Eski bir pikabım var ve silecekler kola bağlı indirince çalışıyor kaldırınca duruyor ben buna zaman rölesi bağlasam kolu indirip kaldırdıgımda kendi bir tur çalışıp dururmu acaba.??
Eski bir pikabım var ve silecekler kola bağlı indirince çalışıyor kaldırınca duruyor ben buna zaman rölesi bağlasam kolu indirip kaldırdıgımda kendi bir tur çalışıp dururmu acaba.??
Bir turu tamamlama süresini tespit edip ona göre bir devre yada hazır röle ile yapabilirsin.
İnterneti araştırırsan bir iki direnç kondansatör ve minik röle ile kendinde hazırlayabilirsin.
Direnç ve kondansatör değerleri ile oynayarak süreyi kafana göre ayarlarsın.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
İnternette baktımda abi zaman rölelerii buldum işte onlarda da süreyi ayarlıyabilirmişiz.
Elektrikçilerde zaman rölesi veya ters rölelerinin birçok çeşidini bulabilirsin. Oto yedek parçacılardan tofaşların siliecek rölesini çok ucuza alıp senin araca uydurman daha pratik bir çözüm olacaktır.
Hakket ya bende uçmuşum devre yap filan
kurubuz haklı al bi tofaş silecek rölesi tamamdır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:39 ----------
al bak devre bağlantı şekilleride var.
http://www.sanel.com.tr/silecek-zaman-roleleri.htm
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Tşk abiler cuma günü alacam röleyi yapamassam yine ağrıtırım başınızı. :D
oto elektirikçilerinden bir adet role aldınmı işlem tamam...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Bağlantı şemasını anlayamadım ben onu nasıl halledecem?
Yedek parçacılarda Sanel marka silecek rolesi dersen 7,5 TL. civarında bulursun. Neden sanel bu roleyi sisteme adapte etmek kolay olduğundan. Bahsedilen role üzerinde 4 adet erkek fiş çıkışı var. Zaten alacağın rolenin üzerinde nasıl bağlanacağı ile ilgili açıklama vardır. Bu roleler piyasaya ilk çıktığı zamanlar detaylı açıklama montaj şeması üzerinde olurdu. Şimdilerde nasıl olsa biliniyor düşüncesi ile önemsemiyolar. Herhangi bir sıkıntı yaşarsan yardımcı olurum. Burada bilmem gereken a)yanliş bağlamada cıhaz yanar, b) Sileceğin fasılalı çalışması için ilave anahtar takılmalı. Diyelim ki ilave anahtarla sileceğini fasılalı olarak çalıştırıyosun. Cama gelen yağmur oranı aniden arttı. O zaman Fasılalı olarak çalışan anahtarı kapatmana gerek yok.Aracın orjinal silecek konumundan silecekleri çalıştırırsın sileceğin çalışır. Hadi kolay gelsin. Sıkışırsan detay yazarım. Not; 1980 senesinde bu parçaları yurt dışından getirip buradaki eşin dostun ve kendi araçlarımıza montajını yapmıştım.
31 nolu ayak şase
54 nolu ayak elektrik
31b1 anahtara
31b2 motora
Tşk eyong abi.Sende atıcısın heralde bir ara sivasa gelde atışalım. :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)