Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Mercekli bi-xenon montajı için yardım

REKLAM ALANI
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı stepfunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu bilgiler altın niteliğinde, tekrar teşekkür ederim.
    Sayenizde yeni birşeyler daha öğrenmiş olduk.

Sinyalleri ledlerle değiştirmemin toplam watt hesabına bir katkısı olurmu?
    Mesela siyaller 10w çekiyor, ben bunları led olanlarıyla değiştirirsem daha düşük watt'la çalışan sinyale sahip olmuş olurmuyum?
    Bunu niye soruyorum, ileride arka çantaya led döşemeyi düşünüyorum.
    Sinyallerden artan watt'larla bu işi yapabilirmiyim?
    Tesisata binen toplam yük miktarı değişmeden yani.

Saçma bir soru olmamıştır umarım
    niye saçma olsun, aynı işi yapan malzeme daha az elektrik harcasa fena mı olur?

10w (5w+5w) sinyal lambalarının toplam güç. bir de sinyal rölesi var. kablo dirençleri vs vs. sadece lambaları led yaparak 9-10w arası "ani" olarak tasarruf edersin. ani dedim çünkü sinyal sürekli açık gitmiyoruz değil mi ;)?

eğer lambalarını değiştirerek motorunda elektrik tasarrufu yapmak istiyorsan sinyaller, park, stop ve gösterge lambalarını da değişmeni tavsiye ederim.

mesela benim motorda gösterge lambaları 12w+12w, ön ve arka parklarla 15w, stop lambasıyla 21w, sinyallerle 0+10w kazancım var. yani sürekli kullanılan yaklaşık 48w/saat, toplamda yaklaşık 70w/saat kazancım var. şerit ledlerin 1 metresi 1w çekmiyor çünkü.

bu sayede kimse tavsiye etmese de 5 ay boyunca 55/60w h4 lamba kullandım. ayrıca 12w power led sis farlarım var. akü ve ya besleme ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım.

çantaya led yapma işine gelince, mutlaka yap. görünürlüğü acayip arttırıyor. ben sinyalli, parlı ve frenli bir çanta yaptım. bu sitenin "kendin yap-do it yourself" bölümünde paylaşmıştım.

bu işler biraz sabır ister. çantada kullanacağın kablolar dayanıklı kalın kablo olsun. metresi 50 kuruşluk kalınlığı 0,5lik falan. ethernet kablosu asla ama asla kullanma. çok kırılıyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBF150-2011-Silver
    arkadasım bu eBay hangi ülkede ve nasıl bir site aydınlatır mısın biraz beni sana zahmet. (konu ile alakası yok özür dilerim)
    olumune bu sevda..

stepfunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    niye saçma olsun, aynı işi yapan malzeme daha az elektrik harcasa fena mı olur?

10w (5w+5w) sinyal lambalarının toplam güç. bir de sinyal rölesi var. kablo dirençleri vs vs. sadece lambaları led yaparak 9-10w arası "ani" olarak tasarruf edersin. ani dedim çünkü sinyal sürekli açık gitmiyoruz değil mi ;)?

eğer lambalarını değiştirerek motorunda elektrik tasarrufu yapmak istiyorsan sinyaller, park, stop ve gösterge lambalarını da değişmeni tavsiye ederim.

mesela benim motorda gösterge lambaları 12w+12w, ön ve arka parklarla 15w, stop lambasıyla 21w, sinyallerle 0+10w kazancım var. yani sürekli kullanılan yaklaşık 48w/saat, toplamda yaklaşık 70w/saat kazancım var. şerit ledlerin 1 metresi 1w çekmiyor çünkü.

bu sayede kimse tavsiye etmese de 5 ay boyunca 55/60w h4 lamba kullandım. ayrıca 12w power led sis farlarım var. akü ve ya besleme ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım.

çantaya led yapma işine gelince, mutlaka yap. görünürlüğü acayip arttırıyor. ben sinyalli, parlı ve frenli bir çanta yaptım. bu sitenin "kendin yap-do it yourself" bölümünde paylaşmıştım.

bu işler biraz sabır ister. çantada kullanacağın kablolar dayanıklı kalın kablo olsun. metresi 50 kuruşluk kalınlığı 0,5lik falan. ethernet kablosu asla ama asla kullanma. çok kırılıyor.
    Doğru mantık yürütmüşüm demek ki. 70w nerede 1w nerede, çok güzel hesap. Lambaları hemen araştırmaya başlayacağım, hangi tiplerde almam
    gerektiğini falan. Göstergeyede led düşünüyordum. Hesabımız tutarsa
    koruma demirlerine iki tanede sizin dediğiniz power led sis farı uygulaması
    yaparız.

