pompala düzeldiğini hissedeceksin.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
diske ve balatalara yanlışlıkla yağ değdirmiş olma ihtimalin nedir????
zincirden yağlanmış olan elinle diski tuttuysan yağladıysan ve farketmediysen freninin tutmaması gayet doğaldır...
en güzeli söküp güzelce temizlemek hatta balata temizleyici sprey kullanmak olacak....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
selamlar oralarda tamirci yokmu....hidrolik işi tehlikeli ve çok önemlidir...
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
Hava almaksa sorun , kaliperin üzerinde ki 9 mm lik minik vidadan yapılıyor yoksa 12 mm dıger buyuk vıdadan . En iyisi güvendiğin bir ustaya götür
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
her zaman tamirciye gitmek yerine öğrenerek ve gerekli malzemeyi alarak kendim yapmayı tercih etmişimdir ki , mutlaka aynı sorunlarla daha sonralarda karşılaşma ıhtımalımız var. o yuzden her seferınde ustaya gitmek yerine öğrenip kendin yapabilmek cok daha ıyıdır bence , üsta kadar iyi yapamayız belki ama ,her aradığımızdada usta bulamayız değilmi honda titanda debriyaj balatası değişimi gerektiğinde bu düşünceyle başlamıştım ve en son krank değişimini dahi yardım almadan yaptım ve sorunsuzda çalışıyor
sadece diski çıkarıp taktıysan hava sorunu olmasını kesinlikle öngörmüyorum..
ama bu sökme takma işlemi için sökülmemesi gereken biyerleri söktüysen orasını bilemem tabi...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)