2.el motosiklet alırken kime göstermeli neye dikkat edilmeli
-
Merhaba arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim
Sorunum şu normalde 0 cbr 125 2011 alacaktım ama tüm bayilerin farklı bilgiler vermesi,motorun benle uyum sağlayamayacak olması (1.90) gibi faktörlerden dolayı vazgeçme aşamasındayım.
şİMDİ Farklı bi tarzda 2.el motosiklet arıyorum scooter dışında.
2.el motosiklet alırken kime göstermeliyim örneğin km'si ile oynanmıştır,Lastiklerin durumu iyi değildir,aküsü bitiktir,motor yağ yakıodur bujiler ölmüştür veya ne biliyim motorla oynanmıştır yani hangi marka ve modeli istiyorsam onun servisine mi göstermeliyim? Motordan pek anlayan yok çevremde bende 1 senedir scooter kullanıyorum aşırı bi bilgim yok mesela bi Hyosung GT250r beyendim alacam bunu nereye kime göstereyım bilmiyorum.Bilginiz,ipuçlarınız varsa yardımlarınızı beklerim (İstanbul Şişli Artun Karayılmaz)
Bir de her motor beyendiğime kontrole servise götürdümde bu da bir ücret ödenedek 5 tane motora 25 lira ücret ödesem125 lira ediyor bunla ilgili de bilgi verirsenız hani nasıl oluyor kontrol işi serviste.
Reklamlar
-
20446. motorumuz bi kmde olsun. bakın bilgisayar ekranından nasıl görüyorsanız 2 0* 4 4 6 rakamları aynı hizada. motorun kilometresindede aynen böyle olması lazım. biri aşağıda biri yukarıda olursa oynanmıştır. dikkat edeceğiniz tek nuans eğer kilometre rakamı 9 ise herhangi bir basamakta; solundaki basamağı yukarı kaldırır. çünkü artık solundaki rakamda oynayacaktır.
ve hız göstergesi analog ise onun çok kararlı bi şekilde durması lazım. titreme yapıyorsa yine oynanmıştır. örneğin 40 ile sabnit giderken ibre 40ın üzerinde sabit durmalı . titreme olmamalı.
bujiler ölmüşse motor çok geç çalışır bunu anlarsın zaten. eğer düğmeye bastığında gaz vermeden çalışmıyorsa ve gaza yüklenip birden bıraktığında sönüyorsa ya rolanti çok düşüktür yada supap ayarlı değildir bunlara pek takılma 10 tlye ayarlanır 2side.
eksozdan siyah duman yada mavi duman çıkıyorsa motor yağ yakıyordur. yinede kesin sonuç için motor soğukken yağ çubuğundan bakarsın. 2 gün kullanıp tekrar bakarsın.
lastiklere bak. dişlilerin görünüşü zaten durumlarını anlatacaktır.
geri kalan sorunlarınız için mesala fren balataları motorun durumu ~ servise gitmeniz gerekecek. yerinizde olsam motoru aldığım kişiyle peşin pazarlık yaparım. paranın bi kısmını veririm. motora 1 gün binerim. eğer bi sorun yok gibi görünüyorsa sardıysa motorun eskis ahibi ile beraber servise giderim. serviste onay verdiğinde parayı verir noter satışını alırım. her ne kadar biz baksakta servis gibi olmaz. ve ustalara göstermeyin. mesala tvs apache motor silindir kapağı altındaki jonta mavi renktedir. eğer silindir kapağı açıldıysa o jonta bi daha aynı rnek tutmaz. ama bunu servis dışında ustaların pek ayırt edebileceğini sanmıyorum. zaten alacağınız motorda ucuz bir motor değil 25 tl önünüzde durmamalı.
umarm yardımcı olabilmişimdir
-
Tanıdığınız usta yoksa yetkili servise baktırın. bildiğim kadarıyla yetkili servisler ücret almıyor. 2 defa araç alırken opel ve citroen servisleri almamıştır., motor içinde aynımıdır bilmiyorum. gökmen arkadaşım güzel özetlemiş Siyah duman dışında. mavi yağ yakıyorsa siyah duman ise zengin benzin karışımından meydana gelir.ek olarak digital göstergeler, boya olup olmadığı kendi servisinde daha net ortaya çıkar. aynı şekilde parça değişip değişmediği de anlaşılır.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
Raphae1 adlı üyeden alıntı
mavi yağ yakıyorsa siyah duman ise zengin benzin karışımından meydana gelir.r.
ben siyahıda yağla ilgilisanıyordum. teşekkür ederim düzelttiğiniz için
-
gökmen bey çok teşekkür ederim yardımlarınız için
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)