Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

çok yakan scooter ??

REKLAM ALANI
    kopan çocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Ramzey 125 Q- 2012 YBR 125 ESD
    merhaba arkadaşlar bendeki scooter çok yakıyor.evt biliyorum scooterler gerek kayışlı olması,küçük lastikleri,vede otomatik şanzımanlı olduğu için vitesli mototsikletler göre fazla yakar,buraya kadar eyvallah
    Ancak benim scooterin başka bir sorunu var,şimdi ben bu motorda 20 tl lik benzinle (4.5 litre) tam 100 km yapıyorum.hiç şaşmıyor yani 1 km fazla giderim demiyor namussuz.
    buji temiz yeni,hava filtresi eski ama temiz,kayış yeni 2000 km dir yeni,balatalarda sorun yok.ancak bir şey varki motor ilk çalışma anında ve bir süre boğuk çalışıyor ve boğuk gidiyor.
    rolentisi tamamen düşük yani gazı bıraktığım gibi motor stop ediyor o derece yoksa az bir şey açık olsa motor ısınınca rolanti çok yüksek gibi çalışıyor.
    ve motorda hız yapmıyorum yapmak istesemde gitmiyor en fazla hız 80-85 motor yırtılıyor o kadar hızlı gidince zaten,buda yetiyor motor 6500 km yıpratılmış herhalde, yani ben aldığımdada aynıydı hani halk dilinde sağır kullanılma olayına marus kalmış sanırsam.
    ben motorun bir çok bakımını kendim yapıyorum yani bebek gibi bakıyorum desem yeridir.şuan 9600 kmde çok az yağ yakması ve ve birazda eksiltmesi var.ufak tefek şeyleri sorun etmiyorum daha bir çok şeyi var ama önemli olan neden bu kadar çok yakıyor.birde karbüratörde boşta kalan yerler var yani bir hortum var boşta bir yere gitmiyor benzin otomatiğine sadece 3 hortum giriyor, birde karbüratörün alt kısmında var boşta olan bir delik bi tanıdığım tahliye dedi ama öyle olsa 100 kmde gitmez bu motor
    yardımlarınız için teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    emreakyol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---waiting---
    aynı scooterdan arkadaşımdanda oda çok yakıyor malesef ramzeyin bu modeli böyle ve hiçbir çozüm yolu biz bulamadık onca servis gezmemize rağmen. sen bulursan bizede söyle
    If you touch my bike, I'll touch your girl.

Motosikleti
    yamaha xjr 1200
    Alıntı kopan çocuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bendeki scooter çok yakıyor.evt biliyorum scooterler gerek kayışlı olması,küçük lastikleri,vede otomatik şanzımanlı olduğu için vitesli mototsikletler göre fazla yakar,buraya kadar eyvallah
    Ancak benim scooterin başka bir sorunu var,şimdi ben bu motorda 20 tl lik benzinle (4.5 litre) tam 100 km yapıyorum.hiç şaşmıyor yani 1 km fazla giderim demiyor namussuz.
    buji temiz yeni,hava filtresi eski ama temiz,kayış yeni 2000 km dir yeni,balatalarda sorun yok.ancak bir şey varki motor ilk çalışma anında ve bir süre boğuk çalışıyor ve boğuk gidiyor.
    rolentisi tamamen düşük yani gazı bıraktığım gibi motor stop ediyor o derece yoksa az bir şey açık olsa motor ısınınca rolanti çok yüksek gibi çalışıyor.
    ve motorda hız yapmıyorum yapmak istesemde gitmiyor en fazla hız 80-85 motor yırtılıyor o kadar hızlı gidince zaten,buda yetiyor motor 6500 km yıpratılmış herhalde, yani ben aldığımdada aynıydı hani halk dilinde sağır kullanılma olayına marus kalmış sanırsam.
    ben motorun bir çok bakımını kendim yapıyorum yani bebek gibi bakıyorum desem yeridir.şuan 9600 kmde çok az yağ yakması ve ve birazda eksiltmesi var.ufak tefek şeyleri sorun etmiyorum daha bir çok şeyi var ama önemli olan neden bu kadar çok yakıyor.birde karbüratörde boşta kalan yerler var yani bir hortum var boşta bir yere gitmiyor benzin otomatiğine sadece 3 hortum giriyor, birde karbüratörün alt kısmında var boşta olan bir delik bi tanıdığım tahliye dedi ama öyle olsa 100 kmde gitmez bu motor
    yardımlarınız için teşekkür ederim.
    arkadasım hava ayarını düşür çok etkisi oluyor beni motor 125 td aynı sayılır ve 10 tl benzin ile 50 km gidiyordu hava ayarını sadece yarım tur yaptım rolantiyi biraz yükselttim şimdi 5 tl ile 50 km gidiyor

