Arkadaşlar benim 93 model px 200 üm var.Benzin pahalı geldiği için litresi 280 krş. olan gazyağını benzinle yarı yarıya koyarak kullanıyorum.İki zamanlı olan motoruma zararı olurmu?Olursa ne gibi zararlar verir?
Arkadaşlar benim 93 model px 200 üm var.Benzin pahalı geldiği için litresi 280 krş. olan gazyağını benzinle yarı yarıya koyarak kullanıyorum.İki zamanlı olan motoruma zararı olurmu?Olursa ne gibi zararlar verir?
Ali Sungur, kimse cevap vermemiş ama sen anlat bakalım bi hele
Karışımı kullanmaya devam ettin mi? Motora zararı oldu mu?
Alıntıdır
yagi fazla koydugunda motora zarar gelmez..fakat seni uzer..nasil mi?
motor buzileri yaglar ise calismaz,motor gelen benzini atesleyemez...
dumani bosver..cikarsin dursun...yine sen bir karar koy..cok fazla kacirma yagi..
tabii az yag olmasinda cok haklilar..motorun yanma tehlikesi var...
--------------------------------------------------------------------
Benim bildiğim kadarı ilede 10a 1 katılıyor bazıyerlerde 100e 1 yazıyor ama 10lireye 1 litre yağ diye biliyom bende
Mobilette öle yapoyuduk 2 litre benzin 100,200 gram yağ katıyodum
Bide performans düşüklüğü oluyor çok yağ katınca
Sado
YAĞ değil
GAZ YAĞI
Sıvı gaz, Kerosen
Dedelerimizin gaz lambasında yaktıkları...
Bildiğimiz gaz yağı Hani dediğin gibi dedelerimizin kullandığı hee bende yanlış yazmış felan sandım
Gaz yağını bilemiyom aga sonuçlarını bekliyor olacağız
Sado
2 zamanlı makinada sıkıntı olmaz,sadece egsoz dumanı kötü kokar .Yağı daha az karıştırabilirsiniz.Otomatik yağlama ise ayarını azaltmanız lazım.OO bende tarihe bakmadan atlamışım Buralarda ise sonuç ne oldu arkadaşım ?
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
eyer silindir contasını cift kullanırsanız veya pistonun ustunden az taşlatırsanız. tamamen gaz yağı kullana bilirsiniz. ufak bir ateşleme ayarı isteye bilir ama yakıt kalitesi çekişi hemen etkiler.
evet çünkü eski makinalarda şimdiki kadar sıkıştırma elde edilmiyordu. bunun nedeni de malzemenin dayanımı. üretim teknikleri geliştikçe malzeme dayanımı artmış buda sıkıştırma oranını artırdı. sıkıştırma artıncada daha kaliteli yakıta ihtiyaç duyuldu. kaliteli yakıt benzin. eski yakıt gaz yağı.
yani gaz yagının hakkını vererek kullanmak istiyorsanız. ve verimli yanma hızında yanmasını bekliyorsanız yanma odasını büyülte bilirsiniz. daha önce kullandım ama her lazım oldugunda bulmak sorun. onun yerine LPG yi öneririm.
devrem lymcoyada LPG taktınmı yoksam
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
Gaz yağını tırlarda ve kamyonlarda kullanıyorlar benim bilidğim kadarı ile dizel araçların yakabilceği bi yakıt ama denemek lazım benim peco yakarmı acaba?
İmkan varsa avansı düşürüp kullanın.Yoksa öyle devam.Performansında sıkıntı yoksa teknik olarak sıkıntı çıkacagını sanmam.
Atari kolum buzuldugunda böyle üzülmüştüm.
Bide motorumu sattıgımda...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)