merhaba arkadaşlar bendeki scooter çok yakıyor.evt biliyorum scooterler gerek kayışlı olması,küçük lastikleri,vede otomatik şanzımanlı olduğu için vitesli mototsikletler göre fazla yakar,buraya kadar eyvallah
Ancak benim scooterin başka bir sorunu var,şimdi ben bu motorda 20 tl lik benzinle (4.5 litre) tam 100 km yapıyorum.hiç şaşmıyor yani 1 km fazla giderim demiyor namussuz.
buji temiz yeni,hava filtresi eski ama temiz,kayış yeni 2000 km dir yeni,balatalarda sorun yok.ancak bir şey varki motor ilk çalışma anında ve bir süre boğuk çalışıyor ve boğuk gidiyor.
rolentisi tamamen düşük yani gazı bıraktığım gibi motor stop ediyor o derece yoksa az bir şey açık olsa motor ısınınca rolanti çok yüksek gibi çalışıyor.
ve motorda hız yapmıyorum yapmak istesemde gitmiyor en fazla hız 80-85 motor yırtılıyor o kadar hızlı gidince zaten,buda yetiyor motor 6500 km yıpratılmış herhalde, yani ben aldığımdada aynıydı hani halk dilinde sağır kullanılma olayına marus kalmış sanırsam.
ben motorun bir çok bakımını kendim yapıyorum yani bebek gibi bakıyorum desem yeridir.şuan 9600 kmde çok az yağ yakması ve ve birazda eksiltmesi var.ufak tefek şeyleri sorun etmiyorum daha bir çok şeyi var ama önemli olan neden bu kadar çok yakıyor.birde karbüratörde boşta kalan yerler var yani bir hortum var boşta bir yere gitmiyor benzin otomatiğine sadece 3 hortum giriyor, birde karbüratörün alt kısmında var boşta olan bir delik bi tanıdığım tahliye dedi ama öyle olsa 100 kmde gitmez bu motor
yardımlarınız için teşekkür ederim.