çok yakıyormuş gerçekten :(

Suzuki An 125 im 7,5 lt ile 270 km gidiyor

syglr

Motosikleti
    Alıntı tezcan23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadasım hava ayarını düşür çok etkisi oluyor beni motor 125 td aynı sayılır ve 10 tl benzin ile 50 km gidiyordu hava ayarını sadece yarım tur yaptım rolantiyi biraz yükselttim şimdi 5 tl ile 50 km gidiyor
    bu ayarı karbüratördenmi yapacam nerde nasıl yapacağımı ufak bi ip ucuyla anlatırmısın,karbür atörün alt kısmında ve bir kaç yerinde tornavidayla çevrilebilecek vidalar var onlardan birindenmi?

Motosikleti
    Kinetic Pridem Gitti :((((
    bu ayarı karbüratördenmi yapacam nerde nasıl yapacağımı ufak bi ip ucuyla anlatırmısın,karbür atörün alt kısmında ve bir kaç yerinde tornavidayla çevrilebilecek vidalar var onlardan birindenmi?
    evet bende yapacam cvp gelirse iyi olur
    unyo bunu beğendi.

Motosikleti
    yamaha xjr 1200
    evet karbratörden yapılıyor sol tarafta krbrtn altına doğru bir yerde vida var o vidayı sağ çevirince motora giden benzin azalıyor sola ise artıyor normalde 2,5 3 turda tam ayarında oluyor ama çok yakıyor vidayı sonuna kadar sık ve sadece yarım tur ac motoru çalıştır bi dene nasıl gidiyor tekleme yapıyormu diye eğer yapıyorsa ayarı birz arttır bunu dene farkı görceksin

Motosikleti
    cygnus rs yamaha
    millet bulunca bunuyo diye buna diyolar galiba. sizin şükür etmeniz lazım 4.5 lite bişey değil. ben 5.6 litre yiyorum 125 cc scooter ile gayetde normal kullanıcıyım anasını ağlatmıyorum motorun
    İkarus

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Aloow... 5 lt ile 50 km ne demek alow.. hajı bi sorun var o motorda.
    13 yaşında, 650cc motor. 90'a kitlersem 100km'de, 3.9 - 4 arası yakıyo...

125cc 5 lt ile 50km... yok hakkaten bi arıza olması lazım orda.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu hava ayarını yarım tur açma olayını 2dir okuyorum.Cidden işe yararmı? yararsa bende yapıyım ama motoru boğmayalım?
    benim scooter ımda aynı yakıyor.bide km sayacı fazla sayıyo motorun sayacına bakınca 3.5litre gibi gözüküyo ama gerçekte öyle değil tabi
    şimdi şöyle bişey var ana para olarak çinli motorlara ortalama 1000tl para verip motor sahibi oluyoruz.Çinli motor sahibi olmanın tek eksisiyle karşılaştım şimdiye kadar oda fazla yakması.yani bi activa aldığınızı düşünün ana parada çok para bayılcaktınız ama motor az yakıcaktı.onun tersini yaşıyoruz onun için motoruma kızsamda seviyorum onu en az 1 yıl daha beraberik

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:55 ----------

evet karbratörden yapılıyor sol tarafta krbrtn altına doğru bir yerde vida var o vidayı sağ çevirince motora giden benzin azalıyor sola ise artıyor normalde 2,5 3 turda tam ayarında oluyor ama çok yakıyor vidayı sonuna kadar sık ve sadece yarım tur ac motoru çalıştır bi dene nasıl gidiyor tekleme yapıyormu diye eğer yapıyorsa ayarı birz arttır bunu dene farkı görceksin
    bizde arkadaşla normal ayarı diye 3-3.5tur açıyoduk şimdi bu söylediklerini okuyunca ümitlendim bi an bu akşam hava ayarını yapıcam ve depoyu doldurucam bakalım nolcak eğer işe yararsa hepinize benden çay
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    arakadaşlar benim bildiğim vidayı sıkınca daha çok yakar ,dikkat ettiyseniz vidayı açtıkça performansta düşüyor çünkü daha çok hava daha az benzin karışımı elde etmiş oluyorsunuz,vidayı sona kadar sıktıktan sonra 2,5-3 tur açılması genelde yeterli oluyor,birde subab ayarlarınızı anlayan bir ustaya kontrol ettirin derim ben,eğer subab ayarı bozuksa rolanti düzensiz oluyor,ayar tutmuyor ya stop eder yada çok yükselir
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

