Yeni proje-Yeni heyecan-Dijital vites göstergesi
Reklamlar
-
arkadaşın verdiği linkteki vidolardan birinde alyen anahtarına mıknatıs tutturulmuş test yapıyor ama bi yerde bi sorun var aşşağı atınca 1 gösteriyo yukarı attırınca 2 gösteriyo yani motor boştayken gösterge 2. vitesi göstermiş olmuyomu yada benmi yanlış biliyorum 1den hemen 2 ye geçmemesi lazım yada aynı şekilde tersten yani vites düşürürken 2 den hemen 1 e geçiyo arada N yazması gerekmezmi
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
Reklamlar
-
Sistem nötr ikaz ışığından veri alıyor. Yani "N" veya "0", vites sadece boşa atılınca diğer bir deyişle nötr ikaz ışığı yanınca görünüyor.
Vites boşta. Motosikletin nötr ikaz ışığı yanıyor. Nötr ikaz ışığı yandığı için göstergede de "0" görünüyor.
Bastınız vites koluna ve 1. vitese taktınız. Nötr ikaz ışığı söndü. Sensör algıladı ve göstergede "1" görünüyor.
Çektiniz vites kolunu ve 2. vitese taktınız. Sönsör algıladı ve göstergede "2" görünüyor.
Bastınız vites koluna ve tekrar 1. vitese taktınız. Sensör yine algıladı ve göstergede "1" görünüyor.
Durdunuz, boşa aldınız, nötr ikaz ışığı yandı. İkaz ışığı yandığı için göstergede "0" görünüyor.
Tekrar 1. vitese takmaya çalıştınız. Vites koluna basıyorsunuz, kola monteli mıknatıs aslında sensörün hizasına kadar iniyor ancak vites bir türlü geçmiyor. Aslında beklenen, sistemin vites geçsede geçmesede "1" göstermesi ancak nötr ikaz ışığı sönmediği için "0" gösteriyor. Akıllıca.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
-
Ben iyice geride kaldım :(. Daha programlayıcı gelmedi.
Senin entegreler SMD mi ? Ben entegreleri amerikadan sipariş vermiştim ancak smd entegre gelmedi normal entegre göndermişler. Şimdi işim gücüm yok devreyi yeniden tasarlamam lazım.
Ama çalışmasına sevindim. Neymiş programlamayla ilgili sorun ?
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
shi_bumi adlı üyeden alıntı
Ben iyice geride kaldım :(. Daha programlayıcı gelmedi.
Senin entegreler SMD mi ? Ben entegreleri amerikadan sipariş vermiştim ancak smd entegre gelmedi normal entegre göndermişler. Şimdi işim gücüm yok devreyi yeniden tasarlamam lazım.
Ama çalışmasına sevindim. Neymiş programlamayla ilgili sorun ?
Entegreler normal smd değil.Galiba oradaki baskı devrenin aynısını yapacaksın fakat çift taraflı o devre zor olur çok.Ben delikli plakete kuracağım.
Benim programlayıcı çalışmamıştı sonra yenisini taleb etmiştim onu bekliyordum.Bu arada boş durmadım seri porttan programlamanın yollarını araştırdım.Sonra küçük bi devre yapıp seri porttan attım programı.istersen şemasını vereyim sen de dene seri porttan.
-
kilitci adlı üyeden alıntı
Entegreler normal smd değil.Galiba oradaki baskı devrenin aynısını yapacaksın fakat çift taraflı o devre zor olur çok.Ben delikli plakete kuracağım.
Benim programlayıcı çalışmamıştı sonra yenisini taleb etmiştim onu bekliyordum.Bu arada boş durmadım seri porttan programlamanın yollarını araştırdım.Sonra küçük bi devre yapıp seri porttan attım programı.istersen şemasını vereyim sen de dene seri porttan.
güzel çalışma emegin karşılığını aldığın için sevindim.şu malzemelerden bende alsam devreyi kursam,enteğreyi banada proğramlarmısın.ara ara 7.vitesi aradığım oluyor gazlarken
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
sa
Herkeze tekrardan merhabalar.
Sonunda oldu büyük uğraşlar sonucunda entegreye programı atmayı başarabildim.Devreyi breadboard'a kurup denemesini yaptım hiçbir sorun yok çalışıyor.Şimdi sıra bunu delikli plakete aktarıp motosiklete montajlamaya geldi.Onu da en kısa zamanda bi aksilik çıkmazsa yapacağım inşallah.
Devrenin orjinalliği bozulmasın diye test ederken mıknatısı alyan anahtarın ucuna taktım.
Bu da videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=3jV5GXFuvdM
tebrik ederim istanbuldaymisin kilitci kardesim en azindan bu bu konularda yardimlasmak icin tanismak isterdim bende mekanikten iyi anlarim
-
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
güzel çalışma emegin karşılığını aldığın için sevindim.şu malzemelerden bende alsam devreyi kursam,enteğreyi banada proğramlarmısın.ara ara 7.vitesi aradığım oluyor gazlarken
Hele ben bir yapayım faaliyete geçireyim ondan sonra yardımcı olurum tabikide.
gv650i adlı üyeden alıntı
tebrik ederim istanbuldaymisin kilitci kardesim en azindan bu bu konularda yardimlasmak icin tanismak isterdim bende mekanikten iyi anlarim
Olur tabi memnun olurum zaten benim de mesleğim mekanik üzerine elektronikle hobi olarak uğraşıyorum.
-
Tebrik ediyorum. Çok güzel bir çalışma..
