Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

cant temizliği nasıl yapılır

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Honda Hornet 900
    sakın sakın :D bu olmaz ya .d git 1 nalbura 2 parmak fırça istiyorum de uygun fırçayı verirler sana.fırçayı benzıne batırım boya yapar gibi temizliceksin.benzın yağa temas eder etmez eriyip gidiyo zaten :D fırçalama filan yok.
    En iyi sürücü, kendini karşısındakinden koruyabilendir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    arkadaşlar ben benzin yag vs vs olan jant aralarını falan mutfakta kulanılan yag cözücüyü sıkarak temizliyorum cokda güzel oluyor

Alıntı antilop_skul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben benzin yag vs vs olan jant aralarını falan mutfakta kulanılan yag cözücüyü sıkarak temizliyorum cokda güzel oluyor
    aynen bende klima temizleyici kullanmaya basladım.zincir için castrol ??? aldım 20 liraya.2 sıkışta 500 cc bitti.en son klima temizleyici ve rom ile olayı kapattım.ve şunu anladım basınçlı su dikkatli kullanılınca cok işe yarıyor.burada totalde 1 liraya 5 dakika boyunca motoru yıkama imkanı var.böyle bi imkanı olmayanlara bi tavsiyem var.motorunnuzu toprak bi zeminde yıkamayın.ben yıkadım ve suyu kapatmaktan döndüğümde motor yerde yatıyodu.sonuç=sadece biraz zangırtı

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    en güzeli gaz yağı,olmadı mazot veya w-D 40.
    yalnız mazot ile temizlik yapınca sabunlu su ile temizlemeli yoksa yıkadığınız yerler çok toz kapar.birde şu var 1 lt mazot 3.60 krş-1 lt gaz yağı 7.00 krş-140 cc W-D 40 15 tl burda mazot ve benzin öne çıkmakta temizlik için,ama benzin boyaya ve plastik aksamlara zarar veriyor malesef seçim size kalmış
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    en iyi mazot motor aksamını temizlemek için bende devamlı öyle yaparım fakat yazın şimdi temizlesen 10 metre sonra aynı çamur oluyor
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Alıntı yesilius2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sakın sakın :D bu olmaz ya .d git 1 nalbura 2 parmak fırça istiyorum de uygun fırçayı verirler sana.fırçayı benzıne batırım boya yapar gibi temizliceksin.benzın yağa temas eder etmez eriyip gidiyo zaten :D fırçalama filan yok.
    çok haklıymışsın.saol.5-10 liradan kurtulalım derken dert sahibi olmuştum.zincir yağı aldım hem adam gibi yağlıyo hemde sağa sola bulaşmıyor.fırça çok işime yaradı.tekrar saol

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CANT nedir?

gazyağına benzer ve rengi turuncuya yakın bi sıvı var.şömine yakmaya yarıyormuş.arkadaşım aracın reklam kaplama etiketlerinin bıraktığı yapışkan izlerini silmek için aldı ve bende"ulan bi bu kaldı motoru silmediğim" deyip başladım motorumu silmeye.sonuç güzel fakat 15-20 saat sonra yine herşey eski haline dönüyo.parlatma işi şimdilik geçici bir süre için gayet başarılı

Motosikleti
    MZ 301 - MaCiT - Tiger
    yağ çözücü spreyler var benzincilerden temin edebilirsin. ben ondan kullanıyorum arka teker ve motor için..

sıkıyorsun birkaç dakika bekliyorsun ve siliyorsun.. sonuç pırıl pırıl bir yüzey

Motosikleti
    150 zc Gitti...
    evet jant temizliği uğraş gerektiyor ama şunuda bil ki motorun ile ilgilenirken zevk almalısın ben cam sil almıştım bitince onu sabunlu su ile doldurdum hem motoru hem jantları öyle siliyorum. jantları eski diş fırçası ile temizliyorum.tazyikli su vermedim hiç. cam sil kutusunun spreyi yeterli oluyo benim için. ben bahçede hazırlıyotum herşeyi duruma göre alkollü yada alkolsüz içeçek eşliğinde bir bbek gibi ilgileniyorum. benim tavsiyem elindek imkanları dene. öyle fazla teferruatlı şeylere girme derim.

benım motorun plastıgınde su lekesı var nasıl cıkar lutfen cewap yazın ltfennnnnnnnnn sımdıden tesekkurler

MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    Alıntı x type adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.hepsiburada.com/Liste/mod...tegoryId=26001

saolun sayenizde çok şey öğrenmiş oldum.bu işimi görür gibi duruyo
    bak arkadaşım burada teknik konularda çok sallayan insan bulunur.
    jant temizliği için sana mazot-benzin-bulaşık deterjanı yok arap sabunu yok okunmuş üflenmiş dere suyu gibi şeyler tavsiye ederler.
    bunları söyleyenler daha önce jant spreyi nedir bilmeyen ve kullanmayan insanlardır.

yukarıda sana arkadaşın tavsiye ettiği bu sprey veya alman malı markası aklıma gelmeyen başka bir sprey daha var
    bunlardan birini al, birde 2 parmak yağlı boya fırçası al kullan en son bol su ile durula.
    o jantlardan akan kiri pisi balata tozlarını görünce şaşırırsın.

Kullanma talimatını okuyarak uygula:
    jantlar sıcak olmasın yani yoldan gelincce hemen kullanma
    spreyi janta sık, 5 dk bekle, sonra fırça yardımı ile temizle gereken yerlere tekrar sık en son bol su ile durula

bunları yazıyorum çünkü zamanında bende jant temizlemek için zamanımı mazot-benzin gibi şeylerle haybeye harcamış birisiyim.

şimdi ben benzinle temizliyorum oluyo, ben mazotla temizliyorum oluyo diyenler vardır
    bende diyorumki "size öyle geliyo"

teşekkürler en kısa zamanda 1 tane edinicem

amanın diyorum sakın benzin sürmeyin zincire ,plastik aksam , rulmanların olduğu bölgelere katiyen girmemeli ve değmemeli

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)