Selam arkadaşlar,
98 Model BMW F650 ST sahibiyim.
Marş konusunda ufak bir sıkıntı baş gösterdi.
Zaten 1 aydır ufak ufak ben geliyorum diyordu.
Cmts günü, garaja indim, makinayı çalıştırdım, ısıttım, dışarı çıkarttım, kapattım, geri geldim garajı kapattım. Makinaya binip marşa bastığımda marş motorunun boş döndüğü fark ettim.
Marş motoru çalışıyor. Ancak vın vın vın !! boş dönüyor. Motoru döndürmüyor. Daha sonra vurdurarak çalıştırdım, ustaya götürdüm, ya kitleme dişlilerinden birini dağıtmışsın, ya da marş motorunun kafası yerinden çıkmıyor dedi. Pazartesi getir bırak dedi. Ben de motoru bir alış veriş merkezinin katlı otoparkına bıraktım pazartesi yokuş aşağı vurdurur ustaya götürürüm diye. Akşam içim el vermedi orada bırakmaya, gittim, çıkarttım, ite ite rampa başına götürürken içimden "Hadi be kızım, s.çtın çarkıma" deyip bastım marşa. 2sn boşa döndükten sonra vorn! diye aldı marşı çalıştı. Getirdim garaja bıraktım, bir daha da ellemedim.
soru: nedir ne değildir? bu sorunu yaşamış olan var mı daha önce? dişli veya marş motorunun kendisi ise sorun, sanırım kendim yeni parça alıp değiştirebilirim diye düşünüyorum. bu konuda fikirlerinizi, aklınıza gelenler, varsa yaşadığınız tecrübeleri paylaşabilirseniz sevinirim.
Saygılar sevgiler.