Çanta için konunuzu bulup hemen okumaya başlayacağım.
    Bu işlerden hiç sıkılmam, keşke daha çok vaktim olsada ilgilensem.
    Mesela bu far işi çok zevkliydi

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı stepfunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru mantık yürütmüşüm demek ki. 70w nerede 1w nerede, çok güzel hesap. Lambaları hemen araştırmaya başlayacağım, hangi tiplerde almam
    gerektiğini falan. Göstergeyede led düşünüyordum. Hesabımız tutarsa
    koruma demirlerine iki tanede sizin dediğiniz power led sis farı uygulaması
    yaparız.

Çanta için konunuzu bulup hemen okumaya başlayacağım.
    Bu işlerden hiç sıkılmam, keşke daha çok vaktim olsada ilgilensem.
    Mesela bu far işi çok zevkliydi
    sis farı ile ilgili de bir konum var. 20-30 liraya armut tip lambalar kadar ışık alabileceğin bir yazım da vardı.

gösterge lambaların için oto aksesuarcılarında hazır lambalar var. tekli yerine 4lü 5li lamba kullanırsan göstergen süper olur. şerit led göstergede çok uğraştırır. göstergenin içini açmanı da tavsiye etmiyorum.

Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı qenc_motorcu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadasım bu eBay hangi ülkede ve nasıl bir site aydınlatır mısın biraz beni sana zahmet. (konu ile alakası yok özür dilerim)
    Burası uluslararası e-ticaret sitesi. Her türlü malzemeyi, hırdavatı vs. bulabilirsin. Alışveriş için üye olman gerekli.
    Dikkat etmen gerekenler kısaca,
    • Türkiye'ye gönderiyorlar mı?
    • Yetkili kurumlar, kargo bedeli dahil toplam ödeme tutarı 150 Avro'yu geçmeyen alışverişlerden vergi almıyor. Geçersen gümrüğe takılır.

Şuan aklıma başka gelmiyor.

Ödeme için yine uluslararası ödeme kabul yöntemi kullanılıyor. Oraya kredi kartı bilgilerini bir kereliğe mahsus giriyorsun. Merak etme çok güvenli ve dünyaca kabul görmüş bir sistem. Herhangi bir olumsuzluk yaşamazsın.
    (Site ismi veremeyeceğim, forumda yasak olabilir gibi geldi.
    Eğer değilse moderatör'lerimiz uyarsın lütfen.)

Ama bu dediğim olay 2012 senesinde son bulacak. Çıkan yeni yasayla
    yurtdışında senede sadece iki defa alışveriş yapabileceğiz. Büyük internet
    siteleri yüzünden bizim gibi garibanlarda yanacak.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:37 ----------

Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sis farı ile ilgili de bir konum var. 20-30 liraya armut tip lambalar kadar ışık alabileceğin bir yazım da vardı.

gösterge lambaların için oto aksesuarcılarında hazır lambalar var. tekli yerine 4lü 5li lamba kullanırsan göstergen süper olur. şerit led göstergede çok uğraştırır. göstergenin içini açmanı da tavsiye etmiyorum.

Kendime yapılcaklar ve alınacaklar listesi hazırlasam iyi olur

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    maşallah çok güzel olmuş... ellerinize sağlık....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Artık Yok...
    şimdi ışıklandırmada şöyle bir şey var sinyaller zaten 5-10 saniye açık kalıcak bir şey devamlı motorla yanan bir şey değil tabi sinyalleri parklara bağlarım devamlı yanıcak derseniz o başka.. ben normal vakitte diyorum led de olsa normal ampülde olsa yiyiceği elektrik anlık bir şey olucakdır sisteme hiç bir zararı yada faydası olmaz..

