cant temizliği nasıl yapılır
Reklamlar
-
motorumun elektrik aksamına zarar gelir diye basınçlı su kullanmak istemiyorum.bütün motoru yıkamak 2dakika sürmezken iş cantlara ğelince işler çığrından çıkıyo.abartısız 1 saate yakın cant temizliyorum.cantlarda janjanlı biraz.
hepsi buradada bikaç fırça baktım fakat pek işe yarayacağını sanmıyorum.elbet aramızda bu işin kolayını bilen biri vardır diye böyle bi başlık açayım dedim.yardımlarınız için kendi adıma şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
-
yıkamacılarda adını bilmediğim bir madde var...
mor renkli onu sıktıktan sonra balata tozundan ve yağ izinden eser kalmıyor...
-
well well well.. 1 litre mazot iki cantına zincir dişli temizligine tam 4 sefer yeterli olacaktır
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
-
Senin cantlarda elektrik aksammi var. Ben gayet güzel basiyorum basincli suyu cantlara tertemiz oluyor.
-
jesse adlı üyeden alıntı
well well well.. 1 litre mazot iki cantına zincir dişli temizligine tam 4 sefer yeterli olacaktır
hayır,mazot yerine gaz yağı olmalı.
-
extrem_015 adlı üyeden alıntı
hayır,mazot yerine gaz yağı olmalı.
mazotun ne zararıvar ?
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
-
bildiğim kadarı ile mazot ve diğer benzin türevleri boya jant vs. gibi yerlere zarar veriyo.ben gazyağı kullanıyorum çok da memnunum, tavsiye ederim.
-
jesse adlı üyeden alıntı
mazotun ne zararıvar ?
hem zararlı hemde çok toz tutar.
-
mazotun zararlı oldugunu nerden çıkardınız şimdi .. benzinle karıştırmayın lütfen... bu güne kadar motorumu mazotla temizledim ne boyası çıktı ne zarar verdi..
ikinci tercih sebebim ise mazot zaten piyasada kullandıgımız madeni yagların inceltilmiş versiyonudur.. yani bir nevi yaglayıcıdır.. zararverici degildir... zincir ve dişli temizliginde mazotla yapılan temizlik zincir ve dişlide suyun girmemesi gereken yerlerde oring içlerinde baklalarda kalarak suya karşı koruma saglar...
gaz yagı hariç .. bu tarz çözücüler balata temizleme sıpreyi gibi olanlar kimyasal oldugu için zararlıdır.. bütün yagı alırlar.. ve suyle temizlenen zincir kurumadan üstüne sıkılan zincir yagı zmanla pas yapar .. ..
sevgili extrem .... varsın toz tutsun .. mazotla sildigin jantı köpükle yılarsın .. bi katta cila atarsın .. ki bu toz tutmamasına gene engel degil...
bu arada toz tutmayan bir motoryada yüzey görürseniz benide bilgilendirin ... sevgiler
bilmeden denemeden konuşmayalım lütfen...
Drift Religion
-
Hep gaz yağı önerirler fakat bende genelde mazotla temizlik yaparım. Kompresörle püskürterek yapıyorum pek sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Yalnız disklere bulaşmamasına dikkat etmek lazım. Yada sonrasında balata temizleyici sprey iyi oluyor.
son zamanlarda da jant temizleyici sprey kullanıyorum. Yıkamacıya gidince spreyimi sıkıp 2-3 dakika bekledikten sonra yıkatıyorum daha pratik oluyor.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
jesse bey, ben devamlı gazyağı kullanıyorum mazotun zararını çok kişiden duydum mazot kullanılmaz diye bişey yok kullanılır ama en son tercih olmalı.toz tutma konusunda ne demek istediğimi anladınız motorun toz tutmaması imkansız benim demek istediğim yıkanamayacak yerlere mazotun girmesi ile o bölgelere çok çok daha fazla toz birikecek ve pis bir görüntü oluşturacaktır.
ayrıca mesela şöyle 5-6 yaşındaki bir aracın depo kapağının alt tarafına bakın sızan mazot ve dikkatsiz pompacı yüzünden boyanın rengi atmıştır.
