Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bikaç sorun / Regal DD150 chooper

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Regal Raptor DD150 E-2
    Arkadaşlar esasında pek yardım olmasıda teknik olarak kafama takılan bi kaç soru var.

Yeni bi motor aldım henüz 190km'de Regal Raptor DD150. Katalogda 120km/s hız yapabildiği yazıyordu ama ben zorlamama rağmen 110km'yi zor görüyorum. Acaba zamanla motor açılır ve hız kazanır mı??

İkinci soru motorun egsozlarını açtırıp sesinin yükselmesini istiyorum, bana ne gibi zarar ve faydaları olabilir?

Üçüncü ve son sorum, kullanırken farkettim vites geçişinde problem yaşıyorum bazen boşa atıyor kendisini bazende "N" Boş ışığı yanarken esasında 2. viteste gidiyor oluyorum, acaba bu sorun debriyaj telinden kaynaklanıyor olabilir mi?? Kalkışlarda da problem yaşıyorum kimi zaman bi türlü debrajı ayarlayamıyorum?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    ilk olarak motor henüz çok taze.
    yani henüz çok yeni olduğundan rodaj evresındesın aşırı zorlaman ilerıde başını ağrıtabılır,
    1.2 ay dolaş 400,500 km hatta abart bıraz 1000 km kadar zorlama 100 km cok rahat gorecektır zaten motorun.
    sonrasında 120 lere ulaşacaktır,
    olmaz ise dişlileri değişim yapar rahatlatırsın az daha...

ikinci sorun.
    egzosların acılması demek hem ses yönünde hemde ilerınde subap ayarlarının kaymasını sağlayabılır,
    kaldıki önümüz yaz,
    yaz akşamları aşırı gürültüden kendin dahi pişman olursun egzosu açtırdıgına,
    30 lıraya boşalttırırsın,
    70 liraya içini doldurtursun

üçüncü sorun ise,
    sanıyorum VİTES MÜŞÜRÜnde sorun var gibi anlaşılıyor...

Hayırlı Olsun Bu Arada...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Motosikleti
    Regal Raptor DD150 E-2
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk olarak motor henüz çok taze.
    yani henüz çok yeni olduğundan rodaj evresındesın aşırı zorlaman ilerıde başını ağrıtabılır,
    1.2 ay dolaş 400,500 km hatta abart bıraz 1000 km kadar zorlama 100 km cok rahat gorecektır zaten motorun.
    sonrasında 120 lere ulaşacaktır,
    olmaz ise dişlileri değişim yapar rahatlatırsın az daha...

ikinci sorun.
    egzosların acılması demek hem ses yönünde hemde ilerınde subap ayarlarının kaymasını sağlayabılır,
    kaldıki önümüz yaz,
    yaz akşamları aşırı gürültüden kendin dahi pişman olursun egzosu açtırdıgına,
    30 lıraya boşalttırırsın,
    70 liraya içini doldurtursun

üçüncü sorun ise,
    sanıyorum VİTES MÜŞÜRÜnde sorun var gibi anlaşılıyor...

Hayırlı Olsun Bu Arada...
    Sağol teşekkür ederim. Bi süre motoru zorlamam o zaman, zaten ilk 300KM bakımı için servise gideceğim o zaman Vites Müşüründen bahsederim...

Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KIA SPORTAGE
    Alıntı dj_space_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar esasında pek yardım olmasıda teknik olarak kafama takılan bi kaç soru var.

Yeni bi motor aldım henüz 190km'de Regal Raptor DD150. Katalogda 120km/s hız yapabildiği yazıyordu ama ben zorlamama rağmen 110km'yi zor görüyorum. Acaba zamanla motor açılır ve hız kazanır mı??

İkinci soru motorun egsozlarını açtırıp sesinin yükselmesini istiyorum, bana ne gibi zarar ve faydaları olabilir?

Üçüncü ve son sorum, kullanırken farkettim vites geçişinde problem yaşıyorum bazen boşa atıyor kendisini bazende "N" Boş ışığı yanarken esasında 2. viteste gidiyor oluyorum, acaba bu sorun debriyaj telinden kaynaklanıyor olabilir mi?? Kalkışlarda da problem yaşıyorum kimi zaman bi türlü debrajı ayarlayamıyorum?
    öncelikle motorun hayırlı olsun
    190 km de ki bir motora bu kadar yüklenmen doğru değil
    şu an için motorun rodaj evresinde ve ortalama hızın 50-60 km olması lazım ve bu hızlarda hep vites değiştirerek motorunu alıştırman lazım ilk 500 km ye kadar
    500 kmden sonra 1000 km ye kadar ise 60-70 km hızlarda kullanman lazım gene vitesler arası sık sık geçişler yaparak
    1000km yi geçtikten sonra ise artık yavaş yavaş yüksek devirlerde motorunu kullanarak açmaya başlarsın şu an ki gibi kullanmaya devam edersen motorun sağır kalır benden söylemesi
    motorunun eksozlarını açtırırsan yakıt sarfiyatın artacaktır başka problem yapmaz
    3. soruya cevabım ise motorun normal rodajı olursa dediğim gibi o sorunlar ortadan kalkacaktır
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

Motosikleti
    Regal Raptor DD150 E-2
    Alıntı alper_tim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle motorun hayırlı olsun
    190 km de ki bir motora bu kadar yüklenmen doğru değil
    şu an için motorun rodaj evresinde ve ortalama hızın 50-60 km olması lazım ve bu hızlarda hep vites değiştirerek motorunu alıştırman lazım ilk 500 km ye kadar
    500 kmden sonra 1000 km ye kadar ise 60-70 km hızlarda kullanman lazım gene vitesler arası sık sık geçişler yaparak
    1000km yi geçtikten sonra ise artık yavaş yavaş yüksek devirlerde motorunu kullanarak açmaya başlarsın şu an ki gibi kullanmaya devam edersen motorun sağır kalır benden söylemesi
    motorunun eksozlarını açtırırsan yakıt sarfiyatın artacaktır başka problem yapmaz
    3. soruya cevabım ise motorun normal rodajı olursa dediğim gibi o sorunlar ortadan kalkacaktır
    Çok sağol Alper_tim ama bazen yüksek hız gerekiyor, neyse elimden geldiğince 50-60km/s hızı geçmem =} Erken öğrendim en azından =}

Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KIA SPORTAGE
    Alıntı dj_space_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sağol Alper_tim ama bazen yüksek hız gerekiyor, neyse elimden geldiğince 50-60km/s hızı geçmem =} Erken öğrendim en azından =}
    rica ederim
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)