şerit led çok faydalıdır hatta arka stopuda içini açıp komple ledli yapabilirseniz görme görülme güvenlik açısından harika olur.. bilhassa geceleri çok faydasını görürsünüz ama bakınız bu güvenlik için önemli yoksa yapıcağınız 50watt kar 60 watt kar o kadarda mühim değil bindiğiniz motorda neticede elektrikli bisiklet değil.. kaldırır..

bu led olayını tamamen ben güvenlik faydası olduğu için çok önemli görüyorum.. eğer ciddi bir elektrik tüketiminiz varsa mevcut amperden daha yüksek bir akü takarak bunu çözümleyebilirsiniz..

bir hatırlatma güvenlik için kornanızıda değiştirip stabel marka motorsikletler için üretilmiş havalı korna takmanızı tavsiye ederim.. eski motorumda takmışdım çok faydasını gördüm bilhassa tem de..

Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maşallah çok güzel olmuş... ellerinize sağlık....
    Sağol ramazan, beğenmene sevindim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:04 ----------

Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi ışıklandırmada şöyle bir şey var sinyaller zaten 5-10 saniye açık kalıcak bir şey devamlı motorla yanan bir şey değil tabi sinyalleri parklara bağlarım devamlı yanıcak derseniz o başka.. ben normal vakitte diyorum led de olsa normal ampülde olsa yiyiceği elektrik anlık bir şey olucakdır sisteme hiç bir zararı yada faydası olmaz..

şerit led çok faydalıdır hatta arka stopuda içini açıp komple ledli yapabilirseniz görme görülme güvenlik açısından harika olur.. bilhassa geceleri çok faydasını görürsünüz ama bakınız bu güvenlik için önemli yoksa yapıcağınız 50watt kar 60 watt kar o kadarda mühim değil bindiğiniz motorda neticede elektrikli bisiklet değil.. kaldırır..

bu led olayını tamamen ben güvenlik faydası olduğu için çok önemli görüyorum.. eğer ciddi bir elektrik tüketiminiz varsa mevcut amperden daha yüksek bir akü takarak bunu çözümleyebilirsiniz..

bir hatırlatma güvenlik için kornanızıda değiştirip stabel marka motorsikletler için üretilmiş havalı korna takmanızı tavsiye ederim.. eski motorumda takmışdım çok faydasını gördüm bilhassa tem de..
    Bizim motorlar 5 Amper, bu akülerin 7 Amper'likleri var yanılmıyorsam.
    Bunu takarsak bir karı veya zararı olur mu?

Korna meselesine gelirsek şu an motorumun üzerinde olan korna SEGER marka.
    Sizin bahsttiğiniz kornayla mevcut kornam arasında ne gibi farklar var?

Motosikleti
    Artık Yok...
    şu an için akünüzü yükselticek bir neden yok benim dediğim gerçekden bir tüketim olursa idi.. zaten sizin tüketim değil tam aksine led falan yapınca epey bir watt dan ekonominiz olucak.. 7 amper taksanız ne olur bir şey olmaz ama takmayı gerektiricek bir şeyde görmüyorum şahsen..

bazı scooter sahipleri ses sistemi falan yapıyor onlar yüksek amperli akü takıyor..

segeri dinlemedim bilemiyorum ama stabeli sitesinden dinleyebilirsiniz

hatta şöyle bir paylaşım yapıyım ilk çaldığı korna kendi yamahanın orjinal kornası ikincisi ise stebel

http://www.youtube.com/watch?v=GdmHV...layer_embedded

buda v strom birincisi kendi kornası ikincisi stebel karar sizin siz kendi seger kornanızlada kıyaslaya bilirsiniz..

http://www.youtube.com/watch?v=E8gGW...layer_embedded

Motosikleti
    GSR600 K9
    Ses çok iyiymiş, bunun yanında bizim kornalar kurbağa horlaması gibi duruyor.
    Bu sesi duyan araba sürücülerinin yüz ifadeleri çok komik olmalı

THE İMAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 KT

Uploaded with ImageShack.us

Motosikleti
    MONDİAL 150 KT
    http://imaghttp://imageshack.us/phot...620111345.jpg/

