Tel ve Hortumları çelik örgü ile kaplama
-
Reklamlar
-
Tam çelik veya krom örgü hissi veriyor mu?
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
[QUOTE=draggy;2266730]
kullanılan malzeme çelik zaten
orjinal çelik örgüden farkı yok yanlız takarken biryerlere takmamaya , kırmamaya özen göstermek lazım
yoksa örgü zarar görebiliyor.
fotograf makınesiyle cekmedigimden belli olmuyordu
asagıdakı fotograflar daha net
-
güzel görünüm sağlıyor ama gerçek çelik hortumun hassasiyetini vermez herhalde.
-
Çelik fren hortumlarının kullanılma sebebi şudur. Standard tip kauçuk fren boruları sert frenleme esnasında hidrolik basınçla bir miktar esner, yani genişler. Bu da fren hissiyatında az miktar "sönümlemeye" sebep olur. Agresif motor kullanan usta sürücüler bu olayı pek sevmez. Onlar frendeki en ufak baskıyı manette hissetmek isterler. Bu nedenle esnemeyen, genişlemeyen çelik hortumlar takarlar. Gerçi çoğu kişi bunları sırf şekil olsun, modifiyem eksik kalmasın diye takar, o ayrı.
Sizin bu teknikte kauçuk boru, çelik örgü içine rahat geçiyorsa zaten siz o esneme payına pek dokunmamışsınız demektir. Yani görsel olarak tamam ama işlev frenajda bir fark yaratmaz.
-
tabiki bunun amacı performans'tan ziyade göze hitap etmesini. zaten dikkat ettiyseniz farklı çaplarda satılıyor istediğiniz herşeyi kaplayabilirsin
benzin hortumu,gaz,debriyaj teli elektrik kabloları aklına ne geliyorsa...
örgü şeklinde olduğundan kolay bir şekilde geçiriliyor ve sonrada kesim yerlerinden gerip yapıştırdığınızda esneme payı orjinaline nazaran hissedilir şekilde azalıyor
-
Benimde tek derdim, görünüm bir deneyelim bunu, 2. mesajdaki resimden daha iyi anladım, ebayda görmüştüm ilanı, peki ebaydaki mi, tr deki mi daha iyi
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
bu aynı şeye benziyor su tesisatında mı ne kullanılan hortuma acaba benim motora gidermi...
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
-
Süper Moderatör
aksoyy zaten aynı
Bu arada bu hortumların bir çoğu paslananır haberiniz olsun, paslanamsada zamanla çok kararır.
Çelik paslanır mı yahu demeyin, yapısı itibari ile çelik paslanır. Paslanmaz çelik olması lazım paslanmaması için, fakat kullanıldığı işlerde paslanıp paslanmaması çok önemli olmadığı için ve maliyeti düşürmek adına paslanmaz çelik kullanılmaz pek bu hortumlarda.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Adana İl Temsilcisi
3.resimdeki gibi,debriyaj,fren,gaz tellerine yapılırken,baş ve/veya sondaki diğer kalın yerlerden nasıl geçiyor acaba ? mevcut hortumdan daha geniş çapta malzeme mi kullanılıyor?
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
Eyong adlı üyeden alıntı
aksoyy zaten aynı
Bu arada bu hortumların bir çoğu paslananır haberiniz olsun, paslanamsada zamanla çok kararır.
Çelik paslanır mı yahu demeyin, yapısı itibari ile çelik paslanır. Paslanmaz çelik olması lazım paslanmaması için, fakat kullanıldığı işlerde paslanıp paslanmaması çok önemli olmadığı için ve maliyeti düşürmek adına paslanmaz çelik kullanılmaz pek bu hortumlarda.
Benim motorda standart olarak var bu çelik hortumlar.Acaba onlar paslanmaz çelik mi?9 aydır kullanıyorum herhangi bir kararma yok.Ne kadar sürede kararır?
-
draggy karaköyden aldıgım tek farkı
biraz mat'tı
satıcı hernekadar paslanmaz desede acaba paslanırmı diye düşünmeden edemedim
aksoy
her motora uygulayabilirsin.tamamen zevkine kalmış
adanalı
tabi aynı çap'ta olursa daha iyi olur.
akordiyon gibi düşünün sıkıştırdıgınızda capı genişliyor böylece uc kısımları geniş olan debriyaj,gaz teli ,hatta fren hortumu rokorlarından bile rahatlıkla geçiyor sonrasında tek yapmanız gereken gerdikten sonra ölcüsünü alıp kesmek
en son işlem ise ucları sabitlemek
-
vayy be senelerdir çelik fren hortumu diye millet böbürlenirdi bildiğimiz su hortumuymuş :D bende yapıcam ama verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
Herkesten hızlı sürmek,yalnız süreceğinin garantisidir Zonguldak-MT
-
bu fz 6 granajsız fazerlerin radyatöre giden hortumları çelik örgü ile kaplı bunlar orjınal mi oluyor, yoksa sonradan mı takılıyor ama bütün satılık fz 6 lara baktım hepsinde var,
nereden bulabilirim ?
-
bunun sari yada mavi rengini bulma sansimiz varmi
welcome to my world
https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
-
28 Aralık 2011, 01:42
Her zamanki gibi süper eline sağlık takipdeyim ( çelik örgü diye mi buluruz bunu biraz eski konu ama ?)
Aslına bakarsan zaten telleri değiştirecem gidonum geldi orjinalleri bile uyar ama internette bile bulmak ancak ebayda o da ...... Ankara da duyan bilen yapan bi yer var mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)