Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Pas ve Oksit Belası

REKLAM ALANI
    jarmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway-Superlight
    Arkadaşlar motosikletimin bir garajı yok :( O yüzden bi'hayli yağmurun ve karın altında kaldı. Kromajların üzerinde oksitlenme ve şasenin bazı yerlerinde pas var. Bunları boyaya ve kromajlara zarar vermeden nasıl çıkartabilirim ve motosikletimi pastan ve oksitlenmelerden nasıl koruyabilirim? Bu konuda tam bir bilgisi olan varsa minnetkar kalacağım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Dostum apartman altina cekeceksin kuytu yerler olmali ve uzerine branda atacaksin her gun bir kez motorunu calistarackasin. Piyasada krom temizliyici maddler var ve boya icinde gaz yagi veya boya pastasi kullanabilirsin. Ama dedigim gibi motoru kutyu bir yerlere cekmeye ozen goster ve branda ile ort mutlaka.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI FREEWIND XF650
    Fren diskleri hariç heryerine WD40 sık
    I'M BACK !!!

Motosikleti
    Keeway-Superlight
    Arkadaşlar öncelikle ilginiz ve duyarlılığınız beni ziyadesiyle mutlu etti.
    WD40'ın adını sürekli duyuyorum ve fakat açıkcası nasıl bi'şey olduğunu bilmiyrum. Bu bir sprey mi? Bir de kar da olsa buz da yağmur da ben motosikletimi 365 gün kullanıyorum. Bu madde üzerindeyken kullanabilir miyim ?Ayrıca brandanında pas yaptığına dair söylentiler var, illaki soluk alabilen bir kumaş türünden mi olmalı branda? Şimdiden teşekkürler.

derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI FREEWIND XF650
    WD40 bir sprey. Ben bir yapı marketinden almıştım. Söylediklerine göre kullanılabildiği binlerce alan varmış. Metallerin üzerindeki koruyucu etkisi de bunlardan biri. Fren diskine sakın sıkma çünkü aynı zamanda dünyanın en kaygan maddelerinden biri. Motoru yıkadıktan sonra grenaja uygulayıp parlak olmasını da sağlayabilirisin.
    I'M BACK !!!

Motosikleti
    Keeway-Superlight
    Teşekkürler derin.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    WD40 ı ben disklerin üzerine sıkmıştım hayatımın hatasıydı.ne lanet birşeymiş.motor yavaşlamak bilmiyordu.diskler temizlensin diye yarım saat boyunca frenle birlikte gaz verdim ama nafile.hiç haberim yoktu böle bi özelliği oldugundan.allah korudu benı sakat yerde fren yapmamıştım.daha sonra çıktı ama zamanla disklerimi kararttı hemde 3 gün içinde
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

rapax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    jarmen merhaba ilk önce geçmiş olsun
    acaba motorun hakkındaki görüşlerin nedir
    mesela artçınla beraber çekişi nasıl
    yakıt masrafı v.s
    şimdiden teşekkürler

Motosikleti
    Keeway-Superlight
    Saol rapax. Öncelikle yakıttan bahsedeyim, yakıt diye bir şey yok hocam alette. Yakmıyor, hangi hafta benzin istasyonuna uğradığımı anımsamıyorum. 14 lt.'lik deposu ile devr-i alem yapacak utanmasa. Mübala bi'yana gerçekten çok çok az yakıyor. Bundan önce bende Yamaha Crypton vardı, onunla eşit yakıyor neredeyse. Çekişini sormuşsun; gayet iyi biz sürekli iki kişi biniyoruz ve hiç tıkandığına ya da şiştiğine rasgelmedim. Aldığımdan beri karda,buzda,çamurda kullandım sürekli gayet dengeli ve gaddar bi'alet. Ben çok süratli kullanmıyorum en fazla 90'ı gördüm ama arkadaşların rivayetlerine göre110'a-120'ye kadar çıkıyormuş. Keyifsel anlamda çok keyifli, bu arada 250'likleride geliyor yakında. Henüz 500 küsür km.'de herhangi bir sorun yaşamadım. Bu fiyata daha iyisini bulabileceğini hiç zannetmiyorum. Modifiye içinde çok uygun. www.motomax.com.tr adresine bi'göz at istersen.
    "Artçın" demişsin onu anlayamadım.

rapax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok saol jarmen
    bencede çok iyi bir motorun var
    250'likte çok iyi duruyor
    250lik fiaytı için bilgin var mı
    artçın - arkandaki yolcun

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Hocam WD40 en iyisi. Motoru güzelce yıkayıp kuruduktan sonra disk ve zincir tabii tekerlerde hariç. (diski kaydırır, zincirin yagını atar kendi yaglar ama oda birsüre sonra gider.) heryerine sık kaporta, granaj, kromaj, egzos, motor heryerine sık sonra sil. Ve tekrar wd40 ile silemeyeceksen motoru yıkama. Branda uzun süre havalandırmadan bırakırsan zarar verir ama sen zaten sürekli kullanıyorsun o yüzden brandayla örtebilirsin. ( Ben bu söylediklerimin hepsini kendi jinlunumda sürekli uyguluyorum). ( nekadar dikkat edersen et zincire ve diske illaki geliyor ben diske bu işlemden sonra birde balata-disk temizleyici sıkıyorum.)
    Yaşa ve Yaşat

Motosikleti
    Keeway-Superlight
    ok oduncu saol

Motosikleti
    Keeway-Superlight
    repax 250 cc.'ye ne isteyecekleri henüz belli değil. Ama uç noktada bi'şey olcağını sanmıyorum. Yani tam bilemiyorum ama benim tahminime göre 5.000_ ytl'yi geçmez haerhalde.

Motosikleti
    Keeway-Superlight
    WD40'ımı aldım arkadaşlar, tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler