Elektrikli benzin pompası
Reklamlar
-
Karbüratörlü motorlarda bulunan vakumlu yakıt pompaları yerine elektrikli benzin pompası kullanan var mı acaba ? Mesela benim motosikletimde Mikuni marka vakumlu bir benzin pompası var. Mikuni web sitesinde bu pompanın 31 lt/saat akışlı bir pompa olduğu belirtiliyor. Benzer akışlı bir elektrikli benzin pompası denenebilir mi ?
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
Reklamlar
-
avantajı nedir acaba bu elektrikli benzin pompasının?
-
Vakumla çalışan her cihazın içinde genelde bir diyafram bulunuyor ve bu diyafram bir süre sonra özelliğini yitirerek cihazın bozulmasına yol açabiliyor. Elektrikli olanlar daha güvenilir gibi geldi bana.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
sa
shi_bumi adlı üyeden alıntı
Karbüratörlü motorlarda bulunan vakumlu yakıt pompaları yerine elektrikli benzin pompası kullanan var mı acaba ? Mesela benim motosikletimde Mikuni marka vakumlu bir benzin pompası var. Mikuni web sitesinde bu pompanın 31 lt/saat akışlı bir pompa olduğu belirtiliyor. Benzer akışlı bir elektrikli benzin pompası denenebilir mi ?
benzin pompasının debisi ve basıncı daha yüksektir enjeksiyonlulara uygun dur karbüratöre uyarlamak zor ve gereksizdir
-
Bence otomobiller için üretilip kullanılan bir model takılabilir, oto yedek parçacılara sormak karşılaştırmak lazım, geri dönüş hortumu olan her motorada uygulanabilir diye düşünüyorum.
-
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Bence otomobiller için üretilip kullanılan bir model takılabilir, oto yedek parçacılara sormak karşılaştırmak lazım, geri dönüş hortumu olan her motorada uygulanabilir diye düşünüyorum.
+1 geri dönüş hortumu olması gerekir, direk bağlarsan debisi fazla gelir illaki, dolayısı ile geri dönüşe ihtiyaç duyarsın kesin, veya işi biraz kompleksleştirip, gaz telinden veri alan bir potansiyometre ile, benzin pompasınında hızı ayarlanabilir, deneme yanılma yöntemleri ile - biraz zahmetli olarak - sonuca ulaşılabilir derim ben
-
Kabüratörlü,yüksek hacimli motosikletlerde genellikle elektrikli benzin pompası kullanılır.Ancak bu pompalar enjektörlü makinalarda kullanılan benzin pompalarından farklıdır.Bunlar basınç sensörlüdür.Yani sistemde geri dönüş yoktur.Belli bir basınca ulaştığında otomatik olarak pompalamayı keserler.Devamlı basan yeni nesil enjektörlü sistem pompalarıda kullanılabilir,ancak yakıt sisteminin geri dönüşüm modifikasyonu yapılmalıdır.Konuda bahsi geçen karbüratörlü ve geri dönüşümsüz sistemler için ladaların ve eski model bazı suzuki otomobillerde kullanılmış olan pompalar piyasadan temin edilebilir.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
Gt 650 için böyle birgereksinimde bulunmamalısın, elektrikli pompa zorunlu haller olmadıkça takılmamalı.
Senin motorunda silindirden aldığu vakumlamayla çalışan bugüne kadara bozulanını hiç görmediğim bi emiş pompası var, gayette sağlıklı çalışmakta, hepimizin bildiği üzere bu tip pompaların basıncı düşüktür, karbüratör şamandırası na yüksek basınç göndermezler. Elektrik tipi pompalarda basınç daha yüksektir, sonuçta karbüratör bu şartlara göre yapılmış. He zaruri bir ihtiyaç olması halinde düşük basınç ve maliyette olan otomobil pompalarından motoruna uygununu tespit edip takabilirsin.
-
shi_bumi adlı üyeden alıntı
150 zat scooterların elektrikli yakıt pompası var ama debisini bilmiyorum abi... üstünde 2 kablolu bir soketi var. Bendeki rialli marka ama yakıt salınımını neye göre ayarlıyor bilmiyorum. Büyük ihtimal beyine göre ayarlıyordur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)