Kolay gelsin
-
-
Mondialin yeni 150 lik modellerinde dijital vites göstergesi var zaten. Yedek parça
olarak mondialden alıp kendi motoruna monte edebilirisin.
Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
-
Hele ben bir yapayım faaliyete geçireyim ondan sonra yardımcı olurum tabikide.
Olur tabi memnun olurum zaten benim de mesleğim mekanik üzerine elektronikle hobi olarak uğraşıyorum.
sen bir olayı tamamla fikir alırız o zaman senden,2 mekanikçi bende elektrik otomasyoncu
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
-
Peki hocam diyelim 2. vitese takmak istedin pedal bastı ama vites geçmedi,
Göstergedeki durum ne oluyor.
Videoyu izledikten sonra farkettim, senin vites şıkır şıkır geçiyor zaten.
Benim baskı balata eskimiş haliyle biraz zorlanıyor.
Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
-
Ağabisi; Müslümanın malı ortak olur. Yoksa farklı düşünürüm.
-
mayildiz adlı üyeden alıntı
Peki hocam diyelim 2. vitese takmak istedin pedal bastı ama vites geçmedi,
Göstergedeki durum ne oluyor.
Videoyu izledikten sonra farkettim, senin vites şıkır şıkır geçiyor zaten.
Benim baskı balata eskimiş haliyle biraz zorlanıyor.
Dediğin gibi benim vites geçişlerinde bir problem olmuyor fakat şöyle birşey söyleyebilirim mesela 2'ye atmaya çalıştın geçmedi boşta kaldı o zaman problem yok gösterge 0 olur yani boş ama şöyle birşey olursa ne 2'ye geçti ne boşta kaldı yani arası bişey (böyle bi olay oluyomu bilmiyorum ama) o zaman karışır 2'ye geçmediği halde 2 yazar bunu düzeltmek için tekrar 1 ve ikinci vitese takmak lazım.
-
benimde kafama takılmıştı
1-2-3- yaptık vites düşürmeden motoru stop ettik.sonra kontak kapalı vitesi 1'e taktık kontağı açtık 3.vitestenmi başlıyor yoksa 1. vitestenmi.
birde 1-2-3-4-5-6 yaptık kolu çektik yukarı vites atar gibi 7. vitesimi göstericek yoksa 6.vitestemi kalıcak.bunları bir deneyip bilgi verirsen seviniriz.
nasıl olsa şu an tek başaran sensin forumda,paylaşımları bekleriz yakın zamanda
GHOST RİDER
-
kilitci muaffak oldun tebrik ederim.
bu calismani bizimle paylasmak istersen bizim mekan garaja seni davet edelim hem tanisir hemde bilgi aliriz genelde cuma aksamlari arkadaslar geliyor tel ile aryip gelirsen daha garanti olur garajda agirlik gv 250 zaten
tel 532 2124353 216 5737137
-
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
benimde kafama takılmıştı
1-2-3- yaptık vites düşürmeden motoru stop ettik.sonra kontak kapalı vitesi 1'e taktık kontağı açtık 3.vitestenmi başlıyor yoksa 1. vitestenmi.
birde 1-2-3-4-5-6 yaptık kolu çektik yukarı vites atar gibi 7. vitesimi göstericek yoksa 6.vitestemi kalıcak.bunları bir deneyip bilgi verirsen seviniriz.
nasıl olsa şu an tek başaran sensin forumda,paylaşımları bekleriz yakın zamanda
Birincisi kontak kapalıyken yaptığın hiçbir hareketi algılamaz en son nerde kalmışsa oradan devam eder.ikincisi son vites zaten 6'dır ondan sonra istesende 7 yapamazsın mesela benimki 5 vites hiçbir zaman ekranda 6 yazmaz.Vitesi boşa almak bi anlamda devreyi resetlemek oluyor diyelimki 3. viteste stop ettin sonra kontak kapalıyken 1'e aldın sonra kontağı açınca doğal olarak 3 gözükecek vitesi boşa aldığın anda 0 olur yani boş.
Bir video daha hazırladım burada vitesi 1'den 2'ye atmaya çalışıyorum fakat 2'ye geçmiyor yukarıda da dediğim gibi eğer 2'ye geçmezse zaten boşta kalır pedalı ne kadar kaldırırsanız kaldırın hep 0 gözükür.motoru hafif kımıldatıp 2'ye geçmesini sağladığım zaman 2 gözüküyor.
İzleyin:
http://www.youtube.com/watch?v=t--msTeQPDA
gv650i adlı üyeden alıntı
kilitci muaffak oldun tebrik ederim.
bu calismani bizimle paylasmak istersen bizim mekan garaja seni davet edelim hem tanisir hemde bilgi aliriz genelde cuma aksamlari arkadaslar geliyor tel ile aryip gelirsen daha garanti olur garajda agirlik gv 250 zaten
Teşekkür ederim.Gelmek isterim fakat malum havalar yağmurlu ben pek yağmurda motoru çıkarmıyorum hele şu yağmurlar bi geçsin görüşürüz inşallah.
-
shi_bumi adlı üyeden alıntı
O zaman şanzıman içinden veri alınıyor. Çünkü km teli olan bir motordan dijital veri alınması çok zor.
olay tamamen yaratıcılık! vites kolunun altına bi adet mıknatıs sabitleyip manyetik sensörleri sağ sol yerleştiriyorsun sen vites küçültüp büyültmek için bastığında mıknatıs sensöre yakınlaştığından algılayıp yaptığın devre ile digital göstergede sana gösteriyor tabi ayrıca ufak bi programcılık olayıda var boşa aldığında vitesi algılaması için
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)