Marmarisi bilemem... Ama tamirciniz bu ihtimali bertaraf etmek için karbüratör değişimini denemeliydi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 ----------
Gaz pistonu sanırım 10YTL gibi. Ama öncelikle karbüratörün sökülmesi gerekir. Kontroller sonunda hava alan yerler tespit edilmelidir. Mesela benim karbüratörümde (eski motorumda vardı) yeni aldığım karbüratör kısa bir süre sonrasında delinmişti. Yan tarafından. Döküm hatasıydı....
Ama karbüratörcü 20 YTL de alsa...sonuçta en az 30 YTL para harcayacaksınız. Bence 10 lira daha verip sıfır karbüratör almak daha mantıklı bence...
Ama tamirciniz önce bir test etmeli derim.
Jawa 350 TS...Asya 125 T
Tamam hocam, tamirciye gidip bide karbüratörle deneteyim.
[B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]
arkadaşım sen o tamirciden hayalet görmüş gibi kaç
ulem arkadaş bi sibop ayarına 150 tl istenir mi ? nasıl vicdansızlaştı bu herifler yaf
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
İzmir 3 cü sanayi sitesi ak-ofis te bencede 1 varil alda başka yağcıları zengin etme arkadaşım Ayrıca arkadaşa çok para vermişsin demişsin sibop ayarına ama sen daha çok para vermişsin.Ayrıca Motul 10 w 40 yağ istersen onunda litresi 19 lira sizin oralarda yağcılar deli paralar kazanıyorlar anlaşılan.Ben oraya dükkan açayım yaw.
İMPOSSİBLE İS NOTHİNG
Arkadaşlar, bugün deneme amaçlı markete kadar zorlayarak gittim. Motor bazen yağ yakıyor ufak devirlerde beyaz duman atıyor. Kendi kendine Stop ettiğinde bujiyi çıkartınca buji simmmsiyah oluyor. Arada düzenli çalışıyor düzenli çalışırken siz durdurup bujiyi çıkartırsanız nar renginde oluyor buji. Bujiye yağ sıçrıyor olabilir mi ?
[B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]
Merhabalar...
Genelde düzenli çalışan bujinin ucu yağlı yada belirttiğiniz gibi simsiyah olmaz. Duman ve siyahlaşmanın bunun birkaç nedeni olabilir...
1- Supap gaydları (lastikleri) aşınmıştır. Gaz kesmelerde genelde görülen bu dumanlanma sonucunda motor bir mitar yağ yakar...bunu kontrol etmek için motora hafif hafifi gaz verin, orta deivrlerde iken biraz daha gaz verip, mesela 7000 devir civarında iken gazı kapatın. Eğer duman geliyorsa supap lastikleri sorunludur.
2- sıkı supap ayarı...Supap ayarınız sıkı ise, yani boşluğu azalmış ise, hararet yükselir. Motorun çekişi düşer, yüksek hararete bağlı yağ incelmesi ve buji karartma görülür.
3- Karbüratör sorunu....Fakir karışım yüksk hararet demektir. Motorunuz yeterince beslenemiyorsa, motorunu aşırı ısınır. Buda yanma odasında hararet yükselmesi ve yağ yanmasına neden olur.
Ama bütün bu anlattıklarım kesikliğe neden olmaz. Bu nedenle öncelikle karbüratörü çözmeniz akabinde upap ayarına baktırmanızda fayda var derim.
Jawa 350 TS...Asya 125 T
arkadaşım öncelıkle geçmiş olsun umarım sorunu halledersin ama sana diyeceğim aynısı benım başıma geldı motor stop ediyor çalıştırasana kadar canım çıkıo calışmadığı zamanlar bile olu odu sana bişey sorucam ona gore hareket edicez motor stop etmeden once seni sarstımı yani stop etmesini yakın bi gidip geldimi eyer bole bişi yaptıysa sorunun kesınlıkle dıyaframdan dıyaframı temizle sorun çözulecektır inş.
Slm ustadd siz sibop ayarini nerede hangi ustaya yaptirdinizz? Bendede 99 model en500 var ayni problemi yaşıyorum yardimci olursan cok sevinirim
Ben sana basit bi yontem soyliyeyim silindire benzin gelip gelmedigini anlarsin.Buji kablosunu cikart 10 saniye civarinda marsaa bas sonra hemen bujiyi sok bijin islaksa benzin geliyo demekki sonra baska yerlere yonelirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
Bu arada basligi hortlatmisiz
dün bakım yaptırdım karburatör tamamen temizlendi subab ayarları yapıldı 2 tane yeni manifod takıldı zincir yaglandı hava filtresi yaga bakıldı toplam 100 tl verdim
manifold borusunda ağzında çatlak var gibi..
Karburator öyle hemen bozulmaz , usta sana subaplar gitmiş . Emiş ve kompresör zayif olduğundan motor zor çalışıyor , git sor o ücret subap değişim ücretidir .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)