150 Scooter fazla benzin yakma
-
Selam arkadaşlar benim 150 cc bi scooterim var. Markası duyulmamış cin mallarından bir tanesi Juindign diye bir marka Asya 150T1 manda kasalarından.
Motorla 25 TL'lik benzinle 150 km yol yapıyorum km 0.166 TL'ye geliyor. Motorumun daha az yakması için değiştirme veya yenile yapmam gereken parçalarını nelerdir. Birde farları çok az yanıyor en son Rossam 12/35w ampüllerle değiştirdim biraz düzeldi ama yinede gece giderken yoldaki çukur ve hatta yolu görmekte bile zorlanıyorum. Çözüm olarak ek lamba veya yeni ampüller mi takmam gerek. Birde motoro iki adet akü bağlamak istesem motora ne gibi zarar verir. Lambalar için güç sağlamak amaçlı.
Reklamlar
-
bnde 250 cc lik çinli vitesli bir motor mevcut o kmde 11 kuruş yakıyor senin niye öyle 16 krş ları bulmuş anlamış değilim...
-
Günlük 5 km yolda kullanıyorum 2.5 geliş 2.5 gidiş. Kullandığım yol tam bir U şeklinde yani sabah giderken bi bayır inip bir bayır çıkıyorum. Akşam gelirken yine bir bayır inip bir bayır çıkıyorum. Ama bayırlarda sollayamadığım araba yok. Belkide ondandır. Çok fazla basıyor olabilirmiyiz. Birde manda kasa olmasından kaynaklanıyor olabilir mi. Kasa büyük motor küçük.
-
arkadasım öncelikle hava filtreni değiştir soonra bujini ngk yla değiştir ondan snra mesela max. hız 100 deilde 0 olarak kullan cok farkedecek ...
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
arkadasım öncelikle hava filtreni değiştir soonra bujini ngk yla değiştir ondan snra mesela max. hız 100 deilde 0 olarak kullan cok farkedecek ...
Max. hız 100 değilde 0 demişsin o nasıl oluyor tam anlayamadım yazım hatasımı var. Hava filtresini söktüm ama bir tane bile toz yok oda garip bir olay acaba havayı başka bi yerden mi alıyor )
-
thefireofhel adlı üyeden alıntı
Max. hız 100 değilde 0 demişsin o nasıl oluyor tam anlayamadım yazım hatasımı var
pardon 80 oalrak düzeltiyim onu
-
Peki filtredeki kirlenmeme bi sorunmu yoksa bir artımı
-
kirlenmemesi fazla toz topraklı yola girmediginizi gösterir cunki nekadar toz okadar pislik demektir bazen ondaki kirlenme motorun sonu olabilir
-
O zaman filtreyi değiştirmem gerekmiyor. Bujiyi değiştirsem ve yağınıda değiştirmeyi düşünüyorum. daha 4 binde ama olsun 1 yılı geçti
-
O zaman filtreyi değiştirmem gerekmiyor. Bujiyi değiştirsem ve yağınıda değiştirmeyi düşünüyorum. daha 4 binde ama olsun 1 yılı geçti
4000 km dir buji hic değişmedimi motorda
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
4000 km dir buji hic değişmedimi motorda
Ben motoru 3 binde aldım ve hiç değiştirmedim tahminen benen önceki arkadaşta değiştirmemiştir. Elimde bir tane Bcosh marka buji var. Onu kullansam sorun olur mu
-
Scooter zaten çok yakıyor ben hiç garipsemedim.
Elle tutulabilen , sessizlik vardır..
-
Ben motoru 3 binde aldım ve hiç değiştirmedim tahminen benen önceki arkadaşta değiştirmemiştir. Elimde bir tane Bcosh marka buji var. Onu kullansam sorun olur mu
buji tipi uyuyorsa sorun olmaz,hatta daha iyi olur.
-
Çok fazla bilgim yok ama elimde buji şu resimden anlayabilirseniz bi link vereyim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...33349927/detay
-
Litre hesabı yazmazsanız yardımcı olamam malesef, hergün zam gelen benzin fiyatına göre motorunun stabil yaktığı benzini nasıl ölçeceğiZ ?
-
Hiç bakmıyorum ki fiyatlara 25 TL'lik doldur diyorum dolduruyor çokta fark etmiyor. Şu anda litresi kaç para ve biz 95 mi yoksa 97 oktan mı kullanıyoruz )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)