Alıntı Tolme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arakadaşlar benim bildiğim vidayı sıkınca daha çok yakar ,dikkat ettiyseniz vidayı açtıkça performansta düşüyor çünkü daha çok hava daha az benzin karışımı elde etmiş oluyorsunuz,vidayı sona kadar sıktıktan sonra 2,5-3 tur açılması genelde yeterli oluyor,birde subab ayarlarınızı anlayan bir ustaya kontrol ettirin derim ben,eğer subab ayarı bozuksa rolanti düzensiz oluyor,ayar tutmuyor ya stop eder yada çok yükselir
    mantıken öyle az hava giderse hava yakıtdan az olur zengin karışımda motor daha çok yakar havayı çok açınca bu sefer motorun performansı düşer
    ama bu çinli motorlar için geçerli bir kural değil cidden bazen o hava ayarı vidasının işlevinin olmadığını bile düşünüyorum ne tarafa çevirsen aynı

Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    aynen ya benimkide deli gibi yakıyor hafta sonu motorcuya götürcem yaptırcam foto ve dieo eklerim büyük ihtimalle çok yakıyo abi napcaz bilmiyorum ya deponun delik olma ihtimalini bile aklıma getirmişimdir bu sebepten dolayı hafta sonunun gelmesini bu sebepten dolayı artık daha çok istiyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Yarım tur hava ayarıyla motorun çalışması için manifoldun delik olması gerekir.

Alıntı BLACK_ICE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen ya benimkide deli gibi yakıyor hafta sonu motorcuya götürcem yaptırcam foto ve dieo eklerim büyük ihtimalle çok yakıyo abi napcaz bilmiyorum ya deponun delik olma ihtimalini bile aklıma getirmişimdir bu sebepten dolayı hafta sonunun gelmesini bu sebepten dolayı artık daha çok istiyorum
    hocam sonuçları 125zn topiğine yazarmısın birde eğer hava ayarı yaparsa usta kaç tur döndürdüğünü sorabilirmisin?
    şu motorun az yakmasını bi sağlayabilirsem ona yeni ciciler alıcam folyo kaplama ve küçük plaka yaptırmayı düşünüyorum ama böyle çok yakarsa yıkamam bile
    Slayerrr
    deniyicem hacı şuanki yaktığından daha çok yakamaz nasısa

Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aloow... 5 lt ile 50 km ne demek alow.. hajı bi sorun var o motorda.
    13 yaşında, 650cc motor. 90'a kitlersem 100km'de, 3.9 - 4 arası yakıyo...

125cc 5 lt ile 50km... yok hakkaten bi arıza olması lazım orda.
    5 tl ile diyor 5 lt demiyor DİKKAT

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Alıntı Blacklove16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5 tl ile diyor 5 lt demiyor DİKKAT
    Hay benim gözüme... yorgunluktan yorgunluktan..
    Zaten hohoytt! demiştim.. bi anormallik var demiştim.
    Anormallik bendeymiş.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Motosikleti
    bugün o ayarı kendimce yaptım tam 3 tur yukarıdaymış ben onu tam sıktım 2 tur geri gevşettim.
    ilk baştaki boğulma olayı yine vardı ancak motor daha sakin çalışıyordu,ayardan önce 80 den sonra yırtınana motorun sesi daha bi boğukmu desen daha bi az mı desen hani saç kurutma makinesi çalışırken arkasını kapadığınızda sesi nasıl değişiyorsa öyle oldu ama performans olarak daha bi iyi oldu.eğer yakıtta bir fark olmassa biraz daha açacam bakalım.kolay gelsin

THE İMAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 KT
    merhaba arkadaşlar.hava ayarı için söylenen şeyler doğru olmakla beraber,her motorda ki tur sayısı değişebiliyor.ben motorumun bütün ayarlarını kendim yaparım.en saağlıklı şekilde hava ayarı şöyle yapışır :
    motor rolenti ayarını 2100-2500 devir aralığına yükselt.hava ayarını sık sonra 1.5-2 tur aç. ondan sonra yavaş yavaş sola çevirmeye başla rolent düşüyormu yoksa çıkıyormu ona göre hareket et.düşüyorsa sağa çevir yükseliyorsa sola çevirmeye devam et,ne zaman rolent düşmeye başlarsa ,biraz geri al ,rolent en çok yükseldiği yerde bırak.kısacasıeniyi ayarımotoru dinleyerek yaparsın.sen ayar vidasını oynadıkça devir düşüp artacaktır.sen devirin yükseldiği deviri bulmalısın. hava ayarı doğru yapıldığında göreceksin devir başta ayarladığın devirden 500-1000 devir artacak .
    bu da aynı yakıtla daha verimli motor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:23 ----------

Bide hava ayarı dorğu yapılırsa buji kahverengi olur.beyaz olursa fakir karışım.siyah olursada zengin karışım olur.buji'yede bakarak yaptığınız ayarın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Karbüratör ayarsız yada jikle arızalı olabilir.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)