Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yüksek amperli akü.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Merhaba arkadaşlar. Normalde 7 amper olan akümü yenilemem gerekliydi. Bugün gittim servise sadece 9 amper vardı bişey olmaz takalım dediler. Marşı falan çok güzel alıyor tık demeden. Ama bi zararı olmaz dimi ? Marş motorunu yakmak veya konjektörü yakmak gibi ? Şimdiden çok teşekkürler
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Çok abartmadığın sürece hiç bir zararı olmaz. Yani 7 amperi 9 yapmaktan zarar gelmez.

GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    Hocam sizinde farkettiğiniz gibi marşı çok daha güzel alıyor ve alır da... bende 7 amperli motosikletime 9 amper takmıştım, hiç bi sorun yaşamadım.. içiniz rahat olsun...
    Amper önemlidir sizinde bildiğiniz gibi...
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Alıntı GT250rAlanya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sizinde farkettiğiniz gibi marşı çok daha güzel alıyor ve alır da... bende 7 amperli motosikletime 9 amper takmıştım, hiç bi sorun yaşamadım.. içiniz rahat olsun...
    Amper önemlidir sizinde bildiğiniz gibi...
    Evet hocam hatta abarttım çalıştırdım çalıştırdım susturdum Çok hoşuma gitti tık diye alması eskiden 1-2 saniye basmam gerekliydi marşa Sorun olmasın da marş motorunu falan yakar diye korktum
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    bir sorun yaşamazsınız.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    sorun olmaz daha bile iyi olmus hatta..

Motosikleti
    Triumph Tiger 800
    arkadaşlar emin misiniz? madem sorun olmayacak neden fabrikasyon olarak 9v takılmamış ?

benimki de 7v ve 8v istedim ama ret cevabı aldım.

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Motosiklette yer olsa 60 amperlik oto aküleri bile kullanılabilir. Aslında tam değer 60 amper/saat'dir. Yani 1 saat boyunca 60 amper akım verebilen veya 60 saat boyunca 1 amper akım verebilen akü demektir. Akünüz isterse 1000 amper/saat'lik akü olsun motosiklet üzerindeki sistemin aküden çekeceği akım değişmez. Bence fiziksel olarak motosiklete sığdırabileceğiniz en yüksek amper/saat'lik aküyü takmakta fayda var.

Küçük bir hatırlatma. Akünüz biterse takviye yapmak için başka bir motosiklet aramanıza gerek yoktur. Herhangi bir oto aküsünden takviye yapabilirsiniz. Tabi kamyondan falan yapmayın çünkü büyük taşıtların aküleri 24 volt oluyor
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

Deniz Ser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Pardon pardon ben şurada takıldım;çok abartmak?? Yüksek amper olursa bir zararı mı olacak ?Emin misiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Deniz Ser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pardon pardon ben şurada takıldım;çok abartmak?? Yüksek amper olursa bir zararı mı olacak ?Emin misiniz?
    Çok abartıldığı zaman bağlı olan şeyler daha yüksek akım çekip zarar görmez. Kaynak ne olursa olsun farzedelim far 3 amperse 3 amper çeker. Zarar görme ihtimali olan (zarar görecek değil, ihtimal, kesin değil) şarj sistemidir. Şarj sistemi 6 amper akü için yapıldıysa 60 amper aküyü doldurmak için hep yük altında olacaktır.

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok abartıldığı zaman bağlı olan şeyler daha yüksek akım çekip zarar görmez. Kaynak ne olursa olsun farzedelim far 3 amperse 3 amper çeker. Zarar görme ihtimali olan (zarar görecek değil, ihtimal, kesin değil) şarj sistemidir. Şarj sistemi 6 amper akü için yapıldıysa 60 amper aküyü doldurmak için hep yük altında olacaktır.
    Benimki 9 amperi doldurmak için bi taraflarını yırtcak desenize.

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    Hiçbir sorun olmaz bende servisimde müşterilerime takıyorum 9 amper aküyü canavar gibi oluyor için rahat olsun.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

abolgi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 (GRİ)
    Alıntı shi_bumi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklette yer olsa 60 amperlik oto aküleri bile kullanılabilir. Aslında tam değer 60 amper/saat'dir. Yani 1 saat boyunca 60 amper akım verebilen veya 60 saat boyunca 1 amper akım verebilen akü demektir. Akünüz isterse 1000 amper/saat'lik akü olsun motosiklet üzerindeki sistemin aküden çekeceği akım değişmez. Bence fiziksel olarak motosiklete sığdırabileceğiniz en yüksek amper/saat'lik aküyü takmakta fayda var.

Küçük bir hatırlatma. Akünüz biterse takviye yapmak için başka bir motosiklet aramanıza gerek yoktur. Herhangi bir oto aküsünden takviye yapabilirsiniz. Tabi kamyondan falan yapmayın çünkü büyük taşıtların aküleri 24 volt oluyor
    peki akü de boşalan kısmı doldurmak için gereken akımı şarj sistemi verebilecekmi? bilir bilmez yazmayın arkadaşlar lütfen. her motosikletin ürettiği bir elektrik gücü var. bunun bir kısmı motoru çalıştırmak için gerekli olan ateşlemede kullanılır kalan kısmı farları - sinyalleri- boşalan aküyü doldurma- kornayı vs çalıştırmada kullanılır. bunun bir sınırı var. aküyü büyüttüğünğüzde şarjı için gereken akım miktarı artar. bu da sisteme fazladan güç yükler. üretilen elektrik bunu kaldırabiliyorsa ne ala yoksa elektrik sistemini alırsınız elinize.

kafamıza göre far- sis farı- ısıtma sistemleri- büyük akü - ısıtmalı kıyafetler kullanamayız. motorun ürettiği elektrik gücü ile kullanacağımız gücü ayarlamalıyız ürettiğimizin fazlasını çekmeye başlarsak sistem zarar görür.
    Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]

caner22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki akü de boşalan kısmı doldurmak için gereken akımı şarj sistemi verebilecekmi? bilir bilmez yazmayın arkadaşlar lütfen. her motosikletin ürettiği bir elektrik gücü var. bunun bir kısmı motoru çalıştırmak için gerekli olan ateşlemede kullanılır kalan kısmı farları - sinyalleri- boşalan aküyü doldurma- kornayı vs çalıştırmada kullanılır. bunun bir sınırı var. aküyü büyüttüğünğüzde şarjı için gereken akım miktarı artar. bu da sisteme fazladan güç yükler. üretilen elektrik bunu kaldırabiliyorsa ne ala yoksa elektrik sistemini alırsınız elinize.

kafamıza göre far- sis farı- ısıtma sistemleri- büyük akü - ısıtmalı kıyafetler kullanamayız. motorun ürettiği elektrik gücü ile kullanacağımız gücü ayarlamalıyız ürettiğimizin fazlasını çekmeye başlarsak sistem zarar görür.
    benim akü sürekli boştu hiç bir problem olmadı

ne olur 1 saat çalışma ile doldurula bilen kısım 2 saat çalışma ile doldurulabilir

Sistemde sorun cıkmaz

Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn

Motosikleti
    Yamaha R1
    birşey olmaz dostum rahat ol. gayet iyi basar. eskiden planet 5lere araba aküleri takıldığı halde statörler yanmazdı. ama amper çok yükseltilince akünün boşalması halinde aşırı yük biner. iki amper çok birşey farkettirmez.

Motosikleti
    MZ 301 - MaCiT - Tiger
    alternatörünün şarj ettiği akım/güç belli.. 1milyon amper saat akü de taksanız o aküyü kendi gücü yettiğince dolduracak. sevgiler

Deniz Ser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı abolgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

E iyi de önceden bu motosiklette 7 amper akü var mıydı?vardı.Önce 2 amper harcayıp 5 amper kalıyordu 1 saat sonra o 2 amper tekrar doluyor muydu?doluyordu.E biz 60 amper dolu akü taktık e yine 2 amper harcadık ama bu sefer 58 amper kaldı aküde,sonra yine 2 amper dolduracak kadar güç harcayacak.E nerede zorlama olacak?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)