-
topic i bulmuşken sorayım, nemin motosikletin jantlar siyah, ve arka jantta nokta nokta yağ lekeleri var. Yikamada çok uğraştım ama çıkaramadım, onlari nasıl çıkarırız birde daha önemlisi, motor kısmı, üst kapak falan siyah, oralar da çok yıkamaktan dolayı kireçli su lekesi olmuş. Bu lekeleri tamamen çıkarmanın yolu varmı? Motor sıfır gibi olsun istiyorum.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
1 pet şişenin 3/1 kadar benzın çek depondan.2 parmak boya fırcasıyla 1 güzel yaglı olan yerlerı temızle.sonra sabunlu sungerle 1 güzel yıka. fabrika çıkışlı oluyo :D
benzın bu fıyattayken kıyabılırmısn bılmem ama alacagın sprey ws den daha ucuza gelecegı kesın D:
En iyi sürücü, kendini karşısındakinden koruyabilendir.
-
yesilius2 adlı üyeden alıntı
1 pet şişenin 3/1 kadar benzın çek depondan.2 parmak boya fırcasıyla 1 güzel yaglı olan yerlerı temızle.sonra sabunlu sungerle 1 güzel yıka. fabrika çıkışlı oluyo :D
benzın bu fıyattayken kıyabılırmısn bılmem ama alacagın sprey ws den daha ucuza gelecegı kesın D:
benzin boyaya ve plastik yüzeye zarar verir ???
Drift Religion
-
yesilius2 adlı üyeden alıntı
Bu tavsiye bana sanırım, işe yarayacaksa yarım depo benzini harcayabilirim. Sadece o yağ ve su lekelerinden kurtulayım.
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
topic i bulmuşken sorayım, nemin motosikletin jantlar siyah, ve arka jantta nokta nokta yağ lekeleri var. Yikamada çok uğraştım ama çıkaramadım, onlari nasıl çıkarırız birde daha önemlisi, motor kısmı, üst kapak falan siyah, oralar da çok yıkamaktan dolayı kireçli su lekesi olmuş. Bu lekeleri tamamen çıkarmanın yolu varmı? Motor sıfır gibi olsun istiyorum.
kireç lekelerini sirke ile sil çıktığını göreceksin sirkeyi hafif suyla karıştırabilirsin.
-
jesse adlı üyeden alıntı
zincirim o-ring olmadığı için geçenlerde sökmeden motorun üzerinde mazotla temizledim.pek anlamam gerçi ama yapısı yağlı gibi geldi.cantta epey toz vardı.bide leke çıkarmaktan ziyade çamur toz toprak lekelerini basit bi yoldan nasıl temizlerim demek istemiştim.oto yıkama fırçası çok kaba kalıyo.
teşekkürler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:46 ----------
Acil112 adlı üyeden alıntı
10-150liralık cilalar var krem gibi akıcı bişey.2 sene önce hızlı cila değilde normal şampuan şişisine benzer kapta satılan ithal bi ürün aldım motoru değiştirdim cila hala duruyo.2-3 lirayı arama bence almışken marka bişeyler al ne kireç lekesi nede başka bişey kalır
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşlar.cbf kullanıcısıyım we ayda bi benzınle temızlıyorum ve size garanti ederim ki boyaya ve plastik zincir korumasına ws hiçbirşekilde zararı yoktur.zaten 1 2 kere yağlı fırcayı benzın kabına batırdıktan sonra benzın inceliyor ve tam kıvamına geliyor.
yıllardır yapıyorum ve kesinlikle zararını görmedim.
yanlız dikkat etmeniz gereken.jantı temızlerken sildiğiniz yerler kuruyor ve kahwerengı bir renk alıyor.korkmayın sabunlu sungerle güzelce yıkayınca eser kalmıyor.
En iyi sürücü, kendini karşısındakinden koruyabilendir.
-
http://www.hepsiburada.com/Liste/mod...tegoryId=26001
saolun sayenizde çok şey öğrenmiş oldum.bu işimi görür gibi duruyo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)