Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arkadaşlar Depodaki Benzini nasıl Boşaltırım?

REKLAM ALANI

Arkadaşlar benzin deposundaki benzini nasıl boşaltabilir ve aynı zamanda içini temizleyebilirim?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Farukxtm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    1 metre hortum al benzin bidonu al içini temizlemek içinde sirke kullan sirkeyi döktükten sonra çalkala depoyu tertemiz olur içi ama depoyu sökmen lazım motordan kolay gelsin

saol kardeşim denemeye çalışacam :D ama farklı fikirlerde çıkabilir belki :S

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    hortumu önce içine çekki havasını aldır benzin tam gelirkende bidona doğru tut aksın
    Mustafa Kemal Atatürk

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Bu işlemi neden yapmak istiyorsunuz.
    Amacınız sadece depoyu temizlemekmi yoksa motoru bi süre kullanamayacakmisiniz?
    Ona göre yorum yapicamda...

Birde motorun markası nedir?
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

kardeş motor seyhan 25
    Depo sanırım su almış içine benzine karışmış motor çok kötü boğuluyor çalışırken stop ediyor rampa tırmanamıyorum boğulup kalıyor 1.vites te çok dik olmayan rampaya çıkamıyorum benzinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum yeni oldu bu yağmur yağmadan önce herhangi bi sorun yoktu

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    bak şimdi ben devamlı hortlumla benzin doldururum ondan biliyom önce hortumu depoya sok öteki ucunu bidona sok deponun üst deliginden elinle destekliyerek üfle benzin bidona dolmaya başlar sonra napcaksan yap bari temizliyoken benzin muslugunuda sök icinde pislik kalmasın
    Motosiklet mucidi

benzini çekmek sıkıntı değil musluğu söksem takabilirmiyim diye sıkıntı yapıyorum kendime :D araba olsa sıkıntı olmaz ama motorda yeniyim

Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hortumu önce içine çekki havasını aldır benzin tam gelirkende bidona doğru tut aksın
    yok ya o olay iyi deil ebnzin yutma riskin yüksek :D benim anlattıgım daha temiz iş

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:05 ----------

Alıntı cemtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzini çekmek sıkıntı değil musluğu söksem takabilirmiyim diye sıkıntı yapıyorum kendime :D araba olsa sıkıntı olmaz ama motorda yeniyim
    oo sen daha muslugu sökmeye cekiniyosun:D ben araba motor hiç farketmez sökerim takarım:D zaten insan söktügü şeyi rahat takar biraz dikkat etcen o kadar.sen su almıştır diyosun depo o zaman su karbiratörün şamandırasınada dolmuştur orda kalmıştır şamandıranın orda vide olcak bari ordan içindeki benzini boşalt ah ben olsa konple söker kız gibi yapardım:D bi motor alim eve sokup konple sökcem :D zevkine bozup bozup yapcam
    Motosiklet mucidi

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı cemtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş motor seyhan 25
    Depo sanırım su almış içine benzine karışmış motor çok kötü boğuluyor çalışırken stop ediyor rampa tırmanamıyorum boğulup kalıyor 1.vites te çok dik olmayan rampaya çıkamıyorum benzinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum yeni oldu bu yağmur yağmadan önce herhangi bi sorun yoktu
    Herkez kendi bildigi tekniği yazacaktir muhtemelen.

Bu konuda benim bildigim ve uyguladigim yöntem şu :

1-)Depo muslugunu ''KAPALI'' konuma alip motoru calistiriyorsun. Bi süre sonra motor stop ediyor. (eger bunu yapmazsan 2.siradaki islemde benzin hortumlardan disari dökülür)

2-)Depoyu söküyorsun, daha sonra altindaki baglanti hortumlarinida söküp benzini deponun altindan bosaltiyorsun. Bu sekilde deponun icindeki tortularda disari atilmis oluyor. Bi nevi temizleniyorda diyebiliriz. Hortumla benzin çekme taktigini kullanirsan sadece benzini cekersin, tortular yine deponun dibinde kalir.

Takma işlemi için aynı sırayı tersten takip ediyorsun.

Motor kullaniyorsun sonucta, depoyu sökebilicegini umarak yazdim bunlari.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Motosikleti
    Africa Twin 1000
    ben depoyu boşaltıp motoru ters cevirir diye ummuştum:D daha cabuk biter işin bak 3 kişiyle cevir motoru ters:D ama sadece hortumla suyu cekcem dersen zor dibinde tortu kalır
    Motosiklet mucidi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Benim evin oraya getir kardeşim..Burada benzini boşaltırlar.. Ama geri vermiyolar..

Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benzin deposunu boşaltıp içini temizlemek için depoyu yerinden almanız en mantıklı yol.İçindeki benzini bir yere boşaltıp geri dökerken bir bayan çorabıdan süzerek geçirmenizde fayda var eğer benzin az ise motorun temizliği için başka işlerde kullanıp yeni benzin almak en iyisi. Depo temizliği için ateş sigara olmayan yerde içine 1 -2 lt tiner dökerek iyice çalkalamalı asla içine tornavida benzeri cisimleri küf pas varmı diye sokarak kurcalamamak gerekir.çalkalama işini sarsıcı şekilde yapmak benzin şamandırasına zarar verebilir. En ideal temizlik maddesi depo için tinerdir. Biraz bekleyip içindeki tinerin uçtuğunu anlayınca yerine takabilirsiniz. Birde not diye yazmak istedim deponuzu koymadan altına şamrel yada banyo süngeri gibi yumuşak bir parça koyarsanız depodaki titreşimi alırsınız. saygılar..

Alıntı Beycivan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzin deposunu boşaltıp içini temizlemek için depoyu yerinden almanız en mantıklı yol.İçindeki benzini bir yere boşaltıp geri dökerken bir bayan çorabıdan süzerek geçirmenizde fayda var eğer benzin az ise motorun temizliği için başka işlerde kullanıp yeni benzin almak en iyisi. Depo temizliği için ateş sigara olmayan yerde içine 1 -2 lt tiner dökerek iyice çalkalamalı asla içine tornavida benzeri cisimleri küf pas varmı diye sokarak kurcalamamak gerekir.çalkalama işini sarsıcı şekilde yapmak benzin şamandırasına zarar verebilir. En ideal temizlik maddesi depo için tinerdir. Biraz bekleyip içindeki tinerin uçtuğunu anlayınca yerine takabilirsiniz. Birde not diye yazmak istedim deponuzu koymadan altına şamrel yada banyo süngeri gibi yumuşak bir parça koyarsanız depodaki titreşimi alırsınız. saygılar..
    saol kardeş

Alıntı artiiist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim evin oraya getir kardeşim..Burada benzini boşaltırlar.. Ama geri vermiyolar..

Senin olay da çok acayip hakikaten.

Depodan benzin boşaltmanın en temiz ve kolay yolu elbette karbüratöre giden hortumu sökmek.Ama depoda temizlik yapılacaksa depoyu sökmeden olmaz.Depoyu söken zaten dışarıdayken rahatça musluğunu da söker, her yerini güzelce temizler.

Karbüratörün altındaki tahliye vidasından karbüratördeki benzini de boşaltmalı.

Motosikleti
    Kanuni Breton
    beyler bende depo temizliği yapmak istiyorum hadi depoyu sökerim zaten onun için benzini bitirde temizlik yaparım yanımada birkaç litre benzin alırım (temiz benzin) aama allah rızası için biri şunu sırayla anlatsın sonra motoru elimize almıyalım :D

cihanne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 Classic
    Anlatıyorum...

Deponun altındaki musluktan çıkıp, karbüratöre giden hortumu takip edin ve karbüratör girişindeki boruyu çıkarın.
    Çıkardığınız borudan musluk açık ise benzin akmaya başlar. Güvenli bir yerde tüm benzini bidonlara doldurun.
    Depodaki benzin bittiğinde, karbüratörün altındaki vida yardımı ile tahliye kısmından, karbüratörün içerisinde kalmış benzini de akıtın.
    Deponun motorsiklete olan bağlantılarını sökün.
    "Beycivan" Bey in söylediğine kulak verin ve deponun içini tiner ile temizleyin. Çok sarsmadan tineri içerisinde sallayın ve geri dökün..
    Deponun içi yeterince kuruduğunda yerine takın, karbüratör bağlantısını yapın, benzin doldurun.
    Karbüratördeki benzini boşalttığınızdan önce motor sağlıksız çalışabilir ama çok kısa sürede rölantisi düzelir.
    Niyetiniz depo temizliği mi, benzin boşaltmak mı anlayamadık ama her ikisini de yapmış olursunuz bu şekilde...

Saygılar ;)
    CİHAN ÜRÜT / BURSA / B Rh + ** YAMAHA DRAGSTAR CLASSIC 650 cc. **
    BURSA CHOPPERS CLUB ASSOCIATION
    http://www.facebook.com/BursaChoppers / www.bursachoppersclub.com.tr

Motosikleti
    Kanuni Breton
    niyetim depo temizlemek depoyu yerinden sökecekmiyim :D

Beycivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam yukarıda yazdım depoyu sökmeden depo temizlenmez. Zaten seyhan 125 ile 150 ler aynı kasa aynı depo.Önce depoyu sök içinde eğer 1 lt den az benzin varsa benzin kapağını açık tutup boşalt benzin vanasınıda sök.iyice dışarıya akıt.Deponun içerisindeki paslar için yapılacak hiç bir şey yoktur bu konuda yorum yapmaya gerek yok. Kanser gibi deponun galvaniz kaplanmış iç kısmı git gide çürümeye mahkumdur benim gibi her 2 3 ayda benzin filtresi değişimi yapın hiç bir sorun yaşamazsınız. Şunu kullan, bunu dök, öyle olsun, demeye luzüm yok benzin deposuna 1 lt mazot (veya gazyağı)dök çalkala boşalt hadi hayırlı olsun. Herkese saygılar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)