Zincir spreyi yerine motor yağı olur mu?
Reklamlar
-
Arkadaşlar selam.
Geçenlerde renkli İpone marka zincir yağlama spreyi almayı düşünürken kutunun üzerinde yazan bir şey dikkatimi çekti. Üzerinde %100 engine oil gibi bir ibare yer alıyor. Hal böyle olunca 300ml sprey için neden 25tl vereyim diye düşündüm.
Castrol GTX 20 50 benzinli motor yağının litresi 15tl'e satılıyor.
http://www.hepsiburada.com/Liste/cas...tegoryId=26005
Sizce aynı işi görür mü? Aranızda önceden deneyen oldu mu? Zincirin üzerinde kalır mı kalmaz gibi sorular geldi aklıma.
Zincire fırça ile uygulamayı düşünüyorum.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Reklamlar
-
Oluyor ama çok da sağlıklı olmuyor. Ben de denedim, kullanılmış motor yağını sürdüm. Özellikle yüksek hızlarda her tarafa sıçrıyor, 200km sonra da zincirde yağ kalmıyor. Çok kalın bir yağ bulursan olabilir belki.
-
Khutuck adlı üyeden alıntı
Oluyor ama çok da sağlıklı olmuyor. Ben de denedim, kullanılmış motor yağını sürdüm. Özellikle yüksek hızlarda her tarafa sıçrıyor, 200km sonra da zincirde yağ kalmıyor. Çok kalın bir yağ bulursan olabilir belki.
Yağ ne kadar kalında olsa kalici olması imkansız.
Zincir spreylerinde yapışkan bir malzem evar yağla beraber. Ve etrafa sıçrama riski yok.
allah korusun o sürdüğünüz motor yağı lastiğe veya balatanıza gelse kaza bile yapabilirsiniz.
ayrıca özellikle yanık motor yağı o ringli zincire zararlı olabilir.
H. Oğuz DOĞRU
Honda Varadero
-
kaukçuklu gres yağı kullananıda duymuştum daha önce ama ne kadar sağlıklı olduğu hususunda bir fikrim bulunmamakta...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
Motor yağı yerine neden 90 numara yağ düşünmüyorsun? Servislerin kullandığı yağ budur.
Bir kaç lira verip servisten bile alabilirsin. Mükemmel de iş görür.
-
aklıma gelmişken bu4rdaki tecrubeli arkadaşlara sormak istedim. birazdan gidip ustamla konusucam bakalım o ne diyecek
yorumlar için teşekkürler
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
Levsy'nin dediklerine katılıyorum,ben hiç zincir spreyi kullanmıyorum devamlı dişli yağı 90 numara olarak alıyorum uzun bir sürede gidiyor. şimdiye kadar sorunda yaşamadım,yalnız yaparken sıçramaması için dikkat etmek gerek allah korusun bir kazaya sebebiyet vermek istemeyiz
-
arkdasım zıncır yagına cok para vermek ıstemıyorsan sıvı gres al ucuz ve kullanıslı
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
-
spreyin yerini hiç bir yağ tutmaz diyorum. akma sıçrama yapmaz
-
90 numara dişli yağı gayet iyi iş görür. Sprey yağlar çıkmadan önce bu iş için kullanılan da odur.
Sadece daha sık yağlaman gerekir, sprey kadar uzun dayanmaz.
Sert cisimlere çarpmayın. Sert cisimlerin size çarpmasına izin vermeyin. Düşmeyin. Lastik kısmı aşağıda, parlak kısmı yukarıda tutun.
-
gidip ustamla konuştum motor yağı olur ama sürekli yağlamak zorunda kalırsın dedi. acilen ihtaycım olduğu için motomax'tan petrochem marka bir sprey aldım. 400ml 15tl.
Daha önce dragos'taki benzinlikten elf marka bir zincir yağı almıştım. 1 yıl kadar kullandım, uzun süre dayanan bir yağdı ve çok memnundum ancak artık hiçbir yerde bulamıyorum
bakalım bu petrochem nasıl bir şey çıkacak..
tavsiyeler için teşekkürler, bir dahaki sefer belki 90'lık yağ kullanırım.
-
ben motordan çıkan yağı zincir yağlamaktA kullanıyorum yıllardır....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
bende birkaç ay önce çalıştığım yerin bakımhanesinde bir sprey buldum su tutmuyo paslanma yapmıyor buji zincir gibi aksamlara sürülüyor elektrikçiler bilir ondan sıkıyorum hiçbir şekilde paslanma yapmıyor ismini unuttum fakat gayet güzel ortalığıda batırmıyor sıçrama yok yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
bende sezon hazırlığı yaparken zincir koruma plastiğini bi çıkarıyım dedim aman allahım o ne öle leş gibizincir yağı dolmuş lastik gibi olmuş bide zor temizledim
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
-
Birde 140 numara difransiyel yağı vardır.Bir litrelik kutularda bulmak zor olmakla birlikte mümkün.Fakat birkaç arkadaş birlikte alınırsa çok ucuza gelecektir.
-
ben gres yağı sürüyorum
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
-
sprey yağlarda mıknatısla zincire ve dişliye tutunan bir teknoloji var ondan pahalı normal yağa göre.
Bu arada Zincir birkaç ayda bir "deterjanlı suyla ve bezle" güzelce temizlenip sonrasında yağlanmalıdır bilginize arkadaşlar.. yoksa temizlenmeden yapılan 2. yağlama zincirin baklalarının zor dönmesine ve bağlı olarak Horse Power - Beygir Gücü düşmesine neden olur
Sevgiler
-
Alp34.5 adlı üyeden alıntı
sprey yağlarda mıknatısla zincire ve dişliye tutunan bir teknoloji var ondan pahalı normal yağa göre.
Bu arada Zincir birkaç ayda bir "deterjanlı suyla ve bezle" güzelce temizlenip sonrasında yağlanmalıdır bilginize arkadaşlar.. yoksa temizlenmeden yapılan 2. yağlama zincirin baklalarının zor dönmesine ve bağlı olarak Horse Power - Beygir Gücü düşmesine neden olur
Sevgiler
bilgi için teşekkürler
-
F54 adlı üyeden alıntı
bende birkaç ay önce çalıştığım yerin bakımhanesinde bir sprey buldum su tutmuyo paslanma yapmıyor buji zincir gibi aksamlara sürülüyor elektrikçiler bilir ondan sıkıyorum hiçbir şekilde paslanma yapmıyor ismini unuttum fakat gayet güzel ortalığıda batırmıyor sıçrama yok yani
WD40 olabilir mi? Eğer oysa oringli zincirlerde tavsiye edilmez. Zaten zincir yağına göre ucuz bir şey de değil.
Alp34.5 adlı üyeden alıntı
Sevgiler
Zincirin temizlenmesi gerektiği doğru. Çok kirli ortamlarda kullanılmıyorsa 2 yağlamada bir temizlenmesi uygundur ancak zincir hiçbir şekilde su ve deterjanla temizlenmez. Özellikle oringli zincirler hiçbir zaman tamamen yağsız bırakılmaz. En uygun temizleyici ise gaz yağıdır. Biraz zor bulunsa da.
-
90 numara dişli yagı kullan, TA kullanırken klavuzunda önerilen bu oldugu için kullanıyordum.hem ucuz da 7-8 lira litresi. zincire zarar da vermiyor. tek olumsuz tarafı katkı içermediği için zincire yapışmıyor bu yüzden daha sık yaglamalısın. spreyler zincire oldukça güçlü yapısır ancak bu da o-x ringlerin yapısını bozar. motorundaki zincirde o-x ring yoksa yanık yagı bile yeterli. yeterki kuru kalmasın
"cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır" c.darwin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)