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:02 ----------

hayırlı geceler arkadaşlar.ben daha yeni yeni yazmaya başladım.faydalandığım konularda oldu.ben sinyal,stop,fren,gösterge,park bütün ışıklandırmaları lede çevirdim.normal 5 mm şeffaf led2kendim yaptım.
    tasarruf olarak bakılırsa çok fark var.mesela benim sinyaller 4*21 watt'tı şimdi 4*8=32 ledle daha az enerjiyle (10w)'tan aşağı çalışıyor.aydınlatma süper oldu direk karşıya vuruyor.ayrıyeten 21w olan fren lambası 16 tane ledle daha iyi oldu.am şu varki orjinal flaşör değişmesi gerek.bazı scooter'lerinki sistemi çalıştırıyor.stop ise parçacıdan ledlisi ile değiştirdim.görsel olarakta çok güzel görünüyor led.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:20 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:23 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:25 ----------

Motosikleti
    MONDİAL 150 KT

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:06 ----------

Bi-xenon mercek montajı yapmadan önce

fejolerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pcx 150
    bu neyin merceğiymiş böle harika bişi ARTI ANGEL A BAYILDIM...

eline sağlık..
    ESKİDEN KARAŞİMŞEK İZLERDİK

kaan898 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoran torro,salcano astro 40
    benim anlamadığım bu merceklerin önüne kesitli camları koyunca ışık şekli bozulmuyo mu.çünkü normalde aynalı normal farda ışığın dağılmasını sağlayan bu kesitli cam değil mi?ayrıca mercekli farın görüntüsünü niye kapatayım ki mercekli görüntü baya hoş.yani düz cam takılsa olmaz mı?valla bilen biri yanıtlasın kafamı kurcalıyo bu konu ....

mayildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 abs
    Dün akşam arka farın içini komple led ile döşedim. 12 led arka far. 30 led stop lambası 6 led plaka aydınlatma. Cillop oldu.
    kontak far açıkken frene bastığında far aydınlatmasında azalma olurdu. Lede dönünce böyle bir olay kalmadı.
    Kaç watt çektiğini bilemiyorum ama eskisinden az harcadığı kesin.
    İkili seger korna seti motor rölantide çalışırken çalmıyordu, yüksek akım ihtiyacından ötürü. Şimdi rölantide bile çalışıyor.
    Bir sonraki aşama göstergeler ve sinyaller olacak.
    Ledli stop lambası eskisinden çok daha iyi aydınlatıyor ayrıca.
    Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Arkadaşlar kaan898 arkadaşımız da benzer bir soru sormuş sanırım. Bu Xenon farlar normalde sürücülerin gözünü alan bir yapıya sahip. Bu durumu mercek ile giderebiliyor muyuz? Yada bu durmun mercek ile alakası var mı? Bende düşündüm ama arkadaşımla konuştuktan sonra vazgeçtim. Kesinlikle göz alıyor diyor. Kendisi bu işler ile epey ilgili birisi. O öyle söyleyince bende soğudum açıkçası çünkü trafikte milleti rahatsız ederek sürmeyi istemiyorum kesinlikle...
    #sürenadam

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı kaan898 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim anlamadığım bu merceklerin önüne kesitli camları koyunca ışık şekli bozulmuyo mu.çünkü normalde aynalı normal farda ışığın dağılmasını sağlayan bu kesitli cam değil mi?ayrıca mercekli farın görüntüsünü niye kapatayım ki mercekli görüntü baya hoş.yani düz cam takılsa olmaz mı?valla bilen biri yanıtlasın kafamı kurcalıyo bu konu ....
    Mercekli far kullanıldığında xenon olsa da olmasa da parabolik (buzlu cam gibi olan) far camı kullanılmaz.

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar kaan898 arkadaşımız da benzer bir soru sormuş sanırım. Bu Xenon farlar normalde sürücülerin gözünü alan bir yapıya sahip. Bu durumu mercek ile giderebiliyor muyuz? Yada bu durmun mercek ile alakası var mı? Bende düşündüm ama arkadaşımla konuştuktan sonra vazgeçtim. Kesinlikle göz alıyor diyor. Kendisi bu işler ile epey ilgili birisi. O öyle söyleyince bende soğudum açıkçası çünkü trafikte milleti rahatsız ederek sürmeyi istemiyorum kesinlikle...
    Evet, mercek kullanıldığında xenon far göz almaz. Mercekle, ışık kesin bir şekilde olması gereken yere yansıtılır. Orjinal xenonu olan araçlardaki mercek kullanımının sebebi de bu.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)