Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

125 mt yi topladım ancak...(yardım)

REKLAM ALANI
    orhangitmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 150mr vulture
    125 mt yi tek tek tüm parçalarını temizleyerek gerekli bakımlarını yaparak elimden geldiğince topladım. tek seferde sente ayarını tutturdum çalıştırdım... ama motor yüksek devir yapıyor bağırıyor ama gitmiyor 55 60 km/h hızı geçmiyor. debriyaj kısmında herhengi bir değişiklik yapmadım sedece temizlik bilyaların yaglanması falan. acaba sorun nerden kaynaklanıyor??? acil yardım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    2008 R6
    Alıntı orhangitmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 mt yi tek tek tüm parçalarını temizleyerek gerekli bakımlarını yaparak elimden geldiğince topladım. tek seferde sente ayarını tutturdum çalıştırdım... ama motor yüksek devir yapıyor bağırıyor ama gitmiyor 55 60 km/h hızı geçmiyor. debriyaj kısmında herhengi bir değişiklik yapmadım sedece temizlik bilyaların yaglanması falan. acaba sorun nerden kaynaklanıyor??? acil yardım
    kardeş yağlamada bilyalar hariç göbeğide nasibini aldıysa büyük ihtimal kayış yağlanmış olabilir. Aç bak kavramada kayışa yağ bulaşmışmı bir gör. Kavrama bilyalarını taktın ama acaba yanlışlık varmı yokmu bir kontrol et. Sanki ön kavraman takılı kalmış gibi geldi bana. yada arka kavramada bir sorun var çalışmıyor

Motosikleti
    mondial 150mr vulture
    Alıntı zontar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş yağlamada bilyalar hariç göbeğide nasibini aldıysa büyük ihtimal kayış yağlanmış olabilir. Aç bak kavramada kayışa yağ bulaşmışmı bir gör. Kavrama bilyalarını taktın ama acaba yanlışlık varmı yokmu bir kontrol et. Sanki ön kavraman takılı kalmış gibi geldi bana. yada arka kavramada bir sorun var çalışmıyor
    tekrar sökücem fakat kavrama bilyalarında ne gibi bir yanlışlık olabilir. arka kavramada sorun olduğunu sanmıyorum...

Motosikleti
    mondial 150mr vulture
    yokmu birşeyler söyliyecek birilerii?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Salcano 150-T4
    Söküp baktığında kayış normal görünüyorsa kapağı takmadan sehpada çalıştırıp gözle.İlk önce kayış ön kasnağın en içinde,arkada ise en dışta olmalı hızlandıkça bu şekil tersine dönmeli.Son hızda ön taraf en dışta,arka taraf en içte olmalı.Buna göre yorumlarsın.Bu öneri motor bağırıyorda gitmiyor içindir.Çekiş düşüklüğü varsa karbüratörün iğneli diyaframını kontrol ediniz.

Motosikleti
    2008 R6
    Alıntı _OLD_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söküp baktığında kayış normal görünüyorsa kapağı takmadan sehpada çalıştırıp gözle.İlk önce kayış ön kasnağın en içinde,arkada ise en dışta olmalı hızlandıkça bu şekil tersine dönmeli.Son hızda ön taraf en dışta,arka taraf en içte olmalı.Buna göre yorumlarsın.Bu öneri motor bağırıyorda gitmiyor içindir.Çekiş düşüklüğü varsa karbüratörün iğneli diyaframını kontrol ediniz.
    ekleyeceğim geriye sadece ön kavrama da bilyaları koyup kapattğın oynar yanak üstündeki plastik tırnaklar. onlarda takılı ve doğru ise sorunu başka yerde ara. Arka kavramayı hafife alma, en çok sorun yaşanan parçalarında başında gelir....

Motosikleti
    mondial 150mr vulture

sorun çözüldü....

Alıntı zontar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekleyeceğim geriye sadece ön kavrama da bilyaları koyup kapattğın oynar yanak üstündeki plastik tırnaklar. onlarda takılı ve doğru ise sorunu başka yerde ara. Arka kavramayı hafife alma, en çok sorun yaşanan parçalarında başında gelir....
    sorunu çözdüm. ön varyatör bilyalarının içi dolu yani biraz daha ağır olanlarından buldum, hafif gresleyip taktım. kapağı kapatıp bir deneme sürüşü yaptım. sonuç başarılı , yapılan hıza göre motor devri gayet iyi geldi bana oldukça düşük, umarım bu yakıt tasarrufuda sağlar. kalkışta bir sorun yok (zorlanma gibi) tek eksi yanı max hıza zaha uzun zamanda çıkıyor.... umarım bu değişiklik bir sorun çıkartmaz...

Motosikleti
    mondial 125 kt/jawa 350 TS
    elıne koluna saglık ozaman ,hız konusunda ıse bırım zamanda yapılan ıvmeyı de uzun vadeye bırakalım motorun parçaları alıssın bırbırıne açılma denılen olay gerceklessın ,tebrıkler!..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)