Nikelajlı egsozdaki plastik lekesi nasıl çıkar ?
-
Efenim;
Benim Regal in eksozları hali ile yere yakın. Benim bacak boyu da fazlası ile uzun olunca bazı durumlarda benim motosiklet botlarının topuk kısımları eksozlara değiyor arada sırada. Egsozlar da sıcak olunca topukları sert plastik olan bu botların bir kısmını eksozların üzerinde bırakmışız. Canım nikelajın üzerinde erimiş plastik lekeleri var. Gördükçe sinirim bozuluyor. Metylan ile denedim, lekeyi çıkarma haricinde ayna gibi yaptı kalan kısmını. Bir fikri olan var mı?
YOU WILL NEVER WALK ALONE
Reklamlar
-
Adana İl Temsilcisi
aynı işlemi bir de egzoz sıcakken yapmanı öneririm.ayrıca yine sıcakken,o bölgeye bulaşık süngerinin yeşil olan kısmıyla fazla bastırmadan ovalayabilirsin.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
benzer bir şey bnim motorda da başıma gelmişti. gerçi ninjanın egzostu çelik. çok çok az pasta sürerek çıkarmayı başarmıştım ama bendeki leke daha çok naylon yapışmasına benziyordu.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
Benim de başıma geliyor bu ayakkabının egzozda kalması olayı Ama ben değil artçılarım yapıştırıyo ayakkabısını. Şöyle temizlenebiliyor; önce falçata bıçağını egzoza paralel tutacak şekilde kazıyorsun, Çok zorlamazsan şu şekilde çizilmez. Son kalan izleri de metylanla çıkartabilirsin. Ben ayakkabı lekesi kadar, benzincilerdeki hava hortumu lekesi temizledim
-
-
Ne kullanırsa kullanılsın, kılcal çizik yapmayıpta temizleyenini görmedim, kılcal çatlaklar ilerledikçe matlaşıyor krom...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
draggy adlı üyeden alıntı
Ne kullanırsa kullanılsın, kılcal çizik yapmayıpta temizleyenini görmedim, kılcal çatlaklar ilerledikçe matlaşıyor krom...
Haklısınız elbette,
ancak sentetik tiner ve üstüpü ile acele etmeden yavaş yavaş işlem uygulandığında izleri yok edeceğini düşünüyorum, bunun hemen ertesinde ise bu nikelajlı yerleri parlatmak iyi gelir herhal
-
Krom yapisi geregi sert bir malzemedir ondan daha az sert olan bir malzeme ile kaziman gerekli. Bu da Bakir dir. Eskilerden kalma bir bakir para yada bakir banel ile dik aci olmayacak sekilde kromun ustunden kazi. Bakir kromdan daha yumusak oldugundan krom yerine kendine hasar verecektir.
Daha sonra nalburdan Yildiz Cila (netten ara bulacaksin) firmasinin bir adet PVC cilasi ve bir adet krom cilasini aliyorsun. PVC cilasi guclu icerigi sebebi ile son kalan tortuyuda alacaktir. Yumusak bir cam bezi kullanman yeterli. Daha sonra Krom cilasi ile iyice urunu ovustur. Taki krom ustun de cila izi kalmayana kadar.
Gorecegin sonuc yeni bir krom egzozdur Eski motorum BMW de yapmistim hatta sitede BMW kosesinde resimlerini de koymustum uygulamali.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
arexons chrome polish alıyorsun bir adet.. 11tl yada 13 tl civarı bişey olması lazım..
jeep imde kullanıyordum.. krom parçaları parlatmak için... bazı pazlı bölgeler kromu kusmuştu malesef .. onu bile ilk günkü temizligine getirdi.. daha sonra bakıma gelen chopperlerde de denemiştik ..egzost yanıkları pazlanmış bolgeler.. sonuç mükemmel.. byny çıkarmaz artık dedigim lekeleri bile çıkarmıştı.. denemeni tavsiye ederim
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
-
adanalı adlı üyeden alıntı
aynı işlemi bir de egzoz sıcakken yapmanı öneririm.ayrıca yine sıcakken,o bölgeye bulaşık süngerinin yeşil olan kısmıyla fazla bastırmadan ovalayabilirsin.
Asla önermiyorum. Kesinlikle çizik izleri birakıyor..
Oto boyasında kullanılan tiner ve nalburlarda satılan dış macunu şeklındekı krom parlatıcısı kesin çözümdur.
-
baya bir zaman önce böyle bir konu açılmış ve bir arkadaş sıcakken benzin ile sil demişti bende tehlikeli bulmuştum ama benzin alev almıyormuş sonrasında leke kalmadan çıktığını yazmıştı arkadaşımız
-
Arexon veya muadili bir chrome polish alıyorsun...Bir tahta parçasına bez sarıyosun...Polishi temizlemek istediğin bölgeye temiz bir bezle pamukla biraz yedir,sonra bez sarılı tahtayla sağlam bir şekilde silince sararma dahil hertürlü lekeyi çıkarıyor...
-
adanalı adlı üyeden alıntı
kesınlıkle katılmıyourm egsozu çizeceğinden emın olabilirsin alıcak san az bi pasta sur hiç bi şey kalmayacaktır arkadaşaım
1- Ucuza alan iki kere alir
2- Calisiyorsa kurcalama
3- Her zaman Gülümse ve tesekkür et.Hem maliyeti sıfır hem de değerine paha biçilmez.
-
Arexon dediğiniz Metylan benzeri bir şey mi ? Daha farklı bir malzeme mi ? eğer farklı ise nereden bulurum.
sırası ile uygulayalım bakalım önerilerinizi. hepinize teşekkürler
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
Buharlı oto yıkamacıları hallediyor bu sorunu. Önce buharla ısıtıp, sonra tinerle silince eser kalmıyor.
-
eksozu sökme sorununuz yoksa çaydanlık tencere parlatımı yapan kişilere verirsen pırıl pırıl yaparlar. ilk günkü gibi parlar. bende cbf 500 ümün paslanmaz çelik olan egzos tüpüne aynı uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum. nedeni ise kargo sırasında arkadaş sarıp sarmalarken koli bandı kullanmış motor geldiginde egsoz daki koli bandının bir kısmını sökmemişim ısınınınca yapışkanı iz bırakmış. eski ve yeni halini fotolarla paylaşırım.
-
jack hammer adlı üyeden alıntı
eksozu sökme sorununuz yoksa çaydanlık tencere parlatımı yapan kişilere verirsen pırıl pırıl yaparlar. ilk günkü gibi parlar. bende cbf 500 ümün paslanmaz çelik olan egzos tüpüne aynı uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum. nedeni ise kargo sırasında arkadaş sarıp sarmalarken koli bandı kullanmış motor geldiginde egsoz daki koli bandının bir kısmını sökmemişim ısınınınca yapışkanı iz bırakmış. eski ve yeni halini fotolarla paylaşırım.
Paslanmaz çelikte oluyorda, kromda olmuyor maalesef..
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
ulem arkadaş biz güneşe hasret yaşıyoruz adamlar krom parlatma şeyinde
inadınamı yapıyonuz yaf
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
Bizde hasretiz dostum, farklı değil durumumuz..
-
Krom korkuluk işi yapanların yanına git giderkende 1 tüp METMAR al çoğu yerde bulabileceğin bir metal parlatıcı krom işi yapan kişilerde metali parlatmak için kullandıkları bi makine var o makine ile maddeyi iyice yediriyor hem parlak oluyor hem üstündeki bütün harici lekeler çıkıyor.
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)