s.a motor scooter 125 sorunum biraz gaz veriyorum ve çazı bırakınça mtor rolantiye dönerken çok yavaşlıyo ve stop ediyo bazende etmiyo ama baya bi rolantinin altına düşüyo ve sonra düzeliyo sorun nedir motor daha 500 kmde
s.a motor scooter 125 sorunum biraz gaz veriyorum ve çazı bırakınça mtor rolantiye dönerken çok yavaşlıyo ve stop ediyo bazende etmiyo ama baya bi rolantinin altına düşüyo ve sonra düzeliyo sorun nedir motor daha 500 kmde
Dostum motorun daha rodajda olduğu için bu tarz nazlanmalar yapabilir ama istersen bir servise sor ,öyle sıkıntı yapacak bişeyi yoktur
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Rolanti ayarın düşük olabilir biraz yükseltirsen sorun çözülür ama tam emin değilim belki baska bir sorunda olabilir bi dene bence benim dediğimi sorun ondan değilse yine yazarsın buraya.
Peugeot 103<Mobylette<Çift Mobylette<Mondial 125 uag sonradan 150lik oldu :)<Kanuni breton 125<Çelik sk 125 :bounce:
yaw arkadaşım bu havada sen bile stop edersin beee anlayışlı ol azcık
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
Bugün yepyeni motorum bile doğru düzgün çalışmadı, hava buz gibi. Jikleyi açmama rağmen baya bi uğraştım.
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
benim motorda da aynı sorun var. daha önceki motorumda da bu sorun olmuştu. bujiyi değiştirmiştik,düzelmişti. Bunda da bujiyi değiştireceğim. belki sizinkinde de öyle bi sorun olabilir.(bu arada cahilliğimi mazur görün, scooterlarda da buji var di mi)
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
bu soğukta j,kleyi çekmeden çalıştı motorum şak diye! seviyorum motorumu
Motosikletli Kaplumbağa...
rolanti ayarını yükselt.
What goes around, Comes back arround...
karbüratörlü ise benzin vs. gibi sebeplerden karb. kir yapmış olabilir.
küçük bir ihtimal hava filtren kirlenmiş olabilir.
arkadaşların söylediği gibi , yukarıdakilere baktırdıktan sonra rölanti ayarı yapılması gerekebilir.
Bi de bu aralar hava çooookk soğuk sıkıntı ondan olabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)