Radyatör çatlağı nasıl tamir edilir.
Reklamlar
-
parçanın yenisi 750 tl. ikinci el düzgün bir çıkma bulabilirsem değiştirim diyorum.
bugün iki ustaya sordum. ikiside değişmesi gerekir. tamir olmaz dedi. ama ellerindeki radyatörleri bana satmak için mi böyle söylediler emin olamıyorum. zaten zar zor bir ustaya götürebildim. şuan armutludaki saffet ustaya bıraktım. pazartesi konuşucaz bakalım sonra son durum netleşicek.
bilgi veren herkese teşekkürler.
Reklamlar
-
sunfıx kullanmanızı tavsiye ederim... daha önce ybr forumundada paylaşmıştım sanzuman radyatör ve araba bloğunda kullandım sorun yaşamadım...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
28 Temmuz 2011, 15:44
merak ettim,
sonuç nooldu
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
-
29 Temmuz 2011, 01:04
Pause adlı üyeden alıntı
Bunun birkaç farklı yöntemi var,
Birincisi "umtglsr" dediği gibi bir ürün döküyorsun o kendisi tamir ediyor. Bizim bir arabada aynı sorun vardı. öyle bir uygulama yaptık ve halen 2 yıldır sorunsuz çalışıyor... (ürünün kaliteli olması şart)
İkincisi ise orayı sıvayarak kapatacak çelik macun türünde ısıya dayanıklı ürünler var. ısıya dayanıklı ve performansı son derece kuvvetli ürünler. eğer çatlak dıştan sıvanabilecek durumda ise (404 markayı yada sunfix denilen ürünü) öneririm.
aynen buna katılıyorum 404 diye bişi var iki renk sarı ve mavi macunu andırıyo nereyi kapatacaksan o kadar iki renk den de koparıp elinde çeviriyorsun yani karıştırıp yeşil renge dönmesini bekleyip o çatlaga sür 2/3 saat sona matkapla bile delemessin..
-
29 Temmuz 2011, 01:05
Kazanları sağlamsa eğer sıfırdan yaptırman yedek parça almandan daha ucuza mal olacaktır. Tecrübe ile sabittir. Bir radyatör imalatçısına söküp götürüp fikir almanı öneririm
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
29 Temmuz 2011, 13:57
izm35 adlı üyeden alıntı
en mantıklısı çatlak bölgeyi lehim yaptırmak.
bırakın ustalarda ekmek yesin
+1
Katılıyorum lehim olursa radyatör tamircisinde sorun çıkmaz.
-
29 Temmuz 2011, 14:13
Aluminyum radyatörler lehim kaynak tutmaz arkadaşlar. Tutarsa da sıkıntı çıkarır illa ki. Bakır mı alu mu olduğunu öğrenmek lazım önce
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
29 Temmuz 2011, 18:16
Sun fix vs. sıcaktan bir süre sonra atabilir aynı metal elementten yama olursa yani buda radyatör tamircilerinin yaptığı kaynak lehim çok sağlıklı olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)