Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Karbüratör hava ayarı ?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Merhabalar. Benim motorun hava ayarı büyük seviyede bozuk, eksoz patlatıyor ve düşük devirlerde nerdeyse hiç gaz yemiyor. hava ayarını nasıl yapacağımı birisi anlatırmı. motor 125 cc kymco ck 125. o vidayı saat yönünde çevirmek ne işe yarar, saat yönünün tersine çevirmek ne işe yarar. yardım ederseniz çok mutlu olurum.
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

vidayı tam sık(saat yönünde), sonra yarım tur yarım tur gevşet ,2,5-3,5 arası bir değerle tam noktayı yakalayabilirsin.

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vidayı sonuna kadar sık sonra 3 tur aç..
    İnce ayarı istiyosan son gazı ver vidayı çevir en iyi devir aldığı yerde bırak
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    Lifan discovery 150
    sen ilk baş karb. temizle daha sonra flitreni temizle supab ayarlarını yap en son hava ayarına elle

ben gecen temizlediğim zaman ayarladım sonuna kadar sıktım 1.5 tur actım motoru ısıttım sonra boşta gaz vererek en iyi seri gaz yediği halde bıraktım 2.5 tura yakındı galiba ama

civatayı saat yönüne sıkarsan benzin azalır saat yönün tersine ise benzin karışımı yükselir

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vidayı sonuna kadar sık sonra 3 tur aç..
    İnce ayarı istiyosan son gazı ver vidayı çevir en iyi devir aldığı yerde bırak
    Son gaz derken, kesiciye mi sokayım ? Hocam sitede oturuyorum, daha sessiz bi yöntem yokmu, benim motorun eksoz da bi garip zaten tamamen kapalı ama açıklarınkinden daha fazla ses yapıyor
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Arkadaşlar benim motordada nadiren egzos patlaması oluyo tabi ufak düzeyde hava karışımıyla alakalımı yoksa normalde olurmu
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

Alıntı Hyp33Rx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son gaz derken, kesiciye mi sokayım ? Hocam sitede oturuyorum, daha sessiz bi yöntem yokmu, benim motorun eksoz da bi garip zaten tamamen kapalı ama açıklarınkinden daha fazla ses yapıyor
    Yani dip gazı vermen gerekli çünkü motorun yeteri kadar hava alıp en iyi gaz yediği aralığı öyle bulabilirsin..
    Ama kabaca sıkıp 3 tam tur atarak ayarı yakalayabilirsin
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani dip gazı vermen gerekli çünkü motorun yeteri kadar hava alıp en iyi gaz yediği aralığı öyle bulabilirsin..
    Ama kabaca sıkıp 3 tam tur atarak ayarı yakalayabilirsin
    3 tur sıkayım, rölantiyi düşürebildiğim kadar düşüreyim en düşük hangi devirde olursa hava ayarı sanırım olmuş olur, sizce de işe yarar mı ?

Motosikleti
    Lifan discovery 150
    3 tur sıkayım, rölantiyi düşürebildiğim kadar düşüreyim en düşük hangi devirde olursa hava ayarı sanırım olmuş olur, sizce de işe yarar mı ?

rolenti düşerse zengin karışım olur yakıt sarfiyatı artar patlamalar devam eder.

Yok arkadaşım vidayı ilk baş sonuna kadar sık, sonra 3 tur gevşet bidaha o vidayı elleme
    Daha sonra rolantiyi ayarla.. Tabi bunları yaparken motorun sıcak olması gerekli
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    2008 R6
    Merhabalar. Benim motorun hava ayarı büyük seviyede bozuk, eksoz patlatıyor ve düşük devirlerde nerdeyse hiç gaz yemiyor. hava ayarını nasıl yapacağımı birisi anlatırmı. motor 125 cc kymco ck 125. o vidayı saat yönünde çevirmek ne işe yarar, saat yönünün tersine çevirmek ne işe yarar. yardım ederseniz çok mutlu olurum.
    bence öncelikle subap ayarını elden geçir ondan sonra arkadaşlarında zaten dediği gibi hava ayarını tam kapalıdan 2,5 tur aç ( en çok tutan ayar bu 2,5 )

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)