herkese merhabaaaaaaa
dün üşenmedim gittim sanayiye
bir oto elektrikçisi buldum....
ve zencsooclub tavsiyesiyle simetrik desenli bir toros farı aldım zeytine taktım...
sonuç mükemmel... artık önümü görüyorum...
gelelim fotoğrafli anlatıma...
ilk önce far satın alınır... burada dikkat edilecek şey 1. fotoğrafta gördüğünüz farın,dış çerçevesinin bize lazım olmadığı... o yüzden çerçeveyi almayın böylece 5 ytl kara gaçersiniz...
fotoğraf 1
far çerçeveli 20 ytl çerçevesiz 15 ytl
fotoğraf 2
farımıza bir ampul , 55 watlık toros ampulü 7.5 ytl
fotoğraf 3
ampulümüzü farın arkasındaki deliğe yerleştirip klipsi kapatırız...
fotoğraf 4
farımız hazır
fotoğraf 5
simetrik desenler
fotoğraf 6
ampulümüze takacağımız klips 2.5 ytl
fotoğraf 7
farımızı fotoğraftaki gibi sökeriz... bir nevi bağırsaklarını dökeriz
fotoğraf 8
küçük ampulü korkmadan iptal edin...kabloları kesin ve bantlayın.küçük ampül bir daha kullanılmayacaktır. aynı şekilde büyük ampülüde kabloları uzun kalacak şekilde kesin...
fotoğraf 9
ucu açılı olan üç kablodan yeşil olanı toprak, pembesi uzun, mavisi kısa far olacak şekilde klipsimize bağlıyoruz.(not. kabloların ucunu açarken fazla çekerseniz (benim gibi) kablolar içerideki klipsten çıkıyor.ön paneli çıkarıp kabloları tekrar takmanız gerekiyor)...
fotoğraf 10
klipsi ampule geçiriyoruz... benim klipsteki sarı kablo motordaki yeşil kabloyla birleştirildi bu şase....
kırmızı kablo motordaki pembe kabloyla birleştirildi uzun far...
mavi kablo maviyle birleşti buda kısa far...
bu kadar...( kablo renkleri farklılık gösterirse . küçük bir deneme yanılmayla bulabilirsiniz.)( deneme sırasında fardan ışık alamazsanız büyük ihtimalle kablolar ön panelin içindeki klipsten çikmıştır kontrol edersiniz)
fotoğraf 11
kablo uclarını birleştirip elektrik bantıyla bantlayın
fotoğraf 12
farı yerine oturtup nikelaj kelepçeyle iyice sıkıştırıp vidalayın...
(yeni farımız eskisine oranla biraz küçüktür ama far yuvanın içinde sallanır diye bir korkunuz olmasın... kelepçeyi iyice oturtup sıktıktan sonra taş gibi oluyor...)
eski fardan çıkan contaları kullanmanıza gerek yok.. toros farı kendinden contalı...
sonuç
25 ytlye eskisine kıyasla çok iyi bir ışık...( fiyat yerine göre farklılık